Çayı və qəhvəni südlə içmək ziyanlıdır?

Çayı və qəhvəni südlə içmək ziyanlıdır?Gün ərzində bir dəfə südlü çay və ya qəhvə içmək olar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə "Gazeta.ru" məlumat yayıb.
Bu onunla bağlıdır ki, süd bu içkilərlə qarşılıqlı əlaqədə olduqda faydalı xüsusiyyətlərini itirir, həmçinin onların yağ tərkibini artırır. 
"Süd və süd məhsulları ürəyin, əzələlərin və sümüklərin sağlamlığı və fəaliyyəti üçün vacib olan kalsium, D vitamini və zülalın əlverişli mənbəyidir. Kalsium sümük sıxlığını qoruyur və osteoporozdan qoruyur. Qəhvə və ya çay ilə birlikdə faydalı xüsusiyyətlər qismən itirilir. Fakt budur ki, bu içkilərin tərkibində süd zülalını kazeini bağlayan taninlər var, bunun nəticəsində süd məhsullarından olan kalsium daha pis istehlak olunur. Bundan əlavə, kofein kazeinlə reaksiyaya girən zaman sıx və yapışqan maddə əmələ gəlir ki, bu da orqanizmin udması çətin olur", - deyə bildirilib.
Bədənin qəhvə və çaydan maksimum fayda əldə etməsi üçün onlara daim süd əlavə etməmək daha yaxşıdır.
Qəhvə və çaya süd əlavə edib-etməmək dad məsələsidir, yalnız insanda laktoza dözümsüzlüyü yoxdursa.
Belə içkilərin içilməsi zərərli deyil, lakin onların istifadəsini südlə və südsüz əvəz etmək daha yaxşıdır,
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 964   Tarix: 26 iyul 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu halda ölüm riski artır

"Son zamanlar idman zallarında qəfil ürək ölümü və infarkt hallarının artması ictimaiyyətin ciddi narahatlığına səbəb olub. Məsələnin kökündə bir neçə amil dayanır. Əvvəla, gizli ürək-damar xəstəlikləri bu halların əsa

.

Alimlər ürəyin özünü sağalda biləcəyini göstərən inqilabi kəşf etdilər

Alimlər, ürək-damar xəstəliklərinin müalicəsində inqilabi dəyişikliklərə yol açacaq bir kəşf ediblər. xəbər verir ki, yeni araşdırmalar göstərir ki, doğuşdan sonra bərpa qabiliyyətini itirən yetkin insan ürəyi, əslində, özün

.

Kasıblar varlılardan daha çox insult keçirirlər - ARAŞDIRMA

Aşağı sosial təbəqədən olan insanların insult riski 33% daha yüksəkdir. xəbər verir ki, Tasmaniya Universitetinin 2025-ci ildə apardığı yeni araşdırmaya görə, aşağı sosial-iqtisadi təbəqədən olan şəxslərin insult keçirm

.

Səhər yeyilən bu yemək başdan ayağa "zəhər"dir

Rusiyalı həkim ən zərərli səhər yeməyini açıqlayıb. xəbər verir ki, endokrinoloq Maksim Kuznetsov səhər yeməyi üçün ən zərərli variantın hansı olduğunu açıqlayıb. Həkimin sözlərinə görə, səhər yeməyində bir neçə növ yağ mənbəyini

.

Pendirin beyinə faydası nədir?

Müntəzəm olaraq pendir yemək demensiyanın (ağıl zəifləməsinin) inkişaf ehtimalını azalda bilər. xəbər verir ki, bu nəticə "Nutrients" jurnalında dərc olunan yeni elmi araşdırmada göstərilib. Tədqiqat 65 yaşdan yuxar

.

Diabet və piylənmənin gizli səbəbi tapıldı

ABŞ-nin Meyo Klinikasının alimləri müəyyən ediblər ki, hüceyrələrin qocalma prosesi piylənmənin, II tip şəkərli diabetin və metabolik sindromun inkişafında həlledici rol oynaya bilər. xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələr

.

Bu yeməkləri folqaya bükmək olmaz - Tərkibinə alminium qarışır

"Folqada kələm və kartof bişirmək məsləhət görülmür, çünki bu zaman yemək içəridə buxarlanır və çiy qalır". xəbər verir ki, rusiyalı qida mütəxəssisi Dmitri Bıstrovun sözlərinə görə bəzi qidalar folqa ilə reaksiyay

.

Parmesan pendiri əslində nədən hazırlanır? - şoka düşəcəksiniz

Parmezan dünyanın ən məşhur pendirlərindən biridir, lakin bütün istehlakçılar bunun vegetarianlar və veganlar üçün uyğun olmadığını bilmirdi. Onun istehsalı buzov mədəsindən alınan fermentlə bağlıdır.  xəbər verir ki, mövzun

.

Bütün uğurlu insanlar bunu paylaşır – psixoloq açıqladı

Uğurlu insanların ortaq xüsusiyyəti təkcə istedad deyil, onların zirvəyə çatmasında çalışqanlıq, səylə çalışma və qətiyyət əsas rol oynayır. xəbər verir ki, bu barədə psixoloq Anjela Dakvort "Mel Robbins" podkastınd

turlar.az

toy gecesi aksessuarlar gözəllik məhsulları islamda hicab aparici serxan keremoglu körpələrin qidalanması şalvar modelləri kosmetika arxadan olmag masturbasiya nedir hekaye janri webnem tovuzlu meseller