Döş xərçənginin 6 əsas əlaməti

Döş xərçənginin 6 əsas əlaməti* Döşün üstündə, ətrafında və yan əzələlərində kiçik çökəkliklərin olması
* Döşün birindən rəngsiz (süddən fərqli) və ya qanlı axıntının gəlməsi
* Döşün ölçüsünün, formasının dəyişilməsi
* Süd vəzinin üst hissəsinin ətraf toxumadan seçilməsi
* Döşün ucunda qaşınma, ağrı hissinin olması
* Döş giləsinin içəriyə doğru dartılması.
Mütəxəssislər yuxarıdakı əlamətləri döş xərçənginin əsas əlamətləri kimi qəbul etsələr də xəstəliyin digər fərqli xüsusiyyətlərinin olduğunu da qeyd edirlər. Bu əlamətlər isə döş xərçənginin müayinəsi zamanı meydana çıxır.
Döş xərçənginin verdiyi əlamətlər hər qadında fərqli olur. Bu əlamətlər isə mammoqrafiya zamanı meydana çıxır. Amma əsas əlamət kimi döşün quruluşunun dəyişilməsi, döşün giləsindən axıntının gəlməsi və döş giləsinin formasının dəyişilməsidir.
Mütəxəssislər döş xərçəngi xəstəliyinin artmasını nəzərə alaraq bütün qadınları özlərinə qarşı diqqətli olmağa çağırır:
 Döşlərdə və ətraf əzələlərdə əmələ gələn çökəkliklər xərçəngin əlaməti sayılsa da, bəzən bu belə olmaya bilər.
 Döş giləsindən gələn axıntı xərçəng deyil, infeksiya səbəbli ola bilər.
 Döşün üst hissəsinin portağal qabığı şəklində çopur olması xoşagələn əlamət hesab edilmir.
 Qaşınmalar, döş giləsinin ətrafında əmələ gələn səpgilər müxtəlif səbəblərdən də meydana çıxa bilər.
 Sıxılmış və içəri doğru dartılmış döş giləsi xoş olmayan bir əlamət sayılır.
Mütəxəssislər qeyd edilən əlamətlərdən bir-ikisinin olduğu təqdirdə mütləq həkimə müraciət etmənin vaxtı çatdığını söyləyirlər.
Əgər sizin yaşınız 40-ı keçibsə, o zaman sizdə də döş xərçəngi riski vardır. Bu səbəbdən də hər bir qadın ən azı ildə 1 dəfə mammoqrafiyadan keçməli və həkimə müraciət etməlidir.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1155   Tarix: 12 fevral 2023
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Çiyələyə bənzəyir, dadı tam başqa - özü isə xəzinədir

Ağ rəngi və parlaq qırmızı toxumları ilə çiyələyi xatırladan ananaslı çiyələk, həm vizual cazibəsi, həm də tropik ananas ətirini daşıyan nadir dad təqdim edir. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, ev şəraitində d

.

Qiyməti 30 qəpiyə düşdü: Damarları açır, şəkəri tənzimləyir, mikrobları qırır

Adana, Türkiyə - Türkiyənin mühüm kənd təsərrüfatı bölgələrindən olan Adanada erkən soğan yığımına başlanılıb. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, ötən illə müqayisədə bu il soğanın həm məhsuldarlığı artıb, həm d

.

Ürək və mədənin bədənin əks tərəfində olmasının SƏBƏBLƏRİ NƏDİR?

İnsan bədəni təbiətin mürəkkəb və bənzərsiz strukturlarından biridir. Bəzən orqanların yerləri ilə bağlı təbii bir fərqlilik meydana gələ bilər ki, buna tibbdə "situs inversus" adı verilir. Bu nadir hal, bədəni

.

Bədən yaxşı görünsün deyə içirik, ancaq öldürə bilər - Həkim açıqladı

Son illərdə gənclər arasında protein tozu istifadəsi sürətlə artıb. Bədən quruluşunu inkişaf etdirmək və əzələ kütləsini artırmaq məqsədilə istifadə edilən protein tozları əslində yanlış istifadə hallarında ciddi sağlamlı

.

Bu içkini rasiondan əskik etməyin: min dərdə dəva - dirilik suyu

Şalqam suyu, həm dadı ilə, həm də sağlamlığa olan faydaları ilə tanınan qədim bir içkidir. Xüsusilə Türkiyə mətbəxində geniş istifadə olunur. Aşağıda şalgam suyunun əsas faydalarını qeyd edirik:. Şalğam suyu nədən hazırlanır?

.

Yaddaşı və diqqəti necə gücləndirmək olar? - Effektiv üsul

Müasir dünyada informasiya bolluğu adi hala çevrilib və bu şəraitdə diqqəti cəmləmək və vacib məlumatları yadda saxlamaq əsl superqabiliyyətə çevrilib. RBC-yə istinadən yaddaşı və konsentrasiyanı yaxşılaşdırmaq üçün elm

.

Hamımızın etdiyi bu vərdiş dəri xərçəngi yaradırmış - Xəbərdarlıq

Yeni araşdırmalar günəş yanığının dəri xərçəngi, xüsusilə də ən ölümcül növlərdən biri olan melanomanın yaranma riskini ciddi şəkildə artırdığını üzə çıxarıb. xəbər verir ki, İngiltərədə aparılan sorğuya əsasən, hər iki nəfərdə

.

Dubay şokoladının tərkibində elə gizli maddə var ki

Son dövrlərdə sosial şəbəkələrdə populyarlıq qazanan Dubay şokoladı yalnız dadı ilə deyil, təhlükəli tərkibi ilə də gündəmə gəlib. Parıltılı qablaşdırması və dəbdəbəli təqdimatı ilə diqqət çəkən bu məhsulun arxasında sağlamlığ

.

Makaron illərdir yanlış bişirilirmiş - ən sağlam və dadlı üsul

Makaron illərdir səhv üsulla bişirilir. bildirir ki, makaronun ən doğru bişirmə üsulu onu birbaşa sobada hazırlamaqdır. Mütəxəssislər bildiriblər ki, makaronu əvvəlcədən yarı bişirib sonra sobaya qoymaq əksinə, dadını azaldı

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az reseptler makiyaj etmek qaydalari qadın geyimi marqarita pizza balıq yağı əl işlərinin hazırlanması aparici serxan keremoglu dolca sac modelleri baldiza aid haxisda kondom nedir bayatılarımızda vətən həsrəti