Çörəyi niyə dondurmalısınız? - Mütəxəssisdən İZAH
Bəzən evdar qadınlar çörəyi dondurucuya qoyurlar. Bu, korlanmasının qarşısını almaq üçün edilir. Ancaq bu vərdiş həm də çörəyi daha sağlam edir.
Milli.Az xəbər verir ki, bunu qidalanma və qastroenterologiya üzrə ekspert Karen Alarkon bildirib.
Onun sözlərinə görə, çörəyin dondurulması onu xeyli faydalı edir. Xüsusilə, bu zaman daha az karbohidrat ehtiva edir.
"Çörəyi dondurub yenidən qızdırmaq üçün bir dilim çıxaranda karbohidratlar probiotik lifə çevrilir. Bu, nəinki mikrobiotanıza faydalı olacaq, həm də qanda qlükoza səviyyəsini tənzimləyəcək. Həmçinin, nişasta istilik altında daha yaxşı həzm olunur", - deyə mütəxəssis bildirib.
Bununla belə, çörək dondurulduqdan sonra daha az karbohidratlı olmasına baxmayaraq, yüksək kalorili olaraq qalır. Ona görə də buna laqeyd yanaşmaq olmaz.
Karen Alarkon dilimlənmiş çörəyi dondurmağı tövsiyə edir.
"Sadəcə dilimləri çıxarıb mikrodalğalı sobaya qoyun. Yadda saxlamaq lazımdır ki, bir dəfə qızdırılan çörəyi yenidən dondurmaq olmaz", - o vurğulayıb./lent.az
Milli.Az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı
Coşqun Rəhimova ağır itki
Azad "Bir əsər" adlı solo konsertinin efir variantını təqdim edəcək
Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır
Sink çatışmazlığı nələrə səbəb olur? - problemi aradan qaldırmağın yolları
Aktyor Nikolay Denisov vəfat edib
İzzət Bağırov: "İnsanın dostu cibindəki puludur
Məşhur stilist sağlam saçlara zərər vuran 5 gündəlik vərdişi açıqlayıb
Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri
Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları