Dədə-babalarımızın sağlamlıq içkisi – Viruslara qarşı bunu içsəniz...

Dədə-babalarımızın sağlamlıq içkisi – Viruslara qarşı bunu içsəniz...Bu içkiyə vitamin şərbəti deyilir. Sibir xalqları onun sayəsində bütün qışı salamat keçirirdilər.
Vitamin C ilə zəngindir, amma bir şərtlə ki, itburnu düzgün qurudulsun, düzgün dəmlənsin.
Milli.Az medicina.az-a istinadən immuniteti möhkəmləndirən resepti dəqiqliklə təqdim edir.
Bu içki spirt kimi təsirlidir, viruslarla mübarizə üçün immuniteti səfərbər edir.
Bunun üçün sizə təzə dərilmiş itburnu verilsə lap yaxşı, yox əgər təzə itburnu yoxdursa, onu etibarlı yerdə, yəni normal şəkildə qurudan insandan, mənbədən əldə edin. Məsələn, itburnunu yığıb, evinin talvarında yaxşıca yuyub, günlərlə nəmişlikdən qoruya-qoruya qurudan rayon sakinindən ala bilərsiniz.
Hazırlanması:
İtburnunun üzərinə su alıb, dəqiq 60 dərəcəyə çatana kimi qaynatmaq lazımdır. Əgər siz 100 dərəcə temperaturda itburnu dəmləsəz, bilin ki, rəngli sudan başqa bir şey içməyəcəksiz. Tərkibindəki bütün vitaminlər öləcək.
60 dərəcədə bir qədər qalandan sonra götürüb, qapağı bağlayıb, 1 sutka saxlayırsız.
Əgər termosda dəmləsəz, 10 saata hazır olacaq.
Ondan sonra hazırlanmış dəmləməni gündə 2 fincan olmaqla, hər dəfə yarım fincan içirsiz.
Uşaqlara yarım fincandan çox vermək olmaz.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1444   Tarix: 01 fevral 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Çox adam elə bilir ki, eyni xəstəlikdir, amma.. - Həkim fərqi açıqladı

Həkim soyuqdəymə və qrip simptomları arasındakı fərqləri açıqlayıb. xəbər verir ki, soyuqdəymə və qrip arasında əsas fərqlərdən biri simptomların inkişaf sürətidir. Bu barədə Puerto-del-Sur, Monteprinsipe və Torrelodone

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?

Əsnəmək sadəcə yuxu əlaməti deyil, mürəkkəb bioloji prosesləri işə salır. xəbər verir ki, alimlər bildirir ki, əsnəmək beynin soyumasından, əzələlərin rahatlamasına, stresin azalmasına və diqqətin artmasına qədər bir sır

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

turlar.az

hamilelikde qidalanma yaz geyimleri 2025 gozel gorunmek orucluqda cinsi əlaqə necə tez arıqlayım masaj sineye qulluq kosmetika sanama ekizler rus dilini oyrenek 2ci ders uzeyir sağlamlığa aid atalar sözləri