Bu qidaları ikinci dəfə qızdırıb yemək ZƏHƏRLƏYƏ BİLƏR
Bir çoxları vaxt azlığı və qənaət etmək səbəbi ilə axşamdan qalan yeməkləri ikinci dəfə qızdırıb yeyir. Lakin bu həmin qidanın həm keyfiyyətini aşağı salır, həm də bakteriya çoxalmasına səbəb olur.
Milli.Az xəbər verir ki, donmuş yeməklərin otaq temperaturunda buzu açılarsa bu təhlükəli hesab olunur. Çünki buz əriyənə kimi həmin qidada otaq temperaturunda bekteriya çoxalması baş verir. Bu səbəblə də soyuq qidalar mikrodalğalı sobada isidilib çox keçmədən yeyilməlidir. Əgər bişirilən yeməklər otaq temperaturunda çox saxlanılıbsa həmin qidanı qəbul etmək düzgün deyil. Soyuducuda bişmiş qidalara digər çiy qidalardan bakteriya keçərək zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Məhz buna görə soyuducudakı qidaları çiy ət, balıq, toyuq məhsullarından uzaq tutmaq lazımdır. Bəzi ispanaq, toyuq, göbələk, yumurta, kartof, kərəviz, çuğundur kimi qidalar da var ki ikinci dəfə qızdırılması və yeyilməsi dietoloqlar tərəfindən məsləhət görülmür. (ölkə.az)
Milli.Az /news.milli.az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu
Həbsdə şiddət görən Tuğyanın yeri dəyişdirildi
Eşref Rüya' serialının prodüseri saxlanıldı
Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür
Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?
Övlad yaxşı şeydir, amma kişiyə qalan xanımıdır' - Tacir
Həmin şiferlər sağlamlığa ziyan imiş, qadağan olunacaq - Azərbaycanda geniş yayılıb
Ev dustağı olan rusiyalı bloger xəstəxanaya yerləşdirildi
Röya keçmiş həyat yoldaşı Anar haqda danışdı: 'Evləndiyimiz gün onun bütün