Çörəklə bağlı yalnış fikirlər
Dietoloq Natalya Denisova çörəyin zərərləri haqqında yanlış fikirləri açıqlayıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssisin fikrincə, hər şey çörəyin miqdarından və keyfiyyətindən asılıdır.
Onun sözlərinə görə, çovdar unundan hazırlanan çörək orqanizm üçün faydalıdır:
"Tərkibində daha çox vacib amin turşuları var. Çox şey üyüdülməsindən asılıdır. Nə qədər incə üyüdülsə, dəyəri bir o qədər azdır. Gündə 300 qrama qədər çörək yemək mümkündür. Bu vəziyyətdə, belə bir məhsuldan fosfor, maqnezium, B1, B2, PP vitaminləri və digər vacib elementləri əldə edə bilərsiniz. Cəmi 100 q çovdar çörəyinin (iki dilim) tərkibində 30-35 mq selen var. Bu gündəlik tələbatın 50%-dən çoxdur".
Milli.Az









Hakışta
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qız 3 vacib əlaməti açıqladı - FOTO
Okan Karacan da saxlanıldı
Allahım, onları sənə həvalə edirəm' - Foto
Güllünün mal varlığı açıqlandı
Qışda hamının etdiyi səhv - Evdə uşaq varsa, nəticəsi daha da pis olur
Çox adam arıqlamaq üçün belə edir, amma kökəldir
Elektron siqaretlər niyə qadağan olunur? - Deputat açıqladı
Zamiq qayğıya möhtac uşaqları sevindirdi - FOTOLAR
İnfarkt keçirənlərin ortaq vərdişi