Cəmi 4 badamın möcüzəsi

Cəmi 4 badamın möcüzəsiSuda saxlanmış badamlar əsl təbii möcüzədir. E vitamini, maqnezium, sink, kalsium, omage 3 kimi vitaminlər və minerallar baxımından olduqca zəngindir. Bundan başqa, qabıqlarında cücərmənin qarşısını alan bir ferment daşıdığına görə badamlar suda saxlanarkən cücərmədən kifayət qədər suyu çəkə bilir. Su da bu fermenti aktiv hala gətirir. Orqanizm isladılmış badamı asanlıqla həzm edir.
Badam yeməyin digər faydalarını təqdim edir:
Enerji verir -  Hər gün bir ovuc badam yemək enerji verir. Daşıdığı mis, manqan və riboflavin də metabolizmanı sürətləndirir.
Qan təzyiqini tənzimləyir -  Kalium təsirli bir şəkildə qan təzyiqini tənzimləyir. Natriumu aşağı olduğu üçün də təzyiqi tənzimləməyə köməkçi olur.
Ürəyi gücləndirir -  Suda saxlanmış badam ürəyə yaxşı təsir edən kalium, doymamış yağ və zülal baxımından zəngindir. Əlavə olaraq suda saxlanmış badamlar damarlara ziyan vuran iltihaplanmanı azaldır. E vitamini ürək xəstəlikləri riskini azaldır və maqnezium da ani ürək böhranlarını mane olur.
Xolestrolu tənzimləyir - E vitamini və kalsium xolestrol səviyyəsini nəzarət altında saxlayır.
Sümükləri gücləndirir - Badamın tərkibindəki komponentlər sümükləri və dişləri gücləndirir, osteoporozun qarşısını almağa yardımçı olur.
Beyinə yaxşı təsir edir - Badam beyin funksiyalarını inkişaf etdirən qidalarla doludur. Riboflavin və L-karnitin beyin fəallığını inkişaf etdirir və Alzheimer riskini azaldır.
Xərçəngin qarşısını alır - Badam orqanizmdə zərərli maddələrin toplanmasına mane olur və kolon vasitəsilə yeməklərin bədəndən atılmasını təmin edərək, bağırsaq xərçənginin qarşısını alır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1191   Tarix: 23 may 2022
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Ofis işçilərinin ən böyük "dərdi" - Həkimdən çarə

Hər bir ofis işçisi ən azı bir dəfə bel ağrısı ilə üzləşib. Bəziləri isə bu problemi daim yaşayır. xəbər verir ki, neyroxirurq Stanislav Timonin açıqlamasında ofis işçilərində bel ağrılarının dörd əsas səbəbini açıqlayıb

.

100 yaşına qədər yaşamağın gizli resepti - Xəstəliksiz ömür üçün

Dünyanın "ən uzunömürlü insanlarının" yaşadığı bölgələrdə aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, bitki yönümlü qidalanma, liflə zəngin məhsullar və az kalorili həyat tərzi xroniki xəstəliklərə qarşı güclü sipə

.

Səhərlər qaranlıq otaqda oyanmaq təhlükəlidir? - Yeni araşdırma

Səhərlər qaranlıq otaqda oyanmağın təhlükəli nəticəsi üzə çıxıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər səhərlər tamamilə qaranlıq mühitdə oyanmağın insan sağlamlığı üçün gözlənilməz risklər yaratdığını bildirirlər. Araşdırmalar

.

Hamam dəsmalı istifadə edən bütün ailələrə xəbərdarlıq

Gündəlik həyatda mütəmadi istifadə olunan hamam dəsmalları ilə bağlı mütəxəssislər ciddi xəbərdarlıq edib. Təhlükəsizlik və təmizlik məqsədilə istifadə olunan bu dəsmallar, əslində, diqqət yetirilmədikdə müxtəlif sağlamlı

.

Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir

Qulançar (asparagus) yüksək qidalılıq dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Vitamin A, C, K, fol turşusu və antioksidantlarla zəngin olan bu məhsul həm detoks təsiri göstərir, həm də immu

.

Qış xəstəliklərinə qarşı müdafiə - Gündəlik C vitamini dozası

Qışda immuniteti gücləndirən C vitamini bədən tərəfindən istehsal olunmadığı üçün gündəlik qidalarla qəbul edilməlidir. xəbər verir ki, kardioloq Dr. Demet Erciyesin sözlərinə görə, C vitamini çatışmazlığı yorğunluq, zəiflik

.

Şalqamın faydaları və gündəlik istifadənin nəticələri

Şalqam bənövşəyi, qırmızı və yaşıl rənglərdə yetişən, soğanla birlikdə istifadə olunan turpkimilərə aid tərəvəzlərindən biridir. Həm kökü, həm də yarpaqları yeyilə bilər. Dünyada 30-dan çox şalqam növü mövcuddur və Türkiyəni

.

Yemək yeyərkən su içməyin- Qastroenteroloqdan xəbərdarlıq

Ürək yanması yaşayan insanların suyu necə içməli olduğu ilə bağlı qastroenteroloq xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova mədəyə əlavə yük düşməməsi üçün qida ilə eyni anda su içməyin məsləhə

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

turlar.az

yaz geyimleri 2025 hamilelikde qidalanma gelinlikler toy ideyalari qadın dünyası buxaq qadin dunyasi kulinariya kosmetika vidyolar qaynana hakista vicdan nizami gəncəvi klitor