Diş məcunları və onların fərqliliyi

Diş məcunları və onların fərqliliyiSağlam və gözəl dişlərə sahib olmağın bir yolu da onlara göstərilən qulluqdan asılıdır. Bəzən istifadə olunan diş məcunları ağız boşluğunun təmizliyinə qulluq etsə də, onları seçərkən tərkibini araşdırmaq asan olmur. Əslində isə onların faydalı və ya zərərli olduğunu yoxlamağın sadə yolu var. Belə ki, üzərindəki kiçik xətli şriftli yazılarda mühüm məlumatlar əks olunur.
Milli.Az AZƏRTAC-a istinadən bildirir ki, Respublika Stomatoloji Mərkəzinin həkim-stomatoloqu Fidan Abdullayevanın dediyinə görə, qara xətli diş məcunlarının təbii komponenti yoxdur, tamamilə sintetik mənasını verir, onun tərkibində damaq ətini zədələyən maddələr daha yüksəkdir.
Qırmızı cizgi qabdakı təbii tərkibə süni əlavələrin qarışması deməkdir. Ondan istifadə dişlərin ağarmasına kömək etsə də, bir müddət sonra zədələnməsinə aparıb çıxarır. Göy xətt olan məcunlarda təbii tərkibə müalicəvi inqrediyentlər daxildir, damaq ətinin möhkəmlənməsi və profilaktikası üçün istifadə olunur. Yaşıl cizgi isə istifadə olunan məhsulun kimyəvi əlavələrsiz təbii maddələrdən ibarət olduğunu ifadə edir. Ona görə də diş məcunundan istifadə edərkən üzərində yaşıl xətt olana üstünlük verilməsi daha məsləhətdir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1186   Tarix: 15 iyul 2020
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə

Pulmonoloq Yelena Pyatikova süni Yeni il ağaclarının düşündüyümüz qədər zərərsiz olmadığını bildirib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, bir çox evlərdə istifadə olunan bu ağaclar plastik materiallardan hazırlandığı üçü

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı

ABŞ-da yüksək qan təzyiqinin müalicəsində istifadə olunan "Ziac" adlı dərmanla bağlı geniş miqyaslı geri çağırma prosesi başlayıb. xəbər verir ki, Qida və Dərman Administrasiyası (FDA) bildirir ki, adi laboratoriy

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

turlar.az

yay geyimləri 2025 toy makiyajlari adlarin menasi mayalanma biz və kişilər qəlyanaltılar islamda qadın kosmetika bayatı nizami gencevi vetene aid atalar sozu sevda masturbasiya