Çiçək qablarına sarımsaq qoyun – SƏBƏB

Çiçək qablarına sarımsaq qoyun – SƏBƏBBir çox insan sarımsağı sevir. Çünki bu tərəvəz dadı və ətri ilə müxtəlif sousları və yeməkləri mükəmməl şəkildə tamamlayır.
Həmçinin, bir çoxları onu immunitet sisteminə yaxşı təsir edən faydalı xüsusiyyətlərinə görə qiymətləndirirlər.
Ancaq sarımsaq təkcə insanların deyil, həm də bitkilərin sağlamlığını qorumağa kömək edir. Təcrübəli bağbanlar bu səbəbdən çiçək qablarına sarımsaq qoyurlar.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, bitkilərin güclü və gözəl olması üçün onları ayda iki dəfə 100 qram sarımsaq və 10 litr su dəmləməsi ilə suvarmaq kifayətdir. Bu suvarma yalnız bir gün fasilə ilə edilməlidir. 
Bağlı çiçəkləri zərərvericilərdən qorumaq lazım olduğu, lakin kimyəvi maddələrdən istifadə etmək istəmədiyiniz hallarda, sarımsaq infuziyası da kömək edəcək. Amma bu proses əvvəlkindən bir qədər fərqlidir.
Bir litr qaynar suya bir baş sarımsağı tökmək və bir həftə saxlayın. Suvarmadan əvvəl, üç litr təmiz suya bu məhsuldan yalnız bir qaşıq əlavə edin. Bu proses zamanı bitkiləriniz vitaminlərlə oyacaq, göbələklərdən qorunacaq. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 940   Tarix: 20 fevral 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Sink çatışmazlığı nələrə səbəb olur? - problemi aradan qaldırmağın yolları

Sink insan bədəni üçün həyati əhəmiyyət daşıyan minerallardan biridir. O, immun sistemi, dəri və saç sağlamlığı, dad və qoxu hissi, həmçinin hamiləlik və uşaqlıq dövründə sağlam böyümə üçün vacibdir. İnsan bədəni sinki öz

.

İnfarkt keçirənlərin ortaq vərdişi

Səhər oyandıqdan dərhal sonra fiziki aktivliyin olmaması infarkt keçirmiş insanlarda geniş rast gəlinən vərdişlərdən biridir. xəbər verir ki, bunu britaniyalı kardioloq Sana Sadoksay "Daily Mirror" nəşrinə açıqlamasınd

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Azərbaycanda 60 günlük körpə qidadan öldü - İlk 6 ay qətiyyən başqa yemək olmaz - SƏBƏB

Abşeron rayonunda 2 aylıq körpə bədbəxt hadisə nəticəsində ölüb. 23 oktyabr 2025-ci il təvəllüdlü Rəvanə Muxtarova yaşadığı Xırdalan şəhərindəki evdə boğazında qida qalması nəticəsində boğularaq vəfat edib. xəbər verir ki

.

Məşhur stilist sağlam saçlara zərər vuran 5 gündəlik vərdişi açıqlayıb

Tanınmış saç ustası Kris Makmillan, xüsusilə Cennifer Enistonun "Dostlar" serialındakı Reyçel obrazı üçün yaratdığı məşhur saç düzümü ilə tanınan stilist sağlam saçları zamanla zəiflədən gündəlik vərdişlərdən danışıb

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

turlar.az

kosmetik vasiteler gözəllik məhsulları yemek reseptleri gozalti qaralar ucun maskalar qadinlarda cinsi isteksizlik hamileliyin ilk elameti hüquq və qadın haqları kosmetika namiq qaraçuxurlu azerbaycan şebnem tovuzlu veten haqqinda atalar sozu rus dilin nece orenek