Çiçək qablarına sarımsaq qoyun – SƏBƏB

Çiçək qablarına sarımsaq qoyun – SƏBƏBBir çox insan sarımsağı sevir. Çünki bu tərəvəz dadı və ətri ilə müxtəlif sousları və yeməkləri mükəmməl şəkildə tamamlayır.
Həmçinin, bir çoxları onu immunitet sisteminə yaxşı təsir edən faydalı xüsusiyyətlərinə görə qiymətləndirirlər.
Ancaq sarımsaq təkcə insanların deyil, həm də bitkilərin sağlamlığını qorumağa kömək edir. Təcrübəli bağbanlar bu səbəbdən çiçək qablarına sarımsaq qoyurlar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bitkilərin güclü və gözəl olması üçün onları ayda iki dəfə 100 qram sarımsaq və 10 litr su dəmləməsi ilə suvarmaq kifayətdir. Bu suvarma yalnız bir gün fasilə ilə edilməlidir. 
Bağlı çiçəkləri zərərvericilərdən qorumaq lazım olduğu, lakin kimyəvi maddələrdən istifadə etmək istəmədiyiniz hallarda, sarımsaq infuziyası da kömək edəcək. Amma bu proses əvvəlkindən bir qədər fərqlidir.
Bir litr qaynar suya bir baş sarımsağı tökmək və bir həftə saxlayın. Suvarmadan əvvəl, üç litr təmiz suya bu məhsuldan yalnız bir qaşıq əlavə edin. Bu proses zamanı bitkiləriniz vitaminlərlə oyacaq, göbələklərdən qorunacaq. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 928   Tarix: 20 fevral 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı

Bir qrup mütəxəssisin daxil olduğu Pesticide Action Network UK (Böyük Britaniya Pestisitlərə Qarşı Fəaliyyət Şəbəkəsi) ölkənin hökumət nəzarətində olan kənd təsərrüfatı məhsullarındakı kimyəvi qalıqlara dair məlumatları təhli

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

turlar.az

adlarin menasi geyim və ayaqqabılar qadin sayti sonsuzluq elm aid atalar sozleri dolça bürcü qadın dünyası az kosmetika gulmeli hakista baldıza aid hakışta rus dili 2ci ders dolça vicdan