Çörəklə bağlı yalnış fikirlər
Dietoloq Natalya Denisova çörəyin zərərləri haqqında yanlış fikirləri açıqlayıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssisin fikrincə, hər şey çörəyin miqdarından və keyfiyyətindən asılıdır.
Onun sözlərinə görə, çovdar unundan hazırlanan çörək orqanizm üçün faydalıdır:
"Tərkibində daha çox vacib amin turşuları var. Çox şey üyüdülməsindən asılıdır. Nə qədər incə üyüdülsə, dəyəri bir o qədər azdır. Gündə 300 qrama qədər çörək yemək mümkündür. Bu vəziyyətdə, belə bir məhsuldan fosfor, maqnezium, B1, B2, PP vitaminləri və digər vacib elementləri əldə edə bilərsiniz. Cəmi 100 q çovdar çörəyinin (iki dilim) tərkibində 30-35 mq selen var. Bu gündəlik tələbatın 50%-dən çoxdur".
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Bu simptomlar sizdə varsa virusa yoluxmusunuz - Həkimə gedin
Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb
Azərbaycanda 60 günlük körpə qidadan öldü - İlk 6 ay qətiyyən başqa yemək olmaz - SƏBƏB
Azərbaycanda tanınmış alim vəfat etdi
Şer musiqidə ömürlük nailiyyətlərə görə 'Qremmi' alacaq
Ozanın həyat yoldaşı ürək əməliyyatı oldu - Çəkilişlər dayandırıldı
Dost xəyanət edib, arxadan vurmaz' - Zeynəb Həsəni