Bu qidaları südlə birlikdə yemək olmaz

Bu qidaları südlə birlikdə yemək olmazBəzi məhsulları birlikdə istehlak etmək düzgün deyil. 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bu, orqanizmdə müəyyən fəsadlaraın yaranmasına səbəb ola bilər.
Sitrus meyvələr
Yüksək turşuluğuna görə meyvələr kalsiumun sorulmasına mənfi təsir göstərir. Bədəndə vacib bir mineralın çatışmazlığını kompensasiya etməlisinizsə, bunu xatırlamaq vacibdir.
Qara şokolad
Tərkibində fitik turşusu var. Kalsiumun udulmasını çətinləşdirir, bu da orqanizmdə mineralın çatışmazlığına səbəb olur. Bənzər bir təsir qəhvə və süd içərkən baş verir.
Duzlu yemək
Tərkibində çoxlu duz olan hər hansı qidalar (çips, qoz-fındıq və s.) susuzluğa səbəb olur. Ancaq onunla birlikdə süd istehlak etsəniz, elektrolitlərin balanssızlığı baş verəcək.
Ədviyyəli ərzaq
İstənilən ləzzətli qəlyanaltı ilə süd içmək mədənizi narahat edə bilər.
Dəniz məhsulları
İstiridy, midye və ya krevetka allergik reaksiya və ya qida zəhərlənməsi riski səbəbindən südlə birlikdə istehlak edilmir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 959   Tarix: 31 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Belə məşq heç bir işə yaramır - Mif imiş

Göz gimnastikasının görmə qabiliyyətini bərpa etməsi ilə bağlı fikirlər elmi baxımdan doğru deyil. xəbər verir ki, bunu rusiyalı oftalmoloq Angelina Kazantseva bildirib. Onun sözlərinə görə göz üçün edilən məşqlər görməni

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Güclü qrip dalğası gəlir - Təyyar Eyvazovdan XƏBƏRDARLIQ

"Havaların kəskin soyuduğu qış ayları epidemioloji cəhətdən əsasən hava-damcı üsulu ilə ötürülən qrip və digər kəskin respirator virus imfeksiyalarının yayılması üçün əlverişli şərait hesab olunur". . xəbər veri

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?

Son illər sağlam həyat tərzi ilə bağlı tövsiyələr arasında acqarına ilıq su içmək geniş yayılıb. xəbər verir ki, aparılan müşahidələr və elmi məlumatlar bu vərdişin həzm sistemi və ümumi orqanizm fəaliyyəti üçün müsbət təsirlə

.

Apteklərdə satılan bu şokoladın tərkibində heyvan qanı var - Azərbaycanda da geniş yayılıb

Hematogen şokoladın əsas tərkibi öküz qanından əldə olunan albumin və şəkərdən ibarətdir. xəbər verir ki, dəmir və C vitaminini artırmaq üçün tez-tez quru meyvələr, qoz-fındıq, süd tozu, qənnədi şirəsi, karamel və ya şokola

turlar.az

qadin sayti reseptler adlarin menasi hamiləlikdə axıntı 2025 yay donlari sineye qulluq qadın məsləhətxanaları kosmetika masqalar rus dilin nece orenek veten haqqinda bayatilar novruza aid hakista qogal