Dəmrov otunun faydaları

Dəmrov otunun faydalarıDəmrov otunun faydaları.Dəmrov otu xaşxaşkimilr fəsiləsinə aiddir. Onun şirəsini sıxdıqda narıncı rəngdə şirə axır. Dəmrov otunun şirəsindən xalların və dəridə əmələ gələn kiçik ölçülü papillomaların müalicəsində itifadə edilir. Əsasən də kök hissəsinin şirəsinin tərkibində xalların əriməsi üçün lazım olan maddə var. Dəmrov otunun çiçək və yarpaqlarında 1,87% alkoholid olduğu halda, kökünün şirəsində 4,4% alkoholidlər var. Bu səbəbdən də kökün şirəsinin papillomalara və xallara təsiri daha güclü olur.
İbn Sinanın qədim əlazmalarında dəmrov otunun faydaları barədə yazılara rast gəlinir. Bu əlyazmalarda dəmrov otu ilə balın1:1 nisbətində qarışımının zəif odda qaynadılmasından əmələ gələn maddənin göz xəstəliklərinə çox faydası olduğu barədə yazılara rast gəlinir.
Dəmirotunun qurusunu toz halına gətirdikdən sonra ona vazilen və lanolin əlavə edilir. Bu qarışım plantazan adlanır və qarışımdan dəri vərəmində, psoriazda, dəri xərçəngində, mazollar zamanı istifadə edilir. Qarışım aşağıdakı qaydada hazırlanır:
* dəmrovotu - 10qram
* vazelin - 10 qram
* lanolin - 10 qram
* karbol turşusu - 10 damcı
Dəmrovotu şiş əleyhinə təsirə malikdir. Onun infarkdan sonra əmələ gələn çapıqları sağaltmaq qabiliyyəti var. Bu məsədlə 1 xörək qaşığı dəmrovotu termosda 20 dəqiqə dəmlənir və gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl 2 xörək qaşığı qəbul edilir.
Dəridəki papillomaları təmizləmək üçün dəmrov otu, gicirtkən və gülümbahar çiçəyi xırdalanır və qarışdırılır. Br xörək qaşığı qarışım termosda 1 stəkan qaynar suda dəmlənir. Dəmləmədən səhərlər acqarına yarım stəkan içilir.
Dəmrovotunun təzə sıxılmış şirəsi ilə dəridə olan kandilomaları, papillomaları, polipləri, mazolları, parodontozu təmizləmək olur. Dəmrov otunun dəmləməsi qaraciyər və öd kisəsi xəstəlikləri zamanı çox faydalıdır.
Düz bağırsağın polipləri zamanı dəmrovotu ilə imalə eləmək poliplərin yox olmasına səbəb olur. Bunun üçün 6-7 damcı dəmrov otu şirəsinə 60 qram su əlavə edilir və imalə tətbiq olunur. Bağırsaqlarda olan polipləri yox etmək üçün isə dəmrov otunun çiçəyi zoğları ilə birlikdə ətçəkən maşından keçirilir və şirəsi sıxılır. Bir litr dəmrovotu şirəsinə 500 qram araq və ya spirt qatılaraq qarışdırılır. Mədə polipləri zamanı gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl 1 çay qaşığı qəbul edilir. Bir neçə gün sonra isə 1 xörık qaşığı gündə 3 dəfə qəbul edilir.
Sidik kisəsinin xəstəlikləri zamanı 100 qram təzə dəmrov otu xırdalanır və 100 qram arağa qatılaraq soyuq və qaranlıq yerdə 2 həftə saxlanılır. Gündə 3 dəfə 20 damcı yeməkdən əvvəl qəbul edilir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1364   Tarix: 06 avqust 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır

Son illərdə gel-laklı manikürün davamlılığı və rahatlığı səbəbindən geniş yayılsa da, onun müntəzəm istifadəsi qadınların reproduktiv sağlamlığına potensial təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu barədə məlumatı qadın xəstəliklər

.

Qarsız qış sağlamlığımıza zərər vurur - Psixiatr

Tutqun hava və qar örtüyünün olmaması insanın psixi sağlamlığı üçün zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı psixiatr Aleksandr Semçenkov deyib. O bildirib ki, bu hallar səbəbindən səhərlər oyanmaq çətinləşir, apatiya v

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

turlar.az

həkim məsləhəti kosmetika mehsullari geyim və ayaqqabılar daglar nece yaranir atalar sozu elm haqqinda sevismeyin menasi konservləşdirilmiş məhsullar kosmetika penis əfsanələr masturbasiya baldiza aid hakisda azərbaycan