Çirkli qab süngərində gizli təhlükə

Çirkli qab süngərində gizli təhlükəMütəxəssis, baş müəllimi Mariya Zolotareva bildirib ki, çirkli qabyuyan süngərdə zərərli orqanizmlər çoxalmağa başlaya bilər.
Milli.Az e-saglam.az-a istinadən xəbər verir ki, ekspert bu gizli təhlükə barədə xəbərdarlıq edib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, istifadə olunmuş süngərdə qida qalıqları qalır, selik və piylər yığılır ki, bu da bakteriyalarla qidalanır. "Koliform bakteriya adlanan enterobakteriyalar ola bilər. Salmonella, klebsiella, göbələk ola bilər", - deyə o qeyd edib.
Zolotarevanın sözlərinə görə, insanlar üçün ən təhlükəlisi Klebsiella cinsinin bakteriyalarıdır ki, onlar orqanizmə daxil olarsa, pnevmoniya və ya meningitə səbəb ola bilər.
Onun sözlərinə görə, ilk istifadədən sonra üç gün ərzində süngər dəyişdirilməli və ya yaxşıca yuyulmalıdır.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 823   Tarix: 11 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İnternetdən yemək sifariş etməyin - SƏBƏB

Son zamanlar sosial şəbəkələrdə satılan müxtəlif "diyetik hazır qidalar", "fit çərəzlər", "detoks menyular" və "kalorisi az paket qidalar" böyük populyarlıq qazanıb. Satıcılar bu məhsulları

.

İki vitaminin istifadəsində diqqət - Ekspertlər xəbərdarlıq edir

Vitamin və qida əlavələri bazarı sürətlə böyüsə də, mütəxəssislər bəzi sintetik vitaminlərin sağlamlığa ciddi zərər verə biləcəyi barədə xəbərdarlıq edir. xəbər verir ki, araşdırmalara görə, xüsusilə A və E vitaminlərini

.

89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey

89 yaşlı, hələ də aktiv işləyən və qida sənayesinə qarşı apardığı mübarizə ilə tanınan məşhur qidalanma professoru Marion Nestle uzun ömrünün sirrini paylaşıb.  xəbər verir ki, Nestle günə süd və şəkərsiz bir neçə finca

.

Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid

Alzheimer xəstəliyi zamanı yaddaşı yaxşılaşdırmağın yolu tapılıb. xəbər verir ki, bunu Oslо Universitetinin alimləri müəyyən ediblər. Məlumata görə, NAD⁺ molekulunun səviyyəsinin artırılması Alzheimer xəstəliyinin inkişafınd

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

Kökəlmə başlayıbsa, bu vitamin çatışmır

Vitamin D çatışmazlığı artıq çəkiyə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq və dietoloq Diana Erikanova bildirib. "Piylənməsi olan insanlarda vitamin D səviyyəsi normal bədən çəkisinə malik insanlarl

.

COVID-19 keçirmiş şəxsləri qorxudacaq xəbər - qanda elə bir maddə tapıldı ki

Alimlər postkovid sindromu olan insanların qanında qeyri-adi mikrotromblar aşkar ediblər. Bu kiçik laxtaların xroniki yorğunluq, diqqət dağınıqlığı ("beyin dumanı") və nəfəs çatışmazlığı kimi şikayətlərin əsas səbəblərində

.

Ailənizdə infarkt olan varsa... - Araşdırmanın qorxunc nəticələri üzə çıxdı

Genetik xəstəlik qan xolesterini xeyli artırır. xəbər verir ki, bu qənaətə "Mayo Clinic"in tədqiqatçıları gəlib. Ailəvi hiperxolesterinemiya yüksək xolesterin səviyyəsinə və erkən ürək-damar xəstəliklərinə səbə

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

turlar.az

hamiləlik gelinlikler geymler 2025 şirniyyat reseptləri günay musayeva yaz geyimleri qadın psixologiyası kosmetika bakire baldiz qaynanaya aid veten haqqinda bayatilar bayatılarımızda vətən həsrəti