Əgər bunları yesəniz... - sən demə çarəsi bu imiş

Əgər bunları yesəniz... - sən demə çarəsi bu imişMüəyyən məhsullar xoruldamağı aradan qaldırmağa kömək edə bilər. 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, yatmazdan əvvəl xoruldamağın qarşısını almaq üçün ən təsirli vasitələrdən biri bir qaşıq baldır. Bu məhsul yalnız dadlı deyil, həm də boğazın qıcıqlanmasını azaltmağa kömək edən güclü iltihab əleyhinə və antimikrobiyal xüsusiyyətlərə malikdir. Bal tənəffüs yollarını rahatlamağa kömək edir, bu da xoruldama riskini azaldır.
Onun iltihab əleyhinə təsiri tənəffüs yollarını açıq saxlayaraq boğazda şişkinliyi azaltmağa kömək edir. Effekti artırmaq üçün bir qaşıq balı ilıq su ilə qarışdıra və ya yatmazdan əvvəl çobanyastığı və ya zəncəfil çayına əlavə edə bilərsiniz.
Balın əlavə faydaları
Balın antioksidantlarla, xüsusilə də polifenollarla zəngin olduğu bilinir ki, bu da müntəzəm olaraq az miqdarda istehlak edildikdə qanda antioksidan səviyyəsini artıra bilər. Bundan əlavə, boğaz ağrısına kömək edir, yanıqları və yaraları sağaldır, qan təzyiqini aşağı salır və immunitet sistemini gücləndirir. Evkalipt və nanə kimi efir yağları da yatarkən burun keçidlərini təmizləməyə və nəfəs almağı yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər.
Bəs, xoruldamağın əsas səbəbləri nələrdir? 
Xorlama müxtəlif amillərdən qaynaqlana bilər: 
Artıq çəki və ya piylənmə
Hamiləlik
Allergiya və astma
Soyuqdəymə
Septumun sapması kimi burun deformasiyaları
Alkoqol istehlakı
Siqaret çəkmək
Arxa üstə yatmaq
Xorultu azaltmaq üçün əlavə üsullar
Başınızı daha rahat yerləşdirmək, nəfəs almağı asanlaşdırmaq üçün əlavə yastıqlardan istifadə edin. Yatmadan əvvəl alkoqol və sedativlərdən çəkinin. Çünki onlar boğaz əzələlərini rahatlaşdırır, xoruldama ehtimalını artırır. Boğazınızda mucusun qalınlaşmasının qarşısını almaq üçün daha çox maye içmək, xoruldamanı daha da pisləşdirə bilər.
Sağlam çəkinizi qoruyun, çünki əlavə kilolar tənəffüs yollarınıza təzyiq göstərə bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 811   Tarix: 02 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ən sağlam süd növü açıqlandı– İnək südü siyahıda deyil

Son araşdırmalar südlərin qida dəyərini müqayisə edərək ən faydalı növü müəyyən edib. Mütəxəssislərin açıqlamasına görə, ən yüksək qida dəyərinə malik süd keçi südü hesab olunur. xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Azərbaycanlıların ən sevimli içkisi qaynar qəbul ediləndə xərçəng yaradırmış

Dünyada ən çox içilən içkilərdən biri olan çay səhv formada qəbul edildikdə bağırsaq və qaraciyər sağlamlığına ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, Harvard təhsilli qastroenteroloq Dr Saurabh Sethi milyonlarla insanı

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

.

Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid

Alzheimer xəstəliyi zamanı yaddaşı yaxşılaşdırmağın yolu tapılıb. xəbər verir ki, bunu Oslо Universitetinin alimləri müəyyən ediblər. Məlumata görə, NAD⁺ molekulunun səviyyəsinin artırılması Alzheimer xəstəliyinin inkişafınd

.

Kivini qabığını soymadan yeyin

Sosial mediada "Dr. GI Joe" kimi tanınan qastroenteroloq Cozef Səlhab dünyanın ən faydalı meyvələrindən biri olan kivinin yanlış istehlakı ilə bağlı xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, bi

.

Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?

Gündə 4 stəkandan çox qəhvə içmək mənfi təsirlərə səbəb olur. xəbər verir ki, qəhvə təravətlə oyanmaq və diqqəti artırmaq üçün çoxlarının gündəlik vərdişinə çevrilib. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, gündə dörd stəkanda

.

Xəstəxanalara pul "tökməyə" ehtiyac yoxdur - Evdə də "sağalmaq" olurmuş

Xroniki yorğunluğun gizli səbəbi aşkarlanıb. xəbər verir ki, "Mount Sinai" tibb məktəbinin alimləri xroniki yorğunluq sindromunun əsas səbəblərindən birini müəyyən ediblər. "Frontiers in Medicine" jurnalınd

.

Bunları yesəniz, şirniyyatı unudacaqsınız

Şirniyyat bir çox insanın imtina edə bilmədiyi ləzzətdir. Lakin çox istehsal etdikdə artıq çəkiyə, qandakı şəkər miqdarının artmasına, mədə-bağırsaq sistemində problemlərin yaranmasına səbəb olur. xəbər verir ki, zeytun yarpağ

.

Bu vitamin çatışmırsa insan daim əsəbi olur

Tez-tez sümüklərin sınması, xroniki yorğunluq, qəbizlik və həddindən artıq tərləmə orqanizmdə D vitamini çatışmazlığından xəbər verə bilər. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı terapevt İrina Volqina məlumat verib. "Yetki

turlar.az

gozel gorunmek gelinlikler toy gecesi dəri xəstəlikləri bilik haqqinda atalar sözləri janrlar şir bürcü kosmetika klitor kahfe falı bayati qaynana dolça