Bu uşaqlar şokolad yeməməlidir - DİQQƏT
"Şokolad çox yüksək kalorili məhsuldur. O, nə qədər az acıdırsa, bir o qədər çox şəkər ehtiva edir".
Milli.Az bakıvaxtı.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu professor Aleksandr Umnov deyib.
Onun sözlərinə görə, ağ və südlü şokolad şəkərin çox olması və oksigenin az olması səbəbindən ən sağlam şokolad sayılır:
"Nisbətən təhlükəsiz gündəlik doza 40 q acı və 20 q süddür. Həddindən artıq, xüsusilə gündəlik istehlak zamanı piylənməyə, ürək-damar ağırlaşmalarına və diabetin inkişaf riskinə səbəb olur. Ümumiyyətlə, üç yaşından kiçik uşaqların şokolad yeməməsi məsləhətdir ki, düzgün qidalanma davranışı formalaşsın və daha az yağ toxuması əmələ gəlsin. Alkoqollu şokoladlar ümumiyyətlə şokolad kapsulunda spirt, şəkər və qatılaşdırıcı olan qəribə qalın maddədir. Burada daxili orqanlara zərər vermə riski daha da yüksəkdir. Etil spirtinin təsirindən qaraciyər, mədə və beyin əziyyət çəkir. Şəkərli diabetin inkişaf riski isə daha yüksəkdir, çünki qanda qlükoza inanılmaz dərəcədə artır", - deyə ekspert fikrini yekunlaşdırıb.
Milli.Az