Bu tərəvəz bitkisi min bir dərdin dərmanıdır
Soğan Azərbaycan mətbəxində əksər yeməklərin hazırlanmasında istifadə olunur. Elə çiy halda da onu yeməyi sevənlər az deyil.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, soğan qocalma prosesini ləngidir, üzdə qırışların yaranmasına mane olur.
Bu bitki həmçinin tərkibindəki antioksidantlar sayəsində onkoloji xəstəliklərin və müxtəlif virusların yayılmasının qarşısını ala bilər. Soğanın tərkibindəki kversetin adlı maddə zərərli bakteriyaları məhv edir.
Qırmızı soğan damarları möhkəmləndirir, qan təzyiqini azaldır, metobolik sindromun qarşısını alır və böyrəklərin fəaliyyətinə kömək edir.
Soğan B1 vitamini ilə birlikdə istifadə olunanda qanı oksigenlə zənginləşdirdiyinə görə, yorğunluğun tez aradan qalxmasına kömək edir, qanda qlukozanın səviyyəsinin yüksəlməsinə imkan vermir.
Milli.Az / news.milli.az









Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı
Çağla prokuror rolunu canlandıracaq
Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?
Evrim Akın aparıcısı olduğu verilişdən ayrıldı
Heydər Əliyevin bizə ən böyük hədiyyəsi Prezident İlham Əliyevdir' - Xalq artisti
Güllünün qızı həbs edildi
İnnabın faydası və zərərləri
Xərçəngdən əziyyət çəkən yazıçı vəfat etdi
Megadeth' İstanbulda konsert verəcək
Ülviyyə özünə yarım milyonluq ev aldı
Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?
Nadir xanımı və yeni doğulan nəvəsi ilə - Foto
Masterşef'in iştirakçısı qəza törətdi
ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI