Əgər bunları yesəniz... - sən demə çarəsi bu imiş

Əgər bunları yesəniz... - sən demə çarəsi bu imişMüəyyən məhsullar xoruldamağı aradan qaldırmağa kömək edə bilər. 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, yatmazdan əvvəl xoruldamağın qarşısını almaq üçün ən təsirli vasitələrdən biri bir qaşıq baldır. Bu məhsul yalnız dadlı deyil, həm də boğazın qıcıqlanmasını azaltmağa kömək edən güclü iltihab əleyhinə və antimikrobiyal xüsusiyyətlərə malikdir. Bal tənəffüs yollarını rahatlamağa kömək edir, bu da xoruldama riskini azaldır.
Onun iltihab əleyhinə təsiri tənəffüs yollarını açıq saxlayaraq boğazda şişkinliyi azaltmağa kömək edir. Effekti artırmaq üçün bir qaşıq balı ilıq su ilə qarışdıra və ya yatmazdan əvvəl çobanyastığı və ya zəncəfil çayına əlavə edə bilərsiniz.
Balın əlavə faydaları
Balın antioksidantlarla, xüsusilə də polifenollarla zəngin olduğu bilinir ki, bu da müntəzəm olaraq az miqdarda istehlak edildikdə qanda antioksidan səviyyəsini artıra bilər. Bundan əlavə, boğaz ağrısına kömək edir, yanıqları və yaraları sağaldır, qan təzyiqini aşağı salır və immunitet sistemini gücləndirir. Evkalipt və nanə kimi efir yağları da yatarkən burun keçidlərini təmizləməyə və nəfəs almağı yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər.
Bəs, xoruldamağın əsas səbəbləri nələrdir? 
Xorlama müxtəlif amillərdən qaynaqlana bilər: 
Artıq çəki və ya piylənmə
Hamiləlik
Allergiya və astma
Soyuqdəymə
Septumun sapması kimi burun deformasiyaları
Alkoqol istehlakı
Siqaret çəkmək
Arxa üstə yatmaq
Xorultu azaltmaq üçün əlavə üsullar
Başınızı daha rahat yerləşdirmək, nəfəs almağı asanlaşdırmaq üçün əlavə yastıqlardan istifadə edin. Yatmadan əvvəl alkoqol və sedativlərdən çəkinin. Çünki onlar boğaz əzələlərini rahatlaşdırır, xoruldama ehtimalını artırır. Boğazınızda mucusun qalınlaşmasının qarşısını almaq üçün daha çox maye içmək, xoruldamanı daha da pisləşdirə bilər.
Sağlam çəkinizi qoruyun, çünki əlavə kilolar tənəffüs yollarınıza təzyiq göstərə bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 692   Tarix: 02 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu insanlara kəsmik yemək tövsiyə olunmur - Təhlükəlidir

Kəsmik faydalı və zülal, kalsium kimi qidalandırıcı maddələrlə zəngindir. Lakin bəzi insanlar üçün bu qidanın istehlakı məhdudlaşdırılmalı və ya tamamilə dayandırılmalıdır. kəsmik yeməməsi tövsiyə olunan insanları təqdi

.

Avadanlıqların uzun müddət fəaliyyət göstərməsi üçün VACİB MƏQAMLAR

Avadanlığın uzun müddət fəaliyyət göstərməsi üçün xüsusi qaydalara riayət etməlisiniz. bu qaydaları sizə təqdim edir:. Parça növü. Hansı parçanı ütüləyəcəyinizə görə temperaturu seçmək vacibdir. Əgər temperaturu çox yüksə

.

Siqareti bu məhsullarla tərgidə bilərsiniz

Siqareti tərgitmək istəyənlər üçün bir çox məhsul və metod mövcuddur. Bu məhsullar, tərgitmə prosesini asanlaşdıraraq nikotin asılılığını azaltmaq məqsədi daşıyır. ən çox tövsiyə edilən məhsullar və üsulları sizə təqdim edir:

.

Bir çox insan turşu ilə bağlı bu səhvə yol verir: hansı duzu seçmək lazımdır?

Kələm turşusunun dadlı olub-olmaması ən azı istifadə olunan inqrediyentlərdən asılıdır. Düzgün duz seçmək xüsusilə vacibdir. Kələm turşusu üçün hansı duzdan istifadə etmək lazımdır?. xəbər verir ki, təcrübəli aşpazlar kələ

.

Bu qidalarla xərçəng riskini azaltmaq olar - SİYAHI

Müəyyən qidaların müntəzəm qəbulu kolorektal xərçəngə tutulma riskini təxminən 30% artıra bilər. xəbər verir ki, kişilərdə xərçəng riskini azaltmağa kömək edən qidalar arasında əsasən aşağıdakılar tövsiyə olunur:. Antioksidantlarl

.

Gündüz qısaca yatmağın FAYDALARI

İnsanlar bəzən çox yorğun olduqları zaman günü hansı saatı olmasının fərqi olmadan yuxuya dalırlar. Bəzən qısa yuxuya getmək insan üçün çox xeyirlidir. -ə istinadən bildirir ki,  uxu ehtiyacı ilk növbədə iki fizioloji prosesl

.

Nəyə görə xəstələr səhərə yaxın ölür?

Əksər xəstəxanalarda və eləcə də evdə xəstə ölümləri, infarktlar səhərə yaxın qeydə alınır. Saat 5-6 aralığı kritik saatdır. -a istinadən xəbər verir ki, tibb elmləri doktoru Yuriya Serebryanskaya bunun səbəbini orqanizmd

.

Bu ədviyyat təbii afrodiziakdır - Yeməklərə qatılarsa

Darçın çox qədimdən istifadə olunan, həm yeməklərə xüsusi dad verən, həm də sağlamlıq üçün bir çox faydası olan ədviyyatdır. Onun əsas xüsusiyyətləri arasında iltihab əleyhinə, antioksidant, və bakteriya öldürücü təsirlər

.

Hansı balıq orqanizm üçün daha faydalıdır? - Qızılbalıq, skumbriya, yoxsa

"Qidalanmanın sağlam olması üçün ət və balıq arasında seçim olmamalıdır. Tam rasion üçün hər ikisi vacibdir". -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı qastroenteroloq Yekaterina Kaşux danışıb. Onun sözlərin

turlar.az

sonxeber.az yay kolleksiyasi qadin dunyasi sac duzumleri aliment almaq toy ucun qisa donlar merlin monro arıqlama sirləri usaq geyimleri vidyolar atalar sozu vətən həsrətinə aid bayatılar qu quşu