Bu vitamin ölüm riskini yarıya endirir

Bu vitamin ölüm riskini yarıya endirirAlimlər ölüm riskini yarıya endirən vitamini açıqlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu vitaminin qanda kifayət qədər miqdarı ölüm riskini 57%-ə qədər azaldır.
ABŞ-dan olan bir qrup alim müəyyən ediblər ki, insanın orqanizmində yüksək miqdarda D vitaminin olması ömrü uzadır. Araşdırmalara görə, yüksək D vitamini səviyyəsi olan insanların hər hansı bir tibbi səbəbdən ölmə ehtimalı D vitamini çatışmazlığı olanlara nisbətən daha az görünür.
D vitamini çatışmazlığı beyin həcminin azalması və qocalıq demansının inkişafı səbəbindən insult riskinin artması ilə əlaqələndirilir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 881   Tarix: 01 sentyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Plastik cərrahlardan xəbərdarlıq: Bu estetik əməliyyatlardan imtina edin

Aqressiv üz gərmə əməliyyatları ciddi fəsadlara səbəb ola bilər və onlardan birmənalı şəkildə çəkinmək lazımdır. xəbər verir ki, bu barədə plastik cərrahlara istinadən yazıb. Qeyd edilib ki, bir anda 10-15 il cavan görünməy

.

Bu ucuz tərəvəzi yesəniz, viaqraya ehtiyacınız olmayacaq - həkim açıqladı

Britaniyalı həkim Maykl Mosli azərbaycanlıların da sevimli tərəvəzlərindən biri çuğundur haqqında danışıb. .  bildirir ki, onun sözlərinə görə, bu kök tərəvəz qan dövranını yaxşılaşdıran təbii xassələri sayəsində viaqray

.

Uzunömürlü olmaq üçün ideal çəki açıqlandı

Son dövrün məlumatlarına əsasən, bədən kütlə indeksi (BKİ) insan ömrünün uzunluğunu proqnozlaşdırmaqda mühüm rol oynayır. xəbər verir ki, rusiyalı mütəxəssis Olqa Romaşina "Veçernyaya Moskva" nəşrinə verdiyi müsahibəd

.

Sümük möhkəmliyini artırmağın sadə yolu tapıldı

Fiziki fəaliyyət zamanı orqanizmdə ifraz olunan CLCF1 adlı zülal sümüklərin və əzələlərin möhkəmlənməsinə təsir edir. Bu nəticə Cənubi Koreya alimləri tərəfindən aparılmış tədqiqatla əldə olunub. bu barədə "Nature Communications"

.

Qarpızı pendir yox, bununla yeyin - Faydaları

İsti yay günlərinin vazkeçilməz ləzzəti qarpız və ağ pendirdir.  xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, qarpızın çox hissəsi sudan ibarət olsa da, yüksək glisemik indeksə malik olduğu üçün qan şəkərini sürətlə artıra bilir

.

Alimlər qoxunun xoş və ya xoşagəlməz olmasına beynin necə qərar verdiyini kəşf ediblər

UF Health-in yeni araşdırması bəzi qoxuların niyə iyrənc olduğunu və beynin onlara necə emosional reaksiya verdiyini izah edir. Mikrodalğada sobada bişirilən balıq təkcə mətbəxdə qalıcı bir qoxu deyil, həm də xoşagəlməz xatirələ

.

Bu meyvə şirələrini almayın! – Təhlükə aşkarlandı

Qida təhlükəsizliyi ilə bağlı narahatlıq doğuran hadisə qeydə alınıb. xəbər verir ki, Hollandiyanın tanınmış "Hero" brendinə məxsus bəzi alma şirələrində kofein aşkarlandığına görə, məhsulun satışdan yığışdırılmasın

.

Qarğıdalının hansı faydaları var?

Bir çox insanın sevərək yediyi qidalardan biri də qarğıdalıdır. Yüksək lifli və aşağı kalorili qarğıdalı faydalı antioksidantlarla zəngindir. O, enerji mübadiləsində və digər vacib funksiyalarda əsas rol oynayan B6 və B

.

Erkən hamiləliyin fəsadı

Hamiləlik və doğum qadın üçün həmişə ölümlə nəticələnə bilər. Əlbəttə ki, burada yaşın da rolu var. Təəssüf ki, ana olanlar arasında yeniyetmələr var. xəbər verir ki, bu barədə Həkim Pərvanə Mustafayeva -a açıqlamasında 15-1

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az maskalar aksessuarlar qis geyimləri 2025 peçenye reseptləri qish geyimleri ilk tibbi yardim aliment öhdəlikləri vusale elizade pomidor novruz bayramina aid hakista arxadan olmaq veten seirleri