Donmuş qidalar və onların təhlükəsi

Donmuş qidalar və onların təhlükəsiDonmuş qidalar və onların təhlükəsi.
Qida maddələri fiziki, kimyəvi və bioloji yollarla saxlanma üsullarına görə uzun müddət buzluqda saxlanıla bilir. Maye halında və tərkibində maye olan qidaların donması və kristallaşması, qidaların biokimyəvi və mirkobioloji tərkibini dəyişdirir. Bu dəyişikliyin təsiri qidanın davamlılığına çox təsir edir. Qidaların orqanizm üçün zərərli olmamasına diqqət yetirərkən aşağdakıları nəzərə almaq lazımdır:
* Buzluğun temperaturu -18*0-də sabit olmalıdır.
* Buzluğun qapısı tez-tez açılmamalıdır.
* Buzluğun tempraturu -18*- dən az olmamlıdır.
* Qidaların yeyilməsi üçün mülayim temperaturda isinməsi gözlənilməlidir.
* Buzluqda qalan qidaların öz keyfiyyətlərini itirməməsi üçün dəfələrlə isidilib, yenidən buzluğa qoyulmamalıdır.
* Buzluğa yalnız keyfiyyətli qidalar qoyulmalıdır.
* Meyvələr təbii yollarla yetişdirilib öz mövsümündə buzluğa qoyulduqda keyfiyyətini itirmir.
* Buzluğa qoyulan qidalar birdəfəlik istifadəyə lazım olan qədər qoyulmalıdır.
* Buzluğa qoyulan qidalar xüsusi paketlərdə saxlanılmalıdır.
* Buz gözündə saxlanılan tərəvəzlər oradan çıxarıldıqdan sonra dərhal soyuq suya salınıb donu açılmalı və suyu süzülməlidir.
* Buzluğa isti və ilıq qida qoyulmamalıdır.
* Buzluğa sərt qablarda qida qoyulmamlıdır.
* Qidaları paketə yığarkən paketin içərisindədi hava çıxarılmalıdır.
* Buzluqa qoyulan paketin üzərinə içərisində olan qidanın adı yazılmalıdır.
* Buzluqdan çıxarılan qidalardan qısa müddət ərzində istifadə edilməlidir.
* Vaxtaşırı buzluq təmizlənməli, buzu əridilməli və qurudulmalıdır.
* İşıqlar söndüyü zaman buzluğun gözü açılmamalıdır.
* Buzluğun təmizlənməsi üçün orada qidaların az olduğu və soyuq havalı günlər seçilməlidir.
immunitet.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1737   Tarix: 17 yanvar 2017
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

102 yaşlı Şarffenberqin uzun yaşamaq SİRRİ

ABŞ-da qidalanma sahəsində araşdırmaları ilə tanınan 102 yaşlı doktor Con Şarffenberq bir əsri geridə qoymağının sirrini açıqlayıb. xəbər verir ki, Şarffenberq bu barədə "Viva Longevity!" Yutub kanalına açıqlamasınd

.

Ürəyin 1 nömrəli dərmanı bu meyvədir

Ürək sağlamlığını qorumaq üçün doğru qidalanma çox vacibdir. Uzun illər boyunca narın ürək üçün ən faydalı meyvələrdən biri olduğu düşünülürdü. -ın məlumatına görə, son elmi araşdırmalar göstərir ki, avokado ürək və dama

.

Çiyələyə bənzəyir, dadı tam başqa - özü isə xəzinədir

Ağ rəngi və parlaq qırmızı toxumları ilə çiyələyi xatırladan ananaslı çiyələk, həm vizual cazibəsi, həm də tropik ananas ətirini daşıyan nadir dad təqdim edir. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, ev şəraitində d

.

Dubay şokoladının tərkibində elə gizli maddə var ki

Son dövrlərdə sosial şəbəkələrdə populyarlıq qazanan Dubay şokoladı yalnız dadı ilə deyil, təhlükəli tərkibi ilə də gündəmə gəlib. Parıltılı qablaşdırması və dəbdəbəli təqdimatı ilə diqqət çəkən bu məhsulun arxasında sağlamlığ

.

Alçanı duzlayıb yeyənlərə vacib xəbərdarlıq

Alça yaz-yay aylarının əvəzolunmaz meyvələrindəndir. Bu meyvə daha çox duz ilə istehlak edilir. Bəs, alçanın duz ilə yeyilməsi orqanizmimizə necə təsir göstərir?. xəbər verir ki, bu meyvə duzla və həddindən artıq miqdard

.

Bunu hərgün için - Bağırsaqları qoruyur

Kefir təkcə həzm sisteminə deyil, həm də bağırsaqlardakı iltihabı azaltmağa kömək edir və sağlamlıq üçün mühüm içkidir. bildirir ki, bu barədə dietoloq Beyaz Tağraf bildirib. O qeyd edib ki, kefir təkcə həzm sisteminə deyil

.

Azərbaycanda gənclər ən çox hansı xəstəliklərə yoluxur? – SƏBƏB

Hər il gənclərin xəstəliklərə yoluxma sayı daha da artır. . 14-29 yaşlı gənclər arasında yayılan xəstəliklərə nəzər saldıqda, onların ən çox tənəffüs orqanları ilə bağlı xəstəliklərdən əziyyət çəkdikləri ortaya çıxır. -ı

.

Faydasını bilən yaşıl soğanın qoxusunu unudar

Mətbəxlərimizin ayrılmaz hissəsi olan yaşıl soğan bəzən kəskin qoxusuna görə ikinci plana atılsa da, sağlamlığa verdiyi saysız faydalarla diqqət çəkir. xəbər verir ki, yaşıl soğanın müntəzəm istifadəsi orqanizmi gücləndirir

.

Gülüşün sağlamlığa FAYDALARI

Gülüş həm əhvalı yüksəldə bilər, həm də bədənin xəstəliklərlə mübarizə aparmasına kömək edir. xəbər verir ki, bu barədə sorğuda iştirak edən ekspertlərə istinadən məlumat yayıb. Tibbi müşahidəçi Oksana Naralenkova aydınlaşdırı

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az makiyaj etmek qaydalari geyim və ayaqqabılar gozel gorunmek soz ehtiyati artirmaq ət yeməkləri daban agrisi körpə yeməyi qiz evi ucun efsaneler səməd vurğun uşaq şeirləri intim munasibetler