Dietoloq immuniteti gücləndirən ən effektiv qidaları açıqladı

Dietoloq immuniteti gücləndirən ən effektiv qidaları açıqladıXüsusilə koronavirus pandemiyası fonunda immuniteti gücləndirən qida növləri var.
Milli.Az xəbər verir ki, ən faydalı qidaların ilk onluğunu "The Independent" üçün ingilis dietoloq Lili Satter hazırlayıb.
"Diqqət yetirməli olduğumuz şeylərdən biri yemək saatlarını qaçırmamaqdır. Evdə işləyərkən fasilə vermirsinizsə, onu pozmaq olduqca asandır.
Birinci kateqoriyaya yüksək miqdarda karbohidrat ehtiva edən qara çörək, qəhvəyi düyü, kinoa və digər tam taxıllar daxildir. Bu, bədəni enerji ilə doyuracaq və bütün ehtiyatlarının 20 faizə qədərini istifadə edən beyinə kömək edəcək.
İkincisi, pəhrizinizi veqan məhsulları ilə şaxələndirə bilərsiniz. Çia, kətan toxumu və qoz Omeqa-3 yağlarının əhəmiyyətli mənbəyidir.
Balıq Omeqa-3-ün başqa bir zəngin mənbəyidir, lakin bütün qida dəyərini qorumaq üçün buxarda və ya sobada bişirmək yaxşıdır.
Beyinə və əhval-ruhiyyəyə faydalı təsir göstərən flavonoidlərlə zəngin giləmeyvələri unutmayın. Bundan əlavə, C vitamini ehtiva edir və həm təzə, həm də dondurulmuş giləmeyvə uyğun gəlir.
Bağırsaq mikroflorasının yaxşılaşdırılması üçün kalsium və zülal ilə zəngin qatıq və mayalanmış süd məhsullarıdır. Duzlu kələm oxşar funksiyaları yerinə yetirir", - ekspert qeyd edib.
Satter gündə ən az iki yumurta yeməyi məsləhət görüb, çünki D vitamini ehtiva edir və əsas protein mənbələrindən biridir. O, rəngarəng tərəvəzlərin faydalarını da xatırladıb: hər bir rəng bədəndəki funksiyalarından məsul olan fərqli kimyəvi xüsusiyyətlərə malikdir.
Bundan əlavə, mütəxəssis zeytun və kokos yağı istifadə etməyi məsləhət görüb. Tərkibindəki doymamış yağlar ürək üçün faydalıdır. Bundan əlavə, qan dövranı sistemi və dəri üçün lazım olan E vitamini ehtiva edirlər.
Mütəxəssis tərəfindən müəyyən edilən sonuncu kateqoriya antioksidant xüsusiyyətləri təmin edən və likopenlə zəngin olan konservləşdirilmiş pomidordur. Satter qeyd edib ki, bu cür pomidorun bir qutusunda bu maddələr təzə pomidordan daha çoxdur.
Və nəhayət, ən sonuncusu sudur. Dietoloq bədəndə lazımlı miqdarda maye saxlamağın vacib olduğunu vurğulayıb. Bu baxımdan xiyar və qarpız zəngin su mənbəyidir. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1192   Tarix: 17 dekabr 2020
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

1 qaşıq yeyənlər 10 il xəstələnmir - Bəhməz deyil

Tarix boyu sağlamlığın simvolu sayılan bəhməz bu gün özünə güclü bir alternativ qazanıb. Söhbət son dövlər daha çox istifadə edilən üzüm marmeladından gedir. . xəbər verir ki, dəmir, antioksidant və vitaminlərlə zəngin ola

.

Ölümcül virus yayıldı - 9 milyon insan təhlükədə

"Aspergillus fumigatus" adlı ölümcül göbələk növü yayılır. xəbər verir ki, alimlər bu patogenin Afrika və Cənubi Amerikadan şimala doğru hərəkət edərək, milyonlarla insanın sağlamlığını təhlükə altına ata biləcəyin

.

Qabığını limonla qaynadıb için - Bütün tıxanmış damarları açır

Xolesterini təbii üsullarla aşağı salmaq istəyənlər üçün son dövrdə ən çox yayılan metodlardan biri sarımsaq qabığı ilə limon qarışığıdır. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, sarımsağın təkcə özü yox, qabığı da damarlar

.

Çayı belə içmək xərçəng yaradır

Səhər yuxudan oyanan kimi əlimizin uzandığı ilk şey adətən bir stəkan dəmli çay olur. Xüsusilə Azərbaycan mədəniyyətində çayın yeri ayrıdır; səhər yeməyində, qonaqlıqda, istirahətdə. Ancaq bir çoxumuz fərqinə varmadan sağlamlığımız

.

Alçanı duzla yeməyin ziyanları

Yazın başlanğıcı ilə təbiət yenidən həyat tapır, ağaclar meyvə verir və ticarət məntəqələri müxtəlif növ meyvələrlə bəzənir. xəbər verir ki, hər mövsümün öz xüsusi məhsulları olsa da, yazın ən çox arzulanan meyvələrində

.

Makaron illərdir yanlış bişirilirmiş - ən sağlam və dadlı üsul

Makaron illərdir səhv üsulla bişirilir. bildirir ki, makaronun ən doğru bişirmə üsulu onu birbaşa sobada hazırlamaqdır. Mütəxəssislər bildiriblər ki, makaronu əvvəlcədən yarı bişirib sonra sobaya qoymaq əksinə, dadını azaldı

.

Xırıltı, öskürək, nəfəs darlığı: Bu simptomlara diqqət

Yaz aylarında polen səviyyəsinin artması astma xəstələri üçün ciddi çətinliklər yaradır. Nəfəs darlığı, xırıltı, döş qəfəsində sıxılma və öskürək astmanın əsas simptomları arasında yer alır. . xəbər verir ki, Dünya Astm

.

Hər səhər bir dənəsini udun - 1 həftə sonra dəyişikliyə inanmayacaqsınız

Sarımsaq əsrlərdir həm yeməklərdə, həm də xalq təbabətində istifadə olunur. bildirir ki, çiy halda yeyildikdə bədəni toksinlərdən təmizləyib xroniki xəstəliklərə qarşı qoruyur. Mütəxəssislər bildiriblər ki, hər səhər acqarın

.

Ürəyin 1 nömrəli dərmanı bu meyvədir

Ürək sağlamlığını qorumaq üçün doğru qidalanma çox vacibdir. Uzun illər boyunca narın ürək üçün ən faydalı meyvələrdən biri olduğu düşünülürdü. -ın məlumatına görə, son elmi araşdırmalar göstərir ki, avokado ürək və dama

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az gozel gorunmek qadin sayti həkim məsləhəti qrip haqqında uşaq yeməkləri 1 yaşına qədər körpələrə qulluq doğumu necə keçirtdim vətən həsrəti oğlaq vətən haqqında atalar sözləri kökəlmək üçün prostat