Duşdan sonra qulaqlarınız tıxanırsa BUNLARI BİLMƏLİSİNİZ

Duşdan sonra qulaqlarınız tıxanırsa BUNLARI BİLMƏLİSİNİZDuşdan sonra qulaqlarınız tıxanmağa başlayanda xoşagəlməz və hətta bir az narahatedici hiss verə bilər. Ancaq panikaya ehtiyac yoxdur, çünki bu hiss adətən qulaqlarda baş verən təbii proseslərlə əlaqələndirilir.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, duşdan sonra qulaqların tıxanmasının səbəbi qulaq kirinin həcminin artmasıdır.
Duş zamanı su mumu yumşaldır, onu daha mobil edir və həcmini artırır. Bu mum qalınlaşdıqca qulaqlarda dolğunluq hissi yarada bilər. Qulaqlarda bu dolğunluq hissi ətrafdakı təzyiqin ani dəyişməsi nəticəsində də yarana bilər. Məsələn, təyyarə qalxarkən və ya enərkən, su altında dalış zamanı. Bundan əlavə, burun axıntısı və ya selikli qişanın şişməsi "Eustachian" borusunun tıxanması səbəbindən qulaq tıxanmasına səbəb ola bilər.
Duşdan sonra qulaqlarda dolğunluq hissini aradan qaldırmaq üçün xüsusi tədbirlər görməyə ehtiyac yoxdur. Çünki bu vəziyyət adətən öz-özünə gedir. Bununla belə, qulaqlarınıza qulluq etmək üçün bəzi gigiyena qaydalarına əməl etməlisiniz.
Birincisi, qulaqlarınızı pambıq çubuqlarla təmizləməməlisiniz, çünki bu, qulaq kanalınıza və qulaq pərdəsinə zərər verə bilər. Bunun əvəzinə, qulaq kanallarını yumşaq bir şəkildə təmizləyən xüsusi qulağa qulluq məhsulları istifadə edə bilərsiniz.
Qulaq kiri çox güclü olarsa və ya qulaqla bağlı digər problemlər yaranarsa, otorinolarinqoloqdan kömək istəmək vacibdir. Həkim qulaqlarınızı peşəkar şəkildə təmizləyəcək.
Qulaqlarda tıxanma hissi uzun müddət keçmirsə, ağrı və ya qaşınma görünürsə, dərhal həkimə müraciət etməlisiniz. Bu, iltihablı bir prosesin və ya digər ciddi qulaq sağlamlığı problemlərinin mövcudluğunu göstərə bilər.
Beləliklə, duşdan sonra qulaqların tıkanması ümumiyyətlə bədənin təbii prosesləri ilə əlaqəli müvəqqəti və zərərsiz bir haldır. Gigiyena qaydalarına riayət etmək və həkimlə vaxtında məsləhətləşmə qulaq sağlamlığını qorumağa, mümkün fəsadların qarşısını almağa kömək edəcəkdir.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 679   Tarix: 12 mart 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

"Hisə verilmiş kolbasanın müntəzəm istehlakı xərçəngə tutulma riskini artırır"

Şəkərin orqanizm üçün əsl "zəhər" olduğu barədə artıq hamı məlumatlıdır. Ancaq bəzi qidalar sağlamlığımıza şəkərdən daha çox zərər vura bilər. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə " "ya müsahibəsind

.

İdman zamanı hansı travmalar yarana bilər? - HƏKİM AÇIQLADI

"İdmanla məşğul olarkən ən çox rast gəlinən travmalar müxtəlif amillərdən asılı olaraq fərqlənir, lakin bəzi travmalara daha çox rast gəlinir". .   -a istinadən xəbər verir ki, bu fikirləri Səhiyyə Nazirliyi Elmi-Tədqiqa

.

Yuxu keyfiyyətini yaxşılaşdıran pəhriz

Aralıq dənizi pəhrizi yuxunu normallaşdırır daha dərin və rahat yuxu təmin edir.   -a istinadən xəbər verir ki, bunu dietoloq Tatyana Solntseva deyib. O bildirib ki, Aralıq dənizi pəhrizində çoxlu bitki mənşəli qidalar, zeytu

.

"Yay Covidi": yeni FLiRT variantları barədə bunları bilməlisiniz

Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatına görə, FLİRT adlı yeni bir qrup Covid variantı dünyada dominant hala gəlir.   -a istinadən bu variantlar haqqında bilməli olduğunuz məlumatları təqdim edir:. Yeni Covid variantlar

.

Döşəməni süpürgə ilə süpürmək olmaz – SƏBƏB

Bir çox evdar qadın gündəlik həyatda müəyyən bir texnika əşyasından istifadə edərək mənzilini təmizləyir.   -a istinadən xəbər verir ki, bəzən belə vərdişlər təkcə mənzilə deyil, ev sakinlərinə də zərər verə bilir. . Bəs

.

Artıq çəkini itirmək üçün yumurtanı necə yemək lazımdır?

50 qramlıq bərk qaynadılmış yumurtanın tərkibində təxminən 78 kalori, 6,3 qram protein, 0,6 qram karbohidrat və 5,3 qram yağ var. Hər kəs yumurtanın qida mənbəyi olduğunu bilir. Çox vaxt, onları hazırlayarkən bir insan qaynadılmı

.

Təzyiqi aşağı salan qidalar - Həkim məsləhəti

"Tədqiqatlar göstərir ki, göyərti qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edir". -a istinadən bildirir ki, bu barədə Rusiyanın "DocMed" klinikasının kardioloqu və terapevti Yaroslav Aşıxmin məlumat verib. "Birincisi

.

Hər gün xiyar yemək üçün 7 ƏSAS SƏBƏB

Tərəvəz orqanizmi nəm saxlayır, bitki lifi, vitaminlər və antioksidantlarla təmin edir. Xiyar rasionunuzu lif, vitamin və antioksidantlarla zənginləşdirərək, isti havalarda onları ideal qəlyanaltı edir. .   -a istinadən xəbə

.

Endokrinoloq əhvalı yüksəldən qidaları sıraladı: "Bir boşqab xoşbəxtlik

Bizim əhvalımız əsasən hormonal səviyyələrdən asılıdır. Bəzi qidalarda sinir sisteminin normal fəaliyyəti üçün lazım olan maddələr var. Endokrinoloq Dilyara Lebedeva əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdıran əsas qida mənbələrindən danışıb

turlar.az

sonxeber.az makiyaj instagram qadın geyimi adlarin menasi sharlotka resepti qadinda cinsi isteksizlik reyhan kampotu aciq zedelenmeler yaralar kosmetika rus dilin nece orenek heyati bürclər opusme efsaneler