Çay və qəhvə dəmləyəndə suyu qaynatmayın, zərərlidir - alimlərdən AÇIQLAMA

Çay və qəhvə dəmləyəndə suyu qaynatmayın, zərərlidir - alimlərdən AÇIQLAMAİsveç alimləri qaynanmış suyun insan orqanizmi üçün təhlükəli olması barədə maraqlı açıqlama edib.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, qaynanmış su çiy su və filtrdən keçmiş sudan daha təhlükəlidir.
Alimlər əmindir ki, yüksək temperaturda qaynadıqda suda təhlükəli kimyəvi birləşmələr yaranır və bunlar insanda müxtəlif xəstəliklər yaradır.
Üstəlik suyun qaynadılması virus və bakteriyaları aradan qaldırmır, ağır metallar da məhv olmur. Ağır metallar da orqanizmdə pozulmalar yaradır.
Ona görə suyu qaynadıb içmək olmaz. Ən yaxşısı keyfiyyətli filtrasiyadan keçirilmiş suyun içilməsidir.
Çiy su ilə qaynanmış suyu qarışdırmaq qəti olmaz.
Çay, qəhvə dəmləmək üçün də suyu qaynatmaq yox, sadəcə qaynayana yaxın həddə çatdırıb istifadə etmək lazımdır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1328   Tarix: 30 yanvar 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İnsan hər gün ağlasa nə olar?

Duyğularınızı daim nəzarətdə saxlamaq və ağlamağa imkan verməmək son dərəcə zərərlidir. Ancaq hər gün uzun müddət ağlamaq sağlamlığa zərər verə bilər. İnsan hər gün ağlasa nə olar?. -a istinadla xəbər verir ki, tez-tez ağlama

.

Qarın yağlarını əridən 6 QİDA

Daha çox oturaq həyat tərzi, balanssız qidalanma vərdişləri və genetik faktorlar qarın nahiyəsində yağlarına səbəb ola bilər. Ancaq bu yağları sağlam qidalanma ilə əritmək mümkün ola bilər.   -a istinadən qarın yağını azald

.

İçdiyimiz sudakı bu maddə xərçəng yaradır - Şok araşdırma

Böyük Britaniyanın Şeffild Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, dünyada milyonlarla insan tərkibində yüksək miqdarda arsen maddəsi olan su içir. -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat "Science of The Total Environment"

.

Xoruldamaq bu xəstəliklərin XƏBƏRÇİSİDİR

Xorlama xərçəng də daxil olmaqla bir neçə xəstəliklərin mövcudluğunu göstərə bilər. . -a istinadən xəbər verir ki, bunu tanınmış nevroloq Olqa Zinçeva deyib. . Həkimin sözlərinə görə, bəzən xoruldama endokrin xəstəliklərlə

.

Beyin sağlamlığı üçün ən yaxşı 5 balıq növü

Beyin insan bədəninin ən mürəkkəb və sirli orqanlarından biridir. Optimal qidalanma ilə qocalığa qədər tam gücü ilə işləyir. Ancaq təəssüf ki, bir çox yemək vərdişlərimiz onun sağlamlığına xələl gətirə bilər.   -a istinadən xəbə

.

Banan adı ilə aldığımız meyvə "afrika kartofu" imiş - Diqqət

Banan çoxlarının sevdiyi meyvədir. Onu öz cinsindən olan plantainlə tez-tez qarışıq salırlar. -a istinadən banan və plantainin fərqi barədə məlumat verir. Banan daha sarı, ətirli, yumşaq və şirin olur. Forması qövsvaridir

.

Həkim: "Estetik əməliyyat etdirənlər öncə psixiatra müraciət etməlidirlər

"Ruhi xəstələrin arasında kriminal hadisələri törətmək üzrə birinci yerdə baş beyində üzvi xəstəlik olan insanlar dayanırlar. Bunlar kimlərdir? Birinci növbədə nə vaxtsa kəllə-beyin zədələnməsi keçirmiş insanlar. İkinc

.

Bu yeməkləri sabaha saxlamaq olmaz - Siyahı

İnsanlar çox vaxt ertəsi günə saxlanılan yeməklərin sağlam olub-olmadığını düşünmür. Lakin mütəxəssislər iddia edirlər ki, bəzi yeməklər bir neçə saat keçdikdən sonra xəstəlik mənbəyinə çevrilir. Belə ki, onlar soyuducud

.

Bağırsaq xərçəngini yaradan faktor aşkarlandı

ABŞ-ın Fred Hatçinson Xərçəng Mərkəzinin alimləri aşkar ediblər ki, ağız boşluğunda yaşayan "Fusobacterium nucleatum" bakteriyası bağırsaqlara keçərək aqressiv şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir. Araşdırmanı

turlar.az

sonxeber.az toy makiyajlari gelinlikler hamiləlik orucluqda cinsi əlaqə buga burcu geyim 2024 capiq ucun maz kosmetika baldiza aid haxisda namiq qaraçuxurlu vətən bayati suni mayalanma