Çox düyü yeyənlərə üzücü xəbər: ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIR

Çox düyü yeyənlərə üzücü xəbər: ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIRÇox düyü yemək ürək-damar xəstəliklərindən ölmək riskini artırır.
Milli.Az xəbər verir ki, müvafiq araşdırma "Science of Total Environment" jurnalında dərc olunub.
Mançester və Salford Universitetlərinin alimləri İngiltərə və Uels sakinlərinin məlumatlarını təhlil edib və müntəzəm düyü yeyilməsinin onların orqanizminə təsirini qiymətləndiriblər. Məlum olub ki, sağlamlıq problemləri olan düyü həvəskarlarının 25 faizinin ürək-damar xəstəliklərindən ölüm riski daha yüksəkdir.
Modelləşdirmə nəticəsində tədqiqatçılar düyü yeməkdən artan sağlamlıq riskinin, təxminən, 6 faiz olduğunu müəyyənləşdiriblər. Onların fikrincə, düyü özündə sonradan insan orqanizminə də daxil olacaq arsen maddəsini saxlaya bilər. Alimlər bu maddənin hətta kiçik dozalarda olsa belə, uzunmüddətli istifadəsinin ürək-damar sistemi üçün təhlükəli olduğunu bildirib və hər il minlərlə insanın vaxtından əvvəl ölümünün səbəbi kimi göstərib.
Xəstəlik riskini azaltmaq üçün mütəxəssislər bu məhsulu sevənlərə rasionunu digər dənli bitkilərlə genişləndirməyi, habelə müxtəlif düyü növlərini - məsələn, basmati və ya cilalanmış düyünü seçməyi məsləhət görürlər. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1092   Tarix: 10 noyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Koronavirusun yeni ştammı aşkarlandı - Sürətlə yayılır

Böyük Britaniyada unikal boğuq səs simptomu ilə müşahidə olunan yeni "Stratus" koronavirus ştammı yayılıb. xəbər verir ki, bu barədə "The Independent" qəzeti xəbər verib. Qeyd olunub ki, "Stratus"

.

Xərçəng hüceyrələrini 30 dəqiqəyə məhv edir

ABŞ-da aparılan araşdırma zeytun yağının təkcə ürək və beyin üçün deyil, həm də xərçənglə mübarizədə təsirli ola biləcəyini üzə çıxarıb. xəbər verir ki, Rutgers Universiteti və Hunter Kollecində aparılan tədqiqatda zeytu

.

Hər gün yeyirik, ancaq ömrü 10 il qısaldır

Gündəlik yeməklərimizdə çox vaxt fərqinə varmadan istifadə etdiyimiz duz, əslində bədənimiz üçün gizli və ciddi bir təhlükə ola bilər. xəbər verir ki, duz dad qatmaq üçün çox istifadə edilir, amma onun çox miqdarda qəbul

.

Qarpızdan zəhərlənməmək üçün nələrə diqqət etmək lazımdır?

Yay aylarının sevilən meyvələrindən biri olan qarpız təkcə dadlı deyil, həm də bədən üçün faydalı vitamin və minerallarla zəngindir. xəbər verir ki, lakin düzgün seçilmədikdə və ya düzgün saxlanmadıqda, qarpızdan zəhərlənm

.

Cavan dəriyə sahib olmağın sirri

Yaşlandıqca dərimiz qalınlığı və elastikliyini itirir, xarici təsirlərdən daha az qorunur. Bariyer funksiyasından məsul olan dərinin xarici təbəqəsi olan epidermis yaş artdıqca xüsusilə incələşir. . Bizim.Media-a istinadə

.

Alimlər qoxunun xoş və ya xoşagəlməz olmasına beynin necə qərar verdiyini kəşf ediblər

UF Health-in yeni araşdırması bəzi qoxuların niyə iyrənc olduğunu və beynin onlara necə emosional reaksiya verdiyini izah edir. Mikrodalğada sobada bişirilən balıq təkcə mətbəxdə qalıcı bir qoxu deyil, həm də xoşagəlməz xatirələ

.

Düyü ilə bu məhsulları qəti yemək olmaz

Dietoloqlar xəbərdarlıq edir ki, düyünün bəzi məhsullarla birlikdə qəbulu həzm problemlərinə səbəb ola bilər. bununla bağlı məlumatları təqdim edir:. Düyü ilə nəyi qarışdırmaq olmaz - sağlamlığınıza zərər verə bilərsini

.

Çinlilərin zəka artıran səhər YEMƏYİ - Sirri bu imiş

Tanınmış daxili xəstəliklər və kardiologiya mütəxəssisi Prof. Dr. Canan Karatay zəka inkişafını dəstəkləyən səhər yeməyi ilə bağlı yeni açıqlaması ilə gündəmə gəlib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, zəkanın açarı "yumurtadır"

.

Duyğusal yükdən necə azad olaq? - Psixoloqdan praktiki məsləhətlər

"Emosional tükənmə klinik psixologiyada və psixiatriyada emosional, eləcə də zehni resursların tədricən tükənməsi kimi qiymətləndirilir". . xəbər verir ki, bu sözləri klinik psixoloq Zəhra Zahidova -a açıqlamasınd

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qadın geyimi geyim dəbləri aksessuarlar tük tökən mirzə ələkbər sabir satiraları moda süni qidalar nağıllar xanım az vusale elizade insan qaynana hakista