Çiy ət yemək mümkündürmü?

Çiy ət yemək mümkündürmü?Pis qızardılmiş biftek yaxşı delikates hesab edilir, lakin ətin keyfiyyəti müstəsna olmalıdır.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, çiy ətin sağlamlığa zərər verə biləcəyini başa düşmək vacibdir, çünki tərkibində kifayət qədər çox zərərli mikroorqanizmlər var.
Məsələn, campylobacter, salmonella, clostridium perfringens və e. coli, həmçinin Yersinia.
Buna görə də nadir steyk yeməkdən əvvəl on dəfə düşünmək lazımdır.
Əti necə düzgün bişirmək olar?
Aşağıdakı tövsiyələri nəzərə alın.
• Əti yumayın və ayrıca kəsmə taxtasından istifadə edin.
• Əti düzgün temperaturda - minimum 63 dərəcə, qiymə və quş əti üçün isə 74 dərəcə bişirin.
• Ət yeməyi otaq temperaturunda 2 saatdan çox qalmamalıdır - soyuducuya qoyun.
• Ət termik emal edilməlidir, əks halda bağırsaq çubuqları əldə edə bilərsiniz.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 710   Tarix: 11 fevral 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Pəhrizdə şorbadan imtina etsəniz nə olar? – Həkim danışdı

Çoxları şorbaların yaxşı həzm və daxili orqanların işləməsi üçün lazımlı olduğuna inanır. Amma bu doğrudurmu?. -a istinadən bildirir ki, bir çox insanlar şorbaların balanslaşdırılmış pəhrizin tərkib hissəsi olduğuna inanırlar

.

Stress, əsəb bağırsaq xərçəngi yaradır

Çinin Siçuyan universitetinin alimləri xroniki stresin bağırsaq xərçəngində rolunu sübut ediblər. -a istinadən xəbər verir ki, Siçanlar üzərində aparılan eksperimentdə bağırsağın stresə reaksiyası izlənilib. Belə ki, gücl

.

İmplanrdan sonra niyə tikiş atılır?

İmplant yerləşdirildikdən sonra tikiş atılmasının əsas səbəbi diş ətinin düzgün bərpasını və implantın ətrafında toxumanın sabitləşməsini təmin etməkdir. Bu, bir neçə mühüm funksiyanı yerinə yetirir:. Yaraya qoruma təmi

.

Dönər nə vaxt zəhərlənmə yaradır? - Son günlərin əsas bəlasından QORUNMAĞIN YOLLARI

Son günlər dönərdən zəhərlənmə halları artıb. Hətta ard-arda baş verən kütləvi dönər zəhərlənmələri artıq ciddi narahatlıq yaratmağa başlayıb. Dönər niyə zəhərlənməyə səbəb olur? Bu cür zəhərlənmələrin qarşısını almaq üçü

.

Bu qan qrupundan olanlara ifliclə bağlı XƏBƏRDARLIQ

Bəlli qan qrupuna sahib olan insanların 60 yaşından əvvəl iflic olma riski daha yüksəkdir. ölkə.az-a istinadən bildirir ki, bununla bağlı 17 min insan üzərində elmi araşdırma aparılıb. 2022-ci ildə aparılan araşdırmada 18-5

.

Xərçəngdən qoruyan tərəvəzlər - Kələm, turp, şalğam

Kələm, brokkoli, turp, şalğam, gül kələmi kimi tərəvəzlərin müntəzəm istifadəsi bir neçə xərçəng növünün inkişaf riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır. -a istinadən bildirir ki, bu barədə britaniyalı diyetoloq Toral Şah bildirib

.

Saçlarda kəpək niyə yaranır?

"Saçlarda kəpəyin görünməsinin bir çox səbəbi var. Əksər hallarda bu, bir çox insanda mövcud olan Malassezia göbələkləri tərəfindən törədilir, lakin dərinin qoruyucu funksiyası pozulduqda çoxalır, daha dərinə nüfuz edir

.

Balıqdan zəhərlənmənin qarşısını necə alaq?

Mövsümünün başlanması ilə istər bazarlarda, istərsə də marketlərdə bir-birindən fərqli görünüşə, dada və qiymətə malik balıqlar piştaxtalarda yer alıb. Balığın daha çox istehlak edildiyi "r" olan aylarda zəhərlənm

.

Soyuqdəyməz zamanı bu dərmanları atmaq olmaz - Diqqət

Antibiotiklər bakterial infeksiyaların müalicəsi üçün istifadə olunan dərmanlardır. Onların təsir göstərmə prinsipi mikroorqanizmlərin böyüməsini dayandırmaq və ya onları öldürməkdir. Antibiotiklərin əsas məqsədi bakteria

turlar.az

sonxeber.az aksessuarlar geyim şəkilləri hamilelikde qidalanma debli cantalar 2024 qəlyanaltı reseptləri pəhriz usaq saclarinin yigilmasi kosmetika narin faydasi gözəllik veten haqqinda atalar sozu bayatilar dostluq