Bu qidaları ikinci dəfə qızdırıb yemək ZƏHƏRLƏYƏ BİLƏR
Bir çoxları vaxt azlığı və qənaət etmək səbəbi ilə axşamdan qalan yeməkləri ikinci dəfə qızdırıb yeyir. Lakin bu həmin qidanın həm keyfiyyətini aşağı salır, həm də bakteriya çoxalmasına səbəb olur.
 
 Milli.Az xəbər verir ki, donmuş yeməklərin otaq temperaturunda buzu açılarsa bu təhlükəli hesab olunur. Çünki buz əriyənə kimi həmin qidada otaq temperaturunda bekteriya çoxalması baş verir. Bu səbəblə də soyuq qidalar mikrodalğalı sobada isidilib çox keçmədən yeyilməlidir. Əgər bişirilən yeməklər otaq temperaturunda çox saxlanılıbsa həmin qidanı qəbul etmək düzgün deyil. Soyuducuda bişmiş qidalara digər çiy qidalardan bakteriya keçərək zəhərlənməyə səbəb ola bilər. Məhz buna görə soyuducudakı qidaları çiy ət, balıq, toyuq məhsullarından uzaq tutmaq lazımdır. Bəzi ispanaq, toyuq, göbələk, yumurta, kartof, kərəviz, çuğundur kimi qidalar da var ki ikinci dəfə qızdırılması və yeyilməsi dietoloqlar tərəfindən məsləhət görülmür. (ölkə.az)
 
 Milli.Az /news.milli.az

 







  Hakışta
  Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
  Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
  DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
  Xalq artisti Röya konsertindən danışdı: 'Darıxıblar, özümü onlardan əsirgəmədim
  Səhər yeməyində çörək yeyənlər iki dəfə düşünsün
  Bir il yarım davam edən öskürəyinin səbəbi balqabaq toxumu çıxdı
  Bütün nadir xəstəliklər üçün təsir göstərə biləcək vahid dərman hazırlanıb
  Eşref Rüya' 40 ölkəyə satıldı
  Yüksək şəkər və infarkt arasında əlaqə
  Səni çox sevirəm ana, güclü ol!' - Aysun göz yaşı tökdü
  Beyinə zərər verən qidalar açıqlandı
  Kişilərdə ən çox rast gəlinən ikinci xərçəng növü hansıdır?
  Atası qızımı görmür, şəkillər real deyil' - Aysun etiraf etdi