Bu xəstələrə püre yemək olmaz
Kartof püresi bir çox hallarda xəstələrə verilən, bədəni yumşaldan və bağırsaqları işlətdiyi üçün faydalı hesab olunan yeməkdir. Lakin həddindən artıq püre yemək sağlamlıq üçün risklər daşıya bilər.
 
 Milli.Az xəbər verir ki, rusiyalı toksikoloq Mixail Kutuşov pürenin bəzi potensial təhlükələrindən danışıb. Onun sözlərinə görə, kartof püresi çox miqdarda kalium, nişasta və karbohidrat ehtiva edir, bu da bədəndə köp, meteorizm (qaz yaranması), narahatlıq və həzmsizlik kimi problemlərə səbəb ola bilər.
 
 Ev şəraitində hazırlanan pürelərə əlavə edilən yağ və süd bu yeməyi daha da kalorili edir və maddələr mübadiləsinin pozulmasına yol aça bilər. Diabet xəstələrinə isə püreden çəkinmək tövsiyə olunur.
 
 Bundan əlavə, kartof püresindəki yüksək kalium miqdarı böyrək problemi yaşayan şəxslər üçün risk təşkil edir. Təzə hazırlanmış püre dərhal yeyilməlidir, çünki 1 sutkadan artıq saxlanıldığında, təhlükəli bakteriyalar və botulizm kimi ciddi infeksiyalar inkişaf edə bilər.
 
 Kartof püresi zərərli deyil, amma ehtiyatla və müvafiq qaydalara əməl edərək istifadə edilməlidir.
 
 İsmayıl
 
 Milli.Az

 







  Hakışta
  Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
  Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
  DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
  Yaşıl çay gündə nə qədər və nə zaman içilməlidir?
  Cəmi iki məhsulla təzyiqi salan möcüzə salat – həkimlərdən təsdiqli resept
  C vitamininin payızda faydaları
  Xalq artisti Röya konsertindən danışdı: 'Darıxıblar, özümü onlardan əsirgəmədim
  Əzələ kramplarının əsl səbəbi gözləniləndən fərqli imiş
  Bir il yarım davam edən öskürəyinin səbəbi balqabaq toxumu çıxdı
  Bütün nadir xəstəliklər üçün təsir göstərə biləcək vahid dərman hazırlanıb
  Eşref Rüya' 40 ölkəyə satıldı
  Yüksək şəkər və infarkt arasında əlaqə