Bu qidalardan sonra günəşlənmək olmaz
Həkimlər yeməkdən sonra günəş vannası qəbul edə bilməyəcəyimiz məhsulların adlarını sadalayıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bəzi qidalar dərini günəşə daha çox məruz qoya bilər.
Dərinizi ultrabənövşəyi şüaların güclü təsirindən qorumaq istəyirsinizsə, günəşdən qoruyucu kremlərdən istifadə etməli və müəyyən saatlarda çimərliyə getməməlisiniz. Bunlarla yanaşı, bəzi qidaları istehlak etməmək də vacibdir.
Məlum olub ki, müəyyən qidalar dərimizi daha da müdafiəsiz edə bilər. Ona görə də onu yedikdən sonra günəşlənmək qəti şəkildə tövsiyə olunmur.
Mütəxəssislərin fikrincə, qaralma zamanı günəş yanığı və dərinin digər zədələnməsi riskini artıra bilən qidalar var və bu, qidalarda UV şüaları ilə qarşılıqlı təsir göstərən müəyyən maddələrin olması ilə əlaqədardır.
Bu siyahıya sitrus meyvələri (tərkibində furokumarin olan portağal, limon), həmçinin günəşin dəriyə reaksiyasını artıran oksalatlarla zəngin olan ispanaq və turp daxildir. Çimərliyə qəti şəkildə ananasla getməməlisiniz. Çünki onun tərkibində günəş işığına məruz qaldıqda dərinin qıcıqlanmasına səbəb olan bir ferment olan bromelain var.
Kərəviz, cəfəri, şüyüd, tut, alkoqollu içkilər "təhlükəli" qidalar sırasındadır. Çünki onlar susuzluğa səbəb ola bilər. Nəticədə dəri daha müdafiəsiz və qızmar günəşə həssas olacaq.
Milli.Az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Stresdən tez qurtulmağın sadə yolu
Bu, orqanizm üçün siqaretdən təhlükəlidir
Gündə nə qədər zeytun yemək lazımdır? – faydaları
Hamam otağını belə təmizləmək xərçəng riskini artırır - Xəbərdarlıq
Məşhur aktrisa övladları ilə qəzaya düşdü
Vəfa Şərifovaya ağır itki
Ər-arvad arasında da məsafə olmalıdır' - İradə ailəsindən danışdı
San Paulo meri Kanye Vestin konsertini ləğv etdi
Gec danışan uşaqlarla bağlı mütəxəsisdən XƏBƏRDARLIQ
Avropada quş qripi yayıldı: Ölkəmizdə vəziyyət nə yerdədir?