Depilyasiyadan sonra dəriyə necə qulluq etmək lazımdır?

Depilyasiyadan sonra dəriyə necə qulluq etmək lazımdır?Depilyasiya dəriyə travmatik təssir göstərir. Depilyasiya zamanı dəridə ağrı , qıcıqlanma, bəzən isə iltihabi proseslər və piqment ləkələri meydana gələ bilir. Bunların baş verməməsi üçün isə depilyasiyadan sonra dəriyə mütləq qulluq eləmək lazımdır. Depilyasiyadan sonra xoşagəlməz hallarla rastlaşmamaq üçün aşağıdakı qaydalara mütləq əməl eləmək lazımdır.
Dezinfeksiya etmək
Depilyasiyadan sonra dezinfeksiya eləmək tük köklərinə bakteriyaların düşməsinin qarşısını alır. Bunun üçün xüsusi dezinfeksiyaedici losyonlardan istifadə eləmək lazımdır. Əgər losyonunuz yoxdursa, o zaman spirtli pambıqla və ya furasillinlə isladılmış pambıqla dərinizi silə bilərsiniz.
Sakitləşdirmək
Depilyasiyadan sonra dəriyə sakitlik vermək lazımdır. Bu məqsədlə sarıkökü suda həll edib zeytun yağı ilə qarışdıraraq dərinizə sürtə bilərsiniz. Sakitləşdirici maskanı hazırlamaq üçün az miqdarda suya sarıkök qatılıb krem halına gətirilir və üzərinə zeytun yağı əlavə edilir. Bu zaman dəri sakitləşir və qıcıqlanma əlamətləri meydana çıxmır.
Qulluq etmək
Depilyasiyadan sonra dəriyə mütləq qulluq etmək lazımdır. Bu məqsədlə yumşaldıcı krem sürtmək lazımdır. Krem vasitəsi kimi duşdan sonra istifadə etdiyiniz kremdən istifadə edə bilərsiniz.
Qidalandırmaq
Depilyasiya edilmiş nahiyəyə hər axşam qidalandırıcı krem sürtmək lazımdır. Bunun üçün aşağıdakı bitki yağlarının qarışımından istifadə edə bilərsiniz.
* 2 damcı lavanda yağı
* 1 damcı çay ağacı yağı
Qorumaq
Depilyasiya edilən dərini sutka ərzində qıcıqlandırmaq olmaz. Belə ki, depilyasiyadan sonra sutka ərzində dərini düz düşən günəş şüalarından qorumaq lazımdır. Bu dəridə piqment ləkələrinin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1210   Tarix: 21 aprel 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Stomatoloq öpüşməyin dişlərə faydasından danışdı

Öpüş zamanı ağızda tüpürcək ifrazı artır və bu proses ağız sağlamlığına müsbət təsir göstərir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı stomatoloq terapevt Yekaterina Denisova bildirib. Onun sözlərinə görə tüpürcəyin tərkibində kariyesi

.

Yağlısı infarkta aparır - Yağsızı min bir dərdə dərmandır

Yağlı süd zərərlidir. xəbər verir ki, bunu diyetoloq və qastroenteroloq Nuriyə Dianova bildirib. Onun fikrincə tam yağlı südün (3,8% yağlılıq) istifadəsi ölüm riskinin artıra bilər. Dianova qeyd edib ki, alimlər uzun müddətdi

.

Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida

Yüksək xolesterol bu gün geniş yayılmış sağlamlıq problemlərindən biri hesab olunur. Vaxtında müdaxilə edilmədikdə infarkt, insult və ateroskleroz riskini artıran bu vəziyyət daha çox həyat tərzi və gündəlik qidalanma il

.

Nə mal, nə qoyun... - Ən sağlam ət növü açıqlandı

Az yağ nisbəti, yüksək qida dəyəri və asan həzm olunması ilə diqqət çəkən keçi əti mütəxəssislərə görə ən sağlam ət seçimlərindən biridir. xəbər verir ki, Araşdırmalar göstərir ki keçi əti protein, dəmir və B12 vitamini baxımında

.

Bunu biləndən sonra hər gün xurma yeyəcəksiniz - Ürəkdən şəkərə hər şeyə təsir edir

Son dövrlərdə aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, gündəlik xurma istehlakı, ümumi xolesterolun azaldılmasına kömək edir. Çoxları üçün xurma sadəcə şirin bir qəlyanaltı olaraq qalsa da, bu meyvənin sağlamlıq üçün bir ço

.

Kardioloqların xəbərdarlığı: Ürəyinizə zərər verən ət növləri

Ət bir çox insanın gündəlik qidasının əsas hissəsini təşkil edir, lakin kardioloqlar bəzi ət növlərinin ürək sağlamlığına ciddi təhlükə yarada biləcəyini bildirirlər. Araşdırmalar göstərir ki, ət istehlakı müəyyən şərtlərd

.

Payızda niyə SPF istifadə etməliyik?

Günəşdən qoruyucu krem (SPF) istifadə etmək yalnız günəşli günlərlə məhdudlaşmamalıdır. Hətta buludlu və ya soyuq hava şəraitində də ultrabənövşəyi (UV) şüalar dərini dərinliklərə qədər təsir edə bilər və uzun müddət qorunması

.

Ən zərərli kolbasa növləri - Həkimlərdən ciddi xəbərdarlıq

Həkimlərin fikrincə, tam təhlükəsiz kolbasa növü yoxdur. Lakin bəzi növlər digərlərinə nisbətən daha çox zərər verir və yalnız məhdud miqdarda istehlak edilməlidir. xəbər verir ki, qurudulmuş və hisə verilmiş kolbasalar ə

.

Əgər balığın qarnı belədirsə, almayın

Balıq alarkən diqqət edilməli ən vacib məqamlardan biri onun qarın hissəsinin vəziyyətidir. Mütəxəssislərin sözlərinə görə, qarın hissəsi şişkin, yumşaq və ya asanlıqla dağılırsa, həmin balığı almaq təhlükəlidir. xəbər veri

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari hamiləlik maskalar qrip və soyuqdəymə balqabaq plov qara qaragat qaynar qazan kosmetika video oğlaq novruz hakistalari lakonizim