Dişlər niyə saralır?

Dişlər niyə saralır?Dişlərin sağlam olması həmişə insanların arzuladığı bir şeydir. Sarı rəngli dişlər kariesin və diş xəstəliklərinin xəbərçisi hesab edilir. Gün ərzində qəbul etdiyimiz qidaların tərkibində və ağızmızda olan bakteriyalar dişlərimizin saralmasına və diş daşlarının yığılmasına səbəb olur. Bu cür dişlər estetik görünüşü pozmaqla bərabər insanın özünü də narahat edir.
Dişlərin ağ deyil sarı olması dişə düzgün qulluq etməməyin işarəsidir. Özünün təmizliyinə fikir verən hər bir şəxs dişlərinin ağ-appaq olmasını arzulayır. Dişləri həkimə müraciət edərək ağartmaq mümkündür. Amma bəzi təbii vasitələrlə də dişləri ev şəraitində özünüz ağarda bilərsiniz. Dişlərin rənginin saralması yalnız bakteriyalardan deyil, bəzi qidalardan da ola bilir. Bu qidalardan bir-neçəsi ilə sizi tanış edək.
1. Qırmızı və ya ağ şərab dişlərin saralmasına səbəb olan içkilərdəndir. Ümumiyyətlə tərkibində alkohol olan bütün içkilər dişləri saraldır. Bunun baş verməməsi üçün şərab içdikdən sonra ağzınızı yaxalamalısınız.
2. Çay dişlərin saralmasına səbəb olan amillərdən biri hesab edilir. Bunun olmaması üçün bitki çaylarından və ya yaşıl çaydan istifadə edilərsə, dişlərin saralması prosesi azalar.
3. Kofe də dişləri saraldır .Sadə acı kofe əvəzinə südlü kofedən istifadə etsəniz dişlərinizin saralma təhlükəsi azalar.
4. Balzamik sirkə tərkibli qidalar dişləri saraldan qidalar siyahısına daxildir. Sirkə qatılan salatlar və turşular dişləri saraldır.
5. Sarıkök ədviyyatlar arasında ən çox dişləri saraldan ədava hesab edilir.
6. Pomidor suyu da dişləri saraldır. Bir çox çiyələk növləri, yemişan və böyrütkən dişlərin rənginin dəyişməsinə səbəb olur.
7. Kolanın tərkibində olan qatı turşuluq dişləri saraldır və diş daşlarının əmələ gəlməsinə səbəb olur.
8. Soya sousu ləzzətli və dadlı olmasına baxmayaraq dişlərin rəngini dəyişdirir. Çünki marketlərdə satılan soya souslarının əksəriyyəti süni yolla hazırlanır. Soya sousları  tez bir zamanda dişlərin saralmasına səbəb olur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1057   Tarix: 10 noyabr 2020
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Həm arıq saxlayır, həm də ürəyə xeyirdir - Hazırda mövsümüdür

Yay aylarında bazarlarda bolluqla rast gəlinən nektarin təkcə dadı ilə deyil, sağlamlığa faydaları ilə də seçilir. Şaftalıya bənzərliyi ilə tanınan bu meyvə hamar qabığı və ətirli dadı ilə fərqlənir. bildirir ki, nektari

.

Düyü ilə bu məhsulları yeməyin

Düyü ilə bəzi yeməklərin bir yerdə qəbulu mədə-bağırsaq problemlərinə səbəb ola bilər. Yağlı və qızardılmış yeməklərlə düyünün birlikdə istehlakı həzm prosesini çətinləşdirir. Süd və süd məhsulları ilə birlikdə yemək məd

.

Otağa niyə girdiyinizi unudursunuzsa... - Elmi səbəbi açıqlandı

Otağa daxil olduqdan sonra niyə girdiyinizi unutmaq tanış haldırsa, narahat olmağa dəyməz. bildirir ki, mütəxəssislər bunun neyroloji problem deyil, beynin normal işləmə xüsusiyyəti olduğunu bildirirlər. Böyük Britaniyanı

.

22 yaşlı qızda xərçəng aşkarlandı

Avstraliyada 22 yaşlı qız xərçəng simptomlarını menstruasiya ilə səhv salıb. Şarlotta Lasike adlı qız uzun müddət bağırsaq xərçənginin simptomlarını menstruasiya ağrısı hesab edib. xəbər verir ki, bu barədə İspaniyanın "E

.

Hamiləlikdə ayaq niyə şişir?

Hamiləlik dövründə qadınların əksəriyyətində ayaq və topuq nahiyəsində şişkinlik müşahidə olunur. xəbər verir ki, bu hal əsasən fizioloji dəyişikliklərlə əlaqələndirilir və təhlükəli hesab olunmur. Həkimlər bildirir ki, hamiləli

.

Bu şəxslər üçün gün eynəyi taxmaq TƏHLÜKƏLİDİR

Gün eynəkləri təkcə dəbli aksesuar deyil, həm də gözləri zərərli ultrabənövşəyi (UV) şüalardan qorumaqda vacib rol oynayır. Amma alimlərin fikrincə, bəzi hallarda onları taxmamaq daha faydalı ola bilər. Alimlər nə deyirlər?

.

Canınızı sevirsinizsə bu 3 qidadan uzaq durun

Nevroloq Baibing Çen beyin sağlamlığı üçün uzaq durulmalı olan 3 təhlükəli qidanı açıqlayıb. nypost-a istinadla xəbər verir ki, Çen ilk növbədə böyük tropik balıqlardan - barakuda, qrupper və amberjack kimi növlərdən uza

.

Cəfəri bu xəstəliklərin dərmanıdır

Cəfəri antioksidantdır. O, orqanizmdə sərbəst radikalları məhv edən və karbohidrat mübadiləsini yaxşılaşdıran luteolinlə zəngindir. Luteolinin başqa bir faydası onun iltihab əleyhinə təsiridir. Gündə kiçik bir hissə cəfər

.

Qidalarda geniş istifadə olunan boya şəkərli diabet yaradır

Tsyasin Nanhu Universitetinin çinli alimləri sübut ediblər ki, qida sənayesində məhsullara ağ rəng vermək üçün geniş istifadə olunan titan dioksid (E171) ciddi metabolik pozğunluqlara səbəb ola bilər. -ın xəbərinə görə, tədqiqatı

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az makiyaj etmek qaydalari qis geyimləri 2025 toy makiyaji sekilleri toyuq buglamasi buxaq kesmikli banan seks poza şəkilləri video oğlan evine aid hakisda irem derici novruz hakışdaları yuxuda qara ilan gormek