Düyü çox yeyənləri hansı təhlükə gözləyir? - Yodla eksperiment
Az qala hər gün düyü, plov yeyən insanlar səhhətində problemlərlə üzləşə bilər.
Milli.Az medicina.az-a istinadla xəbər verir ki, dietoloq Aleksey Kovalkov Asiya xalqlarının hər gün düyü yeməsini əsas gətirərək Avropa və digər xalqların bu qarnirə keçməsini düzgün seçim hesab etmir.
"Çin və yaponlar uşaqlıqdan gündəlik düyü yeməyə alışıb, Avropalının mədəsi isə kartof, makaron, qarabaşağa alışıb.
Keçmiş SSRİ ərazisində düyü nadir halda, bayramlarda bişilərdi.
Son zamanlar digər xalqlara baxıb və düyünün ucuz və əlçatan olmasından istifadə edərək, insanlar gündəlik düyü yeyərək, sonra özlərini piss hiss edir.
Düyünün orqanizmdə nələr yaratdığını izləmək üçün belə eksperiment aparıb.
Düyünün üzərinə su alıb, sonra ona bir neçə damcı yod damızdırın.
Yod nişasta ilə reaksiyaya girərək, suyu qara rəngə boyayacaq. Eni reaksiya insan bədənində də gedir.
Nişasta qlükozaya çevrilir, nəticədə qanda şəkər qalxır.
Bu qida insulin dirənçini artırır, insulin dirənçi olanlar isə düyüdən sonra özlərini pis hiss edir.
Aktiv və sağlam insanlar düyünü ayda 3-5 dəfə yeyə biər, xəstəliyi olanlar isə nadir halda yeməlidir".
Milli.Az / news.milli.az









Şakira və övladlarından yeni - FOTOLAR
Tolik:' Xalq üçün nə etmisən ki, fəxri ad istəyirsən?
Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?
Anemiya yarada biləcək xəstəlik açıqlanıb
Dəri xərçəngindən bu sadə üsulla qorunmaq olar
Orqanizm üçün ən "zərərsiz" spirtli içki
Xalq artisti 'Görüşək'in remiks variantını təqdim edib - AUDİO
Bunları yesəniz, şirniyyatı unudacaqsınız
Dünyada ilk dəfə hamilə qadın qarın boşluğu açılmadan əməliyyat olundu
Spirtli içki ürək sağlamlığına belə təsir edir
50 yaşdan yuxarı insanlar bu vitamini İÇSİN
Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş
Ülviyyənin öldüyünə hələ də inana bilmirəm' - Xalq artisti
Çinarə ilk konsertini verdi - FOTOLAR
Məşhur aktrisa anası ilə tərəf müqabili olacaq