Çayın MÖCÜZƏVİ FAYDASI: Qocalmanı ləngidir

Çayın MÖCÜZƏVİ FAYDASI: Qocalmanı ləngidirÇinin Siçuan Universitetinin alimləri aşkar ediblər ki, çayın müntəzəm istehlakı onun tərkibinə daxil olan xüsusi birləşmələr, polifenollar sayəsində orqanizmin qocalma prosesini ləngitməyə kömək edir.
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, tədqiqatçılar 30-79 yaş arası təxminən səkkiz min Çin sakininin məlumatlarını təhlil ediblər. Elmi işə yaşları 37 ilə 73 arasında dəyişən altı min britaniyalı könüllünün məlumatları da daxil edilib. Tədqiqatçılar iştirakçıların yemək vərdişləri haqqında məlumat toplayıb və onlardan adətən nə qədər çay içdiklərini bildirmələrini istəyiblər.
Tədqiqatçılar, həmçinin iştirakçıların qan təzyiqini, xolesterinin səviyyəsini və bədəndə yağ faizini qeyd ediblər. Bu məlumatlar elm adamları tərəfindən subyektlərin bioloji yaşını qiymətləndirmək üçün istifadə edilib.
Məlum olub ki, müntəzəm çay istehlakı orqanizmin bioloji qocalma sürətinin azalması ilə əlaqələndirilir. Qeyd olunur ki, polifenollar, xüsusi bitki birləşmələri qocalma əleyhinə təsir göstərir. Onlar antiinflamatuar və antioksidant təsirlərə malikdirlər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 950   Tarix: 11 fevral 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Terapevtdən elektron siqaretlə bağlı XƏBƏRDARLIQ

"Elektron siqaretə münasibətdə cəmiyyətdə yanlış bir təsəvvür formalaşıb. Bir çox insan düşünür ki, adi siqaret daha zərərlidir və elektron siqaretə keçməklə zamanla siqareti tamamilə tərgitmək mümkün olacaq. Bu yanaşm

.

Mövsümi qripdən qorunmağın 5 yolu - Mütəxəssisdən tövsiyə

Qış aylarının gəlişi ilə birlikdə tənəffüs yolları infeksiyalarında, xüsusilə mövsümi qrip hallarında ciddi artım müşahidə olunur. xəbər verir ki, qulaq, burun və boğaz mütəxəssisi, dosent İsmayıl Öndər Uysal bildirib ki

.

Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?

Son illər sağlam həyat tərzi ilə bağlı tövsiyələr arasında acqarına ilıq su içmək geniş yayılıb. xəbər verir ki, aparılan müşahidələr və elmi məlumatlar bu vərdişin həzm sistemi və ümumi orqanizm fəaliyyəti üçün müsbət təsirlə

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Belə məşq heç bir işə yaramır - Mif imiş

Göz gimnastikasının görmə qabiliyyətini bərpa etməsi ilə bağlı fikirlər elmi baxımdan doğru deyil. xəbər verir ki, bunu rusiyalı oftalmoloq Angelina Kazantseva bildirib. Onun sözlərinə görə göz üçün edilən məşqlər görməni

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

turlar.az

yaz geyimleri 2025 qis geyimləri 2025 yay geyimləri 2025 oxu zalı şirniyyat və tortlar mexmerek yataqda sevişmə oyunlari kosmetika novruz bayrami hakisda vətənə aid bayatı cantalar səməd vurğun eqreb