Dietoloqlar ən zərərli şirniyyatı elan etdi - Qəti yeməyin

Dietoloqlar ən zərərli şirniyyatı elan etdi - Qəti yeməyinMoskva dietoloqları insan üçün ən zərərli şirniyyat və qənnadı məmulatının adlarını açıqlayıb. 
Həkimlər hesab edir ki, bir şirniyyatda şəkər və transyağ birləşibsə, ondan imtina etmək lazımdır. Bunlara marmelad, ponçiklər aiddir. 
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, transyağ qənnadı məmulatlarında marqarin adı altında istifadə olunur. 
Ponciklər, bişmələr, eləcə də içi cemli peraşkilər qaynayan dağ yağda bişirilir, bu yağ isə transyağdır.
Eləcə də rəngi cəlbedici, əlvan, çox rəngli olan şirniyyatlardan uzaq durun. 
Rəngli kremli pirojnalar mədə və mədəaltı vəzi üçün zərərli bombadır. 
Xarici istehsal marmelad, rezin kimi dartılan əlvan rəngli konfetlər, jelebomlar kimyəvi qatılaşdırıcı maddə və dadlandırıcıdan boldur. Əsl marmeladı evdə aqar-aqardan hazırlaya bilərsiz. 
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1702   Tarix: 09 noyabr 2019
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Niyə gündə üç dəfə yemək vacibdir? - Diyetoloqdan xəbərdarlıq

Gündə üç dəfə qidalanmadan imtina orqanizmdə maddələr mübadiləsinin pozulmasına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, diyetoloq və qastroenteroloq Viktoriya bildirib ki, qida qəbulları arasındakı fasilə yuxu vaxtı istisna olmaqla

.

Telefon qablarından istifadəni dayandırın - Mütəxəssis açıqladı

Texnologiya mütəxəssisləri ictimaiyyətə telefon korpuslarından istifadəni dayandırmağı tövsiyə ediblər. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, yeni nəsil smartfonlar artıq davamlı şüşə və metal şassi texnologiyaları il

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Məşhur stilist sağlam saçlara zərər vuran 5 gündəlik vərdişi açıqlayıb

Tanınmış saç ustası Kris Makmillan, xüsusilə Cennifer Enistonun "Dostlar" serialındakı Reyçel obrazı üçün yaratdığı məşhur saç düzümü ilə tanınan stilist sağlam saçları zamanla zəiflədən gündəlik vərdişlərdən danışıb

.

Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış

Pendirin istehlakı demensiyanın qarşısını almağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, İsveçli alimlər yağlı süd məhsulları, xüsusilə yağlı pendirlər və krem məhsullarının demensiya riskini azalda biləcəyini müəyyən ediblər. Araşdırmad

.

Qışda hamının etdiyi səhv - Evdə uşaq varsa, nəticəsi daha da pis olur

Paltarların evin içində paltar ipində və ya radiator üzərində qurudulması rütubəti artırır, kif göbələklərinin yaranmasına şərait yaradır və xüsusilə uşaqlar üçün ciddi sağlamlıq riskləri doğurur. xəbər verir ki, Araşdırmalar

turlar.az

makiyaj instagram həkim məsləhəti gelinlikler sevgi dünyası faydalı bitkilər gavali haqqinda hicablı geyimlər kosmetika burclerin uyumu irem derici qurd ve quzu əfsanələr bürclər