Bu xəstəliklər zamanı pomidor YEMƏK OLMAZ

Bu xəstəliklər zamanı pomidor YEMƏK OLMAZƏn faydalı tərəvəzlərdən biri olan pomidor orqanizmi vacib vitamin və minerallarla təmin edir, ürək-damar və xərçəng xəstəliklərindən qoruyur. Lakin bu faydalı məhsulun da müəyyən əks-göstərişləri mövcuddur. Beləliklə, hansı xəstəliklər zamanı çoxlu pomidor yemək arzuolunmaz sayılır?
Milli.Az mütəxəsislərin fikirlərinə əsasən həmin xəstəliklərin siyahısını təqdim edir:
1. Allergiya
İstənilən digər parlaq meyvə-tərəvəz və giləmeyvələr kimi, pomidor da allergiyaya səbəb ola bilər.
2. Öd daşı xəstəliyi
Orqanik turşularla zəngin olan pomidor həzm proseslərini yaxşılaşdırır, ödün ifrazını artırır. Bu çox yaxşı xüsusiyyət olsa da öd daşı xəstəliyindən əziyyət çəkənlərə ziyan vura bilər.
3. Böyrək xəstəlikləri
Pomidor turşəng turşusu ilə zəngin olduğundan bəzi buna meylli olan insanlarda böyrəklərdə daşların əmələ gəlməsinə və böyüməsinə səbəb ola bilər.
4. Artrit, podaqra
Bunun səbəbi yenə də turşəng turşusudur. Turşəng turşusu oynaqlarda "duzlar"ın yığılmasına və iltihaba səbəb olur.
5. Mədə xorası və qastrit
Turşularla zəngin olan pomidor mədənin divarlarını qıcıqlandıraraq xora və qastritin kəskinləşməsinə səbəb ola bilər. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 898   Tarix: 11 noyabr 2020
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Digər yazılar

Koronavirus taxikardiyası və aritmiyası - Özəlliyi

Koronavirusun ürəyə fəsadı, təsiri barədə çox deyilib. Xəstələr elə ilk gündən ürəkdə çırpınma, təzyiq və döyünmənin dəyişməsini müşahidə edir. Artıq həkimlər koronavirus taxikardiyası adlı sindrom elan ediblər. xəbər veri

Alimlər elektron siqaretlə xərçəng xəstəliyinin əlaqəsini aşkarladılar

Amerika universitetlərinin alimlər qrupu elektron siqaretlərin, o cümlədən veypinqin sinədə və bədənin başqa hissələrində şişlərin inkişafına imkan yaratdığını aşkarlayıblar. bildirir ki, bu barədə "Daily Mail"

Bu qidaları çiy halda yeməyin

Bəzi qidaları çiy halda yemək sağlamlığınız üçün təhlükəli ola bilər. xəbər verir ki, onların bir çoxunun bişirilməyə ehtiyacı var. Bu məhsullardan biri də sosiskadır. Çiy qidalarda olan təhlükəli listeria bakteriyası zəhərlənməy

Bədəndə ani titrəmənin SƏBƏBLƏRİ

İstəmədən başverən spazm və sıxılma ilə əzələlərin bərkiməsi bədəndə, əllərdə, ayaqlarda və boyunda titrəmələrə yol aça bilər. Bütün dünyada rast gəlinən amma səbəbi tam olaraq bilinməyən titrəmələr yaşam keyfiyyətinə d

Alimlər xolesterini necə azaltmağın yolunu tapıblar

Bütün insanlar daima özlərini sağlam və gümrah hiss etmək istəyirlər. İnsanların bəzi qisminin özlərinə qulluq etmələrinə baxmayaraq təbiət öz işini görür. Belə ki, nə qədər cavan görünməyə çalşsaq da orqanizmdə gedən təbi

Gözlər xəstəliyin aynasıdır

Gözlərdə müəyyən dəyişiklik bəzi xəstəliklərin göstəricisi ola bilər. deyerler.org-a istinadən bildirir ki, görmə qabiliyyətində kəskin pisləşmə diabetin əlamətidir. Bəzən insanlar görmə zəifliyindən şikayətlənərək oftalmoloq

Sağlam və parlaq dəriyə sahib olmağın 5 sirri

Hər gün dərinizə ayıracağınız qısa bir zaman kəsiyi dərinizin sağlam və parlaq olmasına səbəb ola bilər. Siz də belə dəriyə sahib olmaq istəyirsinizsə, o zaman aşağıda yazılanlara əməl etməlisiniz. Bunu sizə Acıbadəm Atakən

Koronavirusa yoluxanların əksəriyyətində vitamin çatışmazlığı var

Epidemiyanın yüksək səviyyədə olduğu zaman, KOVID-19 ilə İspaniyanın Santander şəhərindəki xəstəxanaya müraciət edən xəstələrin 80%-dən çoxu bədəndə D vitamini çatışmazlığından əziyyət çəkirir. deyerler.org-a istinadən bildiri

İstifadə olunmuş yağların təkrar istifadəsinin zərərləri

Yeməklərin bişirilməsində yağların rolu böyükdür. Yağlar qızardılacaq qidaları daha dadlı və ləzzətli edir. Bəzən isə qızardılmış qidalara istifadə edilən yağların miqdarı çox olduğundan bəzi qadınlar bu yağları yenidən istifad

turlar.az

sonxeber.az geyim dəbləri toy gecesi geyim seçimi kisi ve qadin intim munasibetleri qarindaki yaglari eritmek sacin horulmesi baş ağrısı kosmetika cinsiyyət orqanına qulluq novruz hakistalari