Çay paketlərindəki təhlükə: Kif və bakteriya riski

Çay paketlərindəki təhlükə: Kif və bakteriya riskiÇay içmək, gündəlik həyatımızın bir hissəsi olsa da, bəzi çay paketləri gözlənilməz sağlamlıq risklərinə səbəb ola bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, çay paketlərindəki kif və bakteriya riski, səhv saxlanma şəraiti və digər amillərlə əlaqədar olaraq ciddi narahatlığa səbəb ola bilər. 
Kif Təsiri - Çay paketləri nəmləndikdə, xüsusilə düzgün saxlanmadıqda, kif (mold) yaranması ehtimalı artır. Kifin qidalandığı mühit çay paketlərində uyğun şərait yaradır və insan sağlamlığı üçün ciddi təhlükə törədə bilər. Bu kif, içkiyə qarışaraq alergiya, boğaz iltihabı və hətta daha ciddi xəstəliklərə səbəb ola bilər.
Bakteriya yığılması - Çay paketləri nəmli şəraitdə saxlanarsa, bakteriyaların çoxalması üçün ideal mühit yaranır. Bakteriyalar çay paketlərinə nüfuz edə bilər və içilən çayda orqanizmə keçə bilər. Xüsusilə açıq havada və rütubətli mühitdə saxlanmış çay paketləri bu riskə daha çox məruz qalır.
Kimyəvi maddələr və pestisidlər - Çay paketlərinin istehsalında istifadə olunan materiallar bəzən kimyəvi maddələr və pestisidlərə məruz qala bilər. Bu maddələr də bakteriya və kifin yaranmasında rol oynaya bilər. Çayın saxlanma şəraiti ilə yanaşı, bu kimyəvi maddələr də sağlamlığa zərər verə bilər.
Təhlükəsiz saxlama - Çay paketlərinin düzgün saxlanması, yəni quru və sərin yerdə saxlanması lazımdır. Çay paketləri açıq saxlanarsa və ya çox uzun müddət tərk edilsə, bakteriya və kifin çoxalması riski artar.
Buna qarşı nə etməliyik?
Çay paketlərinin tarixini yoxlayın və köhnəlmiş məhsulları istifadə etməyin.
Çayları sərin və quru yerdə saxlayın, xüsusilə rütubətli yerlərdən uzaq tutun.
Çay paketlərini istifadə etmədən əvvəl diqqətlə yoxlayın və hər hansı bir dəyişiklik (qoxu, rəng, nəmli paket) olduqda istifadəyə verməyin.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 820   Tarix: 08 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yüzlərlə insanın yoluxduğu xəstəliyin səbəbi bu tərəvəz imiş - Yumaq da bəs eləmir

Avropada on yeddi ölkədə yüzlərlə insanın yoluxduğu Salmonella epidemiyasının səbəbi müəyyənləşdib. xəbər verir ki, Avropa Xəstəliklərin Qarşısının Alınması və Nəzarət Mərkəzinin (ECDC) məlumatına görə təhlükəli bakteriyanı

.

Körpə nə vaxt görməyə, eşitməyə başlayır?

Yeni doğulmuş körpələrin görmə və eşitmə qabiliyyəti doğulduğu andan inkişaf etməyə başlayır. xəbər verir ki, körpələr doğulanda əsasən işıq və kölgəni ayırd edə bilir, lakin ətrafdakı əşyaları aydın görə bilmir. Təxminə

.

"Alkoqolun az miqdarı belə xərçəng yarada bilər"

Alkoqolun az miqdarı belə xərçəng yarada bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı toksikoloq Mixael Kutuşov bildirib. "Alkoqol orqanizm üçün toksik maddədir və hüceyrələrin DNT-sinə zərər verir. Bu da zamanla mutasiyalar

.

Çayınıza bir ədəd əlavə edin - Qaraciyərin dərmanıdır

Qış aylarında həm bədəni isidən, həm də immunitet sistemini gücləndirən təbii vasitələrdən biri mixəkdir. Bu kiçik, lakin güclü ədviyyat yalnız xoş qoxusu ilə deyil, həm də sağlamlığa faydalı təsirləri ilə seçilir. xəbə

.

Bu qidalar baş ağrısına səbəb olur – Xəbərdarlıq

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bəzi gündəlik qidalar baş ağrısının əsas səbəblərindən biri ola bilər. Xüsusilə miqren və gərginlik tipli baş ağrısından əziyyət çəkən insanlar üçün qida seçimi çox önəmlidir. xəbər veri

.

Canan Karatay tövsiyəsi: Doşabla birlikdə qəbul edin, damarları açır, erkən yaşlanmanı önləyir

Türkiyənin məşhur həkimi Canan Karatay, tahinin xüsusilə doşabla birlikdə istehlak edildikdə sağlamlığa olan faydalarını vurğulayır. Onun sözlərinə görə, tahin qan dövranını tənzimləyir, damar tıxanıqlığının qarşısını alı

.

Qışda çayınıza dondurulmuş limon atın - faydasını görün

Limonun saysız-hesabsız faydalarından yararlanmaq üçün onu bir çox formada istifadə etmək olar. Dondurulmuş limonla isə daha sağlam qidalanmaq mümkündür. Belə limonları adətən təmiz tərkibli su ilə içmək daha təsirlidir

.

Payızda bu qidalar immuniteti gücləndirir

Payızda immuniteti gücləndirmək xüsusilə vacibdir. Bir çoxu düşünür ki, immunitet üçün çoxlu meyvə yemək lazımdır. Lakin payızda yağsız ət və qatıq immuniteti gücləndirməyə kömək edə bilər. Payızda immunitet sisteminizi gücləndirmə

.

Hər 10 evdən 7-də var - Xərçəng yaradır

Evdə istifadə olunan bəzi ətirlər sağlamlıq üçün təhlükəlidir. xəbər verir ki, Fransanın "60 Millions de Consommateurs" təşkilatının araşdırmasına görə ətir çubuqları formaldehid, benzol, etilbenzol, furfural, stiren

turlar.az

kosmetik vasiteler makiyaj instagram qadın geyimi psixoloq meslehetleri aloy gulunun faydasi dadlı yemək veten haqda atalar sözləri kosmetika faydalı maskalar hakiwda xərçəng bürcü maraqli hakistalar hakisdalar