Bu qidaların xərçəng əleyhinə xüsusiyyətləri var
Bəzi qidalar tərkibindəki mikroelementlər sayəsində orqanizmdə iltihabi prosesləri yatıra və müxtəlif xərçəng xəstəliklərinin yaranma riskini azalda bilir. Müxtəlif kombinasiyalarda olan bu məhsulların ən azı bəziləri hər gün pəhrizdə olmalıdır.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu giləmeyvə, tərəvəz və ədviyyatlar xərçəng əleyhinə təsir göstərir.
İltihabı maneə törədə bilən qidalar
Tünd giləmeyvə: Bu giləmeyvələrdə şiş proseslərinin xəbərçisi olan oksidləşdirici stresslə effektiv mübarizə aparan rekord miqdarda antioksidan var.
Karotenoid qidalar: Bu qidaların tərkibində olan likopen və beta-karotin xərçəng əleyhinə təsir göstərir. Tomat pastası və tomat şirəsində böyük miqdarda olan likopen prostat xərçənginin qarşısını alır. Ərik, balqabaq və kökdə olan beta-karoten döş və selikli xərçəng hüceyrələri ilə mübarizə aparır.
Xaççı tərəvəzlər: Kələm və brokkoli tərkibindəki sulforafanın tərkibinə görə iltihab əleyhinə və xərçəng əleyhinə təsir göstərir.
Lifli qidalar: Bunlar kolon xərçəngindən qorunmaqda çox təsirlidir.
Vitamin C Qidaları: Bu vitamin immunitet sistemini dəstəkləyir və xərçəngin qarşısını alır. C vitamini itburnu, duzlu kələm, bolqar bibəri və qara qarağat kimi qidalarda olur.
Ədviyyatlar: Ürək və damar xəstəliklərinə, həmçinin xərçəngə səbəb olan mikroiltihabın qarşısını ala bilər. Mütəxəssislər zerdeçal, reyhan və adaçayı kimi xərçəng əleyhinə ədviyyatları tövsiyə edirlər.
Milli.Az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Miqren ağrılarını yüngülləşdirə biləcək üsullar AÇIQLANDI
Turşunun faydaları nədir?
Leydi Qaqa üçün heykəl qoydular - FOTOLAR
69 yaşlı məşhur aktrisa ərə getdi - FOTOLAR
Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV
101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO
Serdarın səhhəti daha da pisləşdi - FOTO