Darçın, hil, sarıkök və sarımsağın koronavirusa qarşı rolu

Darçın, hil, sarıkök və sarımsağın koronavirusa qarşı roluKOVID-19 insanı qoxu və dad duyğusundan uzun müddət məhrum edə bilər, lakin bu hisslər geri qaytarıla bilər.
Həkim Aleksandr Budikin sözlərinə görə, müəyyən məşqlər xəstəliyin bu cür nəticələrindən əziyyət çəkən insanlara kömək edə bilər.
Məsələn, 20 saniyə ərzində istənilən nisbətən kəskin ətiri daha sonra başqa bir ətiri qoxulamağa çalışmaq lazımdır.
Həkim, koronavirus zamanı ağız suyunun tərkibinin dəyişdiyini və bu səbəbdən dad maddələrinin daha sürətli məhv olaraq, dad bilmə reseptorlarına çatmadığını söyləyir.
İkinci nəzəriyyəyə görə, qoxu və dad bilmə reseptorları zədələnir və onların bərpası müəyyən vaxt tələb edir, bu bir neçə gündən aylara qədər davam edə bilər.
Həkimin dediyinə görə, dad bilmə zamanı məlumatları ötürən sinir və məlumat ötürücüləri də zədələnə bilər. Budik bildirir ki, dad bilməni tez bir zamanda bərpa etmək üçün hər gün məşq etmək lazımdır.
Bunun üçün iti qoxusu olan sarımsaq, darçın, sarıkök, hil kimi komponentləri hər gün 20 saniyə ərzində qoxulamaq lazımdır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 938   Tarix: 15 iyun 2022
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün çörək yediyinizdə nə baş verir? - "Avto pivə sindromu"

Səhər yeməyinin ayrılmaz hissəsi sayılan çörək bəzən düşündüyümüz qədər zərərsiz olmaya bilər. Səhiyyə mütəxəssisləri, xüsusilə də həkim Dr. Mickey Mehta çörəyin hər gün və həddindən artıq istehlakının sağlamlıq üçün cidd

.

Hər gün qaşıq- qaşıq yeyirik - Mədəmizi "deşirmiş"

Ən sevilən ləzzətlərdən biri olan mürəbbənin əslində mədəyə və qaraciyərə böyük zərərləri olduğu məlum olub. xəbər verir ki, şəkər və əlavələrlə zəngin olan bu şirin ləzzət hər gün, xüsusilə səhərlər qaşıq-qaşıq yeyildikdə

.

Saqqız çeynəməyin gözlənilməz faydaları da varmış

Məlum olur ki, saqqız sadəcə nəfəsi təravətləndirmək üçün deyil, həm də sağlamlığımız üçün faydalı bir vasitədir. Çoxları bunun fərqində olmasa da, saqqızın bir sıra müsbət təsirləri mövcuddur.  saqqız çeynəməyin 5 əsas üstünlüyün

.

Hər yeməkdə var: Depressiya yaradırmış

Duz depressiya və anksiyete riskini 40 faiz artırır. xəbər verir ki, duzlu yeməklər depressiya və anksiyete riskini əhəmiyyətli dərəcədə artıra bilər. Çinin Sincan Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırm

.

Bu kişilərin oğlu olmur

Körpənin cinsiyyəti ana bətnində mayalanma zamanı müəyyən olunur və bu, tamamilə atanın spermatozoidindəki xromosomdan asılıdır. Qadının yumurta hüceyrəsində yalnız X xromosomu olur. Kişi isə həm X, həm də Y xromosom daşıya

.

Ürəyiniz tez-tez belə yeməklər istəyirsə... - Diqqət! Bu xəstəliklərin xəbərçisidir

Bədənimizdəki kiçik dəyişikliklər böyük sağlamlıq problemlərinin əlaməti ola bilər. xəbər verir ki, bəzən bədənimizdə baş verən dəyişikliklər ilk baxışda adi görünsə də, əslində sağlamlığımızla bağlı ciddi mesajlar verir

.

Kərə yağından istifadə zamanı edilən səhvlər yeməkləri və həzmi korlayır

Kərə yağı qidalanmada əvəzolunmaz məhsullardan biridir. Lakin bəzi məhsullarla birlikdə istifadə edildikdə, faydasını itirə və hətta sağlamlığa zərər verə bilər. xəbər verir ki, bu barədə "Obet" nəşri yazır. Kər

.

İbn Sina möcüzəsi - Bir qaşıq yemək yaddaşı gücləndirir

İslam dünyasının məşhur alimi İbn Sinan yaddaşı gücləndirmək və zehni performansı artırmaq üçün təbii üsullar barədə bir sıra faydalı tövsiyələr verib. Onun "Qanun" əsərində bəhs etdiyi ədviyyatlar müasir tədqiqatlarl

.

Qızarmış göz qapaqları bu xəstəliyin əlamətidir - DİQQƏT

Göz qapaqlarının davamlı qızarması və şişməsi blefarit adlı xroniki göz xəstəliyinin göstəricisi ola bilər. xəbər verir ki, göz xəstəlikləri üzrə mütəxəssis Prof. Dr. Mutlu Acarın sözlərinə görə, bu xəstəlik göz qapaqlarınd

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az kosmetoloq sade makiyaj sekilleri gözəllik məhsulları 2025 payiz qis kolleksiyasi ana və uşaq qadinlarin seksi mahuddan tikilen kishi ust geyimi xərçəng bürcü salam arıqla şirin qoğal google