Çörək alanda diqqətli olun – Evdə bişirəndə etdiyimiz SƏHVLƏR

Çörək alanda diqqətli olun – Evdə bişirəndə etdiyimiz SƏHVLƏRÇörək gündəlik qida rasionumuzda əsas olan qida məhsuludur. Buna görə də bu məhsulun istehsalı və saxlanma qaydaları ilə bağlı bəzi nüanslara diqqət etmək vacibdir.
Milli.Az lent.az-a çörək alarkən nələrə diqqət etməli və onu hansı şəraitdə saxlamalı olduğumuz barəsində kiçik bir araşdırma edib. Onu təqdim edirik:
Əgər söhbət çörəyin orqanizmə faydalarından danışılırsa, əvvəlcə onu bilmək lazımdır ki, bu çörəyin hansı tərkibdə hazırlanmasından asılıdır. Yanlış çörəklərdən istifadə etdikdə, bir çox xəstəliklərə tutula bilərik. Digər qidalarda olduğu kimi hazırlanma şəraiti, temperatur, nəmlilik və mikroorqanizmlər də çörəyin keyfiyyətinə pis təsir edir. Belə ki, ilk növbədə çörək istehsalı zamanı gigiyenik qaydalara əməl olunmalıdır. İstehsalla yanaşı, məhsulun daşınması vaxtı da sanitar qaydalara riayət olunmalıdır. Məsələn, çörək kəskin qoxulu məhsullarla birgə daşınmamalı, çiy məhsullarla təmasda olmamalı, təmiz şəraitdə saxlanılmalıdır.
Bir çox ölkələrdə olduğu kimi ölkəmizdə də ən çox yayılan birinci və ikinci növ buğda unundan hazırlanan çörəklərdir. Bu zaman çörəyin içi tam şəkildə bişirilməlidir. Bu zaman hazırlanan çörəyə əlinizlə basdıqda yapışqanlıq və nəmlik hiss edilirsə, deməli, xəmirin keyfiyyətində problem var. Çörəyə əlinizlə yüngül şəkildə basdıqda o öz əvvəlki vəziyyətinə qayıtmalıdır. 
Təbii ki, bunlarla yanaşı çörəyin saxlanma qaydaları da var. Belə ki, gün ərzində yeyiləcək çörəyin boyatlaşmağını istəmirsinizsə, onu qablarda, sərin və quru yerlərdə saxlayın. Nəm şəraitdə çörəyin kiflənməsi qaçılmaz olur. 
Bəs, evdə hazırlanan çörəkdə nələrə diqqət etməliyik? 
Yuxarıda da qeyd etdiyimiz kimi əsl çörək buğda unundan hazırlanmalıdır. Buna görə də çalışıb evdə hazırladığımız çörəklərdə də ondan istifadə edilməlidir. Keyfiyyətli çörək üçün buğda unu və kəpəyi lazımdır. Bundan əlavə istəyə uyğun olaraq yulaf kəpəyi də əlavə oluna bilər. Bundan sonra maya və duz tökülərək xəmir yoğurulur. Qeyd etmək lazımdır ki, mayanın ev şəraitində hazırlanması məsləhətdir. Həmçinin, maya da xəmirdən hazırlanmalıdır. 
Belə ki, qaydasında hazırlanmış çörəklər sağlamlıq üçün faydalıdır. Əsl sağlam çörək qida rasionumuzda yer almalıdır və günün ilk yarısı hər kəs öz yaşına uyğun çörəklə  qidalanmalıdır.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 666   Tarix: 07 fevral 2024
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Göz ətrafı dəriyə necə qulluq göstərməliyik?

Göz ətrafı nahiyə üzdə ən həssas zonadır və ətraf mühitin neqativ təsirlərindən qorumaq üçün gündəlik düzgün qulluq seçilməlidir. Bu nahiyənin dərisində piy vəziləri olmadığı və derma qatı nazik olduğu üçün mimiki hərəkətlərdən

.

Sarımsaq qoxusunun qarşısını almaq üçün bunları edin

Sarımsaq sevənlər bilir, qoxusu uzun müddət bədəndə qalır. Yediyiniz sarımsaqlı yeməyin üstündən 24 saat keçsə də, qoxusu nəfəsinizdə və tərinizdə hiss edilir. Hətta, dodağınıza sarımsaq sürtsəniz belə, eyni nəticə ilə üzləşəcəksiniz

.

Tanınmış dietoloqdan arıqlamaq istəyənlərə MƏSLƏHƏTLƏR

Rusiyalı tanınmış dietoloq Yelena Kalen arıqlamaq istəyənlərə məsləhətlər verib.   -a istinadən xəbər verir ki, dietoloq bildirib ki, artıq çəkidən azad olmaq üçün qızardılmış ət məhsullarından, pomidordan, badımcandan v

.

İtinizi bu qidalardan UZAQ TUTUN

Düzgün qidalanma ev heyvanınızın sağlamlığında və rifahında əsas rol oynayır. .   -a istinadən xəbər verir ki, təbii qidalar balanslaşdırılmış və xüsusi olaraq ev heyvanınız üçün uyğundur, . Süni əlavələr və konservantla

.

Niyə pəhrizə sarıkök əlavə edilməlidir? - 5 ƏSAS FAYDASI

Sarıkök antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. Sarıkök yeməklərə ətir və dad əlavə etməklə yanaşı, həm də çoxsaylı sağlamlıq faydaları ilə tanınan heyrətamiz bir ədviyyatdır. .   -a istinadən xəbər verir ki, bu ədviyyat antioksidan

.

Üzünüzü yumazdan əvvəl iki dəfə düşünün

Sızanaq və qara nöqtələrdən qorunmaq üçün ən yaxşı həll yolunun gündə iki dəfə üzünüzü yumaq olduğunu eşitmiş ola bilərsiniz. Hətta hər səhər və axşam sevimli dəri təmizləyicinizdən istifadə etmək də tövsiyə edilmiş ola bilər

.

Azərbaycanda ən çox hansı əməliyyatlara ehtiyac var?

"Azərbaycan qanunvericiliyinə müvafiq olaraq köçürülməsinə icazə verilən orqanlar qaraciyər, ürək, ağciyər, bağırsaqların köçürülməsi, mədə, gözün buynuz qişasıdır. Eyni zamanda, qanunvericiliklə canlı donordan sümü

.

Bunu oxuyandan sonra bir də heç vaxt çiyələk yarpaqlarını atmayacaqsınız

Çiyələyin sağlamlıq üçün faydaları hər kəsə məlum olsa da, bir çox insan onun yarpaqlarından istifadə etməyi ağlına belə gətirmir. -a istinadən xəbər verir ki, çox vaxt zibil qutusuna atılan çiyələk yarpaqları xüsusilə böyrə

.

Hamının süfrəsində olan bu meyvənin tumu xərçəng hüceyrələrini məhv edir

Hər kəsin evində olan almanın tərkibində xərçəng hüceyrələrini belə məhv edə biləcək vitaminlər var. -a istinadən xəbər verir ki, xüsusilə də almanın tumu möcüzəvi təsirlərə malikdir. Alma tumu kemoterapiya və radiasiya terapiyas

turlar.az

sonxeber.az qadın geyimi toy gecesi reseptler ayaqqabi modelleri 2024 kampotlarin hazirlanmasi usaq saclarinin yigilmasi dalğalı saç düzümləri kosmetika novruz bayramına aid bakışta aybawi tapmacalar zencefil uzeyir