Bu tərəvəz bitkisi min bir dərdin dərmanıdır
Soğan Azərbaycan mətbəxində əksər yeməklərin hazırlanmasında istifadə olunur. Elə çiy halda da onu yeməyi sevənlər az deyil.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, soğan qocalma prosesini ləngidir, üzdə qırışların yaranmasına mane olur.
Bu bitki həmçinin tərkibindəki antioksidantlar sayəsində onkoloji xəstəliklərin və müxtəlif virusların yayılmasının qarşısını ala bilər. Soğanın tərkibindəki kversetin adlı maddə zərərli bakteriyaları məhv edir.
Qırmızı soğan damarları möhkəmləndirir, qan təzyiqini azaldır, metobolik sindromun qarşısını alır və böyrəklərin fəaliyyətinə kömək edir.
Soğan B1 vitamini ilə birlikdə istifadə olunanda qanı oksigenlə zənginləşdirdiyinə görə, yorğunluğun tez aradan qalxmasına kömək edir, qanda qlukozanın səviyyəsinin yüksəlməsinə imkan vermir.
Milli.Az / news.milli.az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
2 yaşa qədər uşaqlara qətiyyən belə dərmanları vermək olmaz - Xəbərdarlıq
20 günlük stress ömrü 10 saat qısaldır - Psixoloq
Eşq xəbərlərini yalanladılar - FOTO
Ən çox onlar yatır
O gedəndən zaman mənim üçün dayanıb
Dünyanın başqa ölkələrinə gedəndə məni tanıyan insanları görmək çox xoşdur' - Xalq artisti
Son zamanlar "8-12" yaş arası uşaqlarda bel və boyun ağrılarının səbəbi
İlhamə xanım çox qəlblər qırıb, ona görə də...' - Röya
Darçınlı suyun möcüzəvi təsiri
Aspirin hamilələr üçün faydalıdır?