Bu xəstələrə püre yemək olmaz
Kartof püresi bir çox hallarda xəstələrə verilən, bədəni yumşaldan və bağırsaqları işlətdiyi üçün faydalı hesab olunan yeməkdir. Lakin həddindən artıq püre yemək sağlamlıq üçün risklər daşıya bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, rusiyalı toksikoloq Mixail Kutuşov pürenin bəzi potensial təhlükələrindən danışıb. Onun sözlərinə görə, kartof püresi çox miqdarda kalium, nişasta və karbohidrat ehtiva edir, bu da bədəndə köp, meteorizm (qaz yaranması), narahatlıq və həzmsizlik kimi problemlərə səbəb ola bilər.
Ev şəraitində hazırlanan pürelərə əlavə edilən yağ və süd bu yeməyi daha da kalorili edir və maddələr mübadiləsinin pozulmasına yol aça bilər. Diabet xəstələrinə isə püreden çəkinmək tövsiyə olunur.
Bundan əlavə, kartof püresindəki yüksək kalium miqdarı böyrək problemi yaşayan şəxslər üçün risk təşkil edir. Təzə hazırlanmış püre dərhal yeyilməlidir, çünki 1 sutkadan artıq saxlanıldığında, təhlükəli bakteriyalar və botulizm kimi ciddi infeksiyalar inkişaf edə bilər.
Kartof püresi zərərli deyil, amma ehtiyatla və müvafiq qaydalara əməl edərək istifadə edilməlidir.
İsmayıl
Milli.Az









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?
Nadir Qafarzadə baba oldu - Foto
Orhan Gencebayın həyatı film olacaq
Kristina Aqilera Eyfel qülləsinin liftində qaldı
2025-ci ilin ən məşhur aktyorları açıqlandı - SİYAHI
Dar geyinən qadınlara xəbərdarlıq
Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq
Şəbnəm Tovuzlunun oğlu ÇEMPİON OLDU
Çayxorlara pis xəbər
Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu
Almaxanımın konsertinə biletlər tam satıldı