Bu qidaları yeyənlər gec ölür - Alimlər
Yaponiya alimləri erkən ölümdən qaçmaq və uzun ömür yaşamaq istəyənlərə bitki zülalları çox qəbul etməyi tövsiyyə edir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, onlar 20 il ərzində 7000 insan üzərində müşahidə aparıblar.
Məlum olub ki, rasionunda bol miqdarda lobya, paxla, tofu olan yaponlar nadir halda tez ölüb.
Bitki mənşəli zülal artıq çəkidən də azad edir, iştahı kəsir, toxluq yaradır. Əgər insan zülalı yalnız heyvan mənşəli alırsa, yəni ət, piy, yağı çox yeyirsə, o həm piylənir, həm də onkoloji xəstəliklərə asan tutulur.
Ürək-damar xəstələri də zülalı qırmızı ətdən yox, paxlalardan alsalar, daha çox yaşayarlar.
Milli.Az /news.milli.az









Bunları yeyən gec qocalır
Fonoqram oxumayana 'çuşka' kimi baxırlar' - Manaf fikrini dəyişdi
Qəhvə vaxtı: Səhər yoxsa günorta içmək daha yaxşıdır?
50 yaşı keçən kişiləri nələr təhdid edir?
Saxta şərabı necə seçmək olar?
Ayşe Barımla bağlı həbs qərarı ləğv edildi
Şahan Gökbakar Türkiyəni tərk etdi
Ən zərərli çay: bir fincanı 100 siqaretdən də pisdir
Avşar yeni reklam çarxı üçün tərzini dəyişdi
Antonio Banderasın qızının toyundan - FOTOLAR
Günay Musayeva 'Yaxın xoşbəxtlik'lə beynəlxalq arenada
Kim Kardaşyana ağır xəstəlik diaqnozu qoyuldu
Şirin olsa da, başdan ayağa "zəhər"dir
Şirin yuxu gətirən qidalar