Dəridə qaşıntı nədən olur?

Dəridə qaşıntı nədən olur?Dərman qəbul edildiyi zaman, açıq və küləkli havada gəzdikdən sonra, sintetik paltar geyinən zaman dərinizdə qaşıntıların olması sizin allergiyaya meyilli olduğunuzu göstərir. Dəridə qaşıntıların olması insanı narahat edən bir hissdir. Qaşınma hissi artarsa dəridə qızartılar, şişkinlik, ağrı, qabıqvermə və yara izi kimi izlər qoyur. Dəridə qaşıntıların olması qaşıntılardan sonra dəridə cızıqların əmələ gəlməsinə səbəb olur.
Dəridə qaşınmanın əmələ gəlməsinin bir çox səbələri ola bilr. Qaşıntı müxtəlif dərmanların orqanizmə verdiyi allergiya səbəbli, əsəb sistemində baş verən xəstəliklər zamanı, suçiçəyi, qızılca və məxmərək xəstəliklərində də meydana çıxır. Qaşınma zamanı dəridə əmələ gələn qaşıntı izləri bir müddət sonra sağala bilir, amma suçiçəyi zamanı yara qaşınıb dərinin tamlığı pozularsa, dəridə izlər qoya bilir. Qaşıntı yerinə infeksiyanın düşməsi yaranın dərinləşməsinə və adi bir qaşıntının problemə çevrilməsinə səbəb ola bilər.
Dəridə qaşıntıların meydana gəlməsi dermatit adlı dəri xəstəliyinin əlamətidir. Müxtəlif kosmetik vasitələr, ətirlər, kremlər, paltar yumaq üçün istifadə edilən yuycu tozlar, zərərli bitkilər dəridə qaşıntının əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1308   Tarix: 15 sentyabr 2020
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş

Son illərdə xəstəliklərin artması ilə sağlam qidalanmaya maraq da yüksəlib. Ağ çörək yerini kəpəkli, çovdarlı çörəklərə versə də, "ən faydalı çörək hansıdır?" sualı tez-tez soruşulur. Mütəxəssislər ən sağlam çörə

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

.

Spirtli içki ürək sağlamlığına belə təsir edir

Alimlər alkoqolun ürəyə mümkün təsirlərini təhlil ediblər. . -ın məlumatına görə, onlar müəyyən ediblər ki, hətta orta dərəcədə içmək də ürək ritmində dəyişikliklərə səbəb ola bilər və müxtəlif ürək-damar xəstəliklərini

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Belə xasiyyətli insanlar getdikcə "dəli olur"

"Cəmiyyətdə çox vaxt keyfiyyət və təhlükəsizliklə əlaqələndirilən bu xüsusiyyət əslində vaxt itkisinə, emosional gərginliyə və gündəlik səhvlərin şəxsi faciə kimi qəbul edilməsinə gətirib çıxarır". xəbər verir ki

.

Orqanizm üçün ən "zərərsiz" spirtli içki

Nutrisioloqlar hesab edir ki, cin-tonik alkoqollu içkilər arasında orqanizm üçün ən "zərərsiz" içkidir. -a istinadən xəbər verir ki, ekspertlərın fikrincə, cin-tonik aşağıkalorili və asan həzm edilə bilən olmasın

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

turlar.az

geyim şəkilləri yemek reseptleri qadın geyimi psixoloji məsləhətlər evde manikur nece edilir badimcan murebbesi hazirlanmasi cennet almasinin hazirlanmasi kosmetika novruza aid hakistalar tərəzi tut ağacı tutdudu salam sperma