Ən təhlükəli yay ayaqqabıları AÇIQLANDI

Ən təhlükəli yay ayaqqabıları AÇIQLANDIÇoxlarımızın rahat hesab etdiyi ayaqqabılar əslində ayaqlarımıza zərər verir və yerişimizi korlayır.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bu dəfə həkimlər bizə hansı yay ayaqqabılarının təhlükəli olduğunu və davamlı geyildikdə ayaqlarınıza zərər verə biləcəyini açıqlayıblar.
"Vetnamka" deyə adlandırdığımız çəkələklər yay ayaqqabılarının ən təhlükəli növlərindən biri hesab olunur. Ayağın onlarda sabitlənməməsi səbəbindən yaralanma riski yüksəkdir. Üstəlik, mütəxəssislər ayaqların tez yorulmasına səbəb olan düz və sərt dabanların zərərini də vurğulayıblar. 
Bundan əlavə, bu çəkələklərin başqa çatışmazlıqları da var. Davamlı olaraq bu ayaqqabıları geyinmək ayaqların qayışlara sürtülməsi nəticəsində kallus yarada bilər. Bu ayaqqabılarda tamponlama olmaması oynaqlarınıza və onurğanızda daha çox stress yaradır. Bu da bel və ayaq ağrılarına səbəb ola bilər. Tez-tez bu çəkələklərin hazırlandığı aşağı keyfiyyətli materiallar allergik reaksiyalara və dərinin qıcıqlanmasına səbəb ola bilər.
Bundan əlavə, mütəxəssislər tez-tez düz sandalet və balet ayaqqabısı geyinməyi məsləhət görmürlər. Bu ayaqqabılar gəzinti zamanı zərbədən qorumur. Bu da oynaq ağrılarına səbəb ola bilər. Uzun müddətli aşınma nəticəsində kas-iskelet sistemi ilə bağlı ciddi problemlər yarana bilər.
Dörd santimetrdən hündür dabanlı ayaqqabılar da yayda ən təhlükəli ayaqqabılar siyahısına daxildir. Hündürdaban ayaqqabılar ayaqda düzgün olmayan yük paylanması yaradır ki, bu da birgə deformasiyaya və xroniki ağrıya gətirib çıxarır.
Bağlı ayaqqabılar arasında idman və yastı altlığı olan ayaqqabılar  təhlükəli hesab olunur. Onlar infeksiyaların inkişafı üçün əlverişli şərait yaradan ayaqların həddindən artıq istiləşməsinə səbəb olur. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1035   Tarix: 03 iyun 2024
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Miqren ağrılarını yüngülləşdirə biləcək üsullar AÇIQLANDI

Miqren dünya üzrə milyonlarla insanın həyat keyfiyyətinə təsir edən, kəskin və dözülməz baş ağrıları ilə müşayiət olunan nevroloji problem sayılır. -ın məlumatına görə, mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi sadə üsullar miqre

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Gərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır

Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qid

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

turlar.az

toy makiyajlari adlarin menasi qis geyimləri 2025 vətən bayatıları çimərlik dəbi ziyafət dəbi geyimler 2025 kosmetika uzeyir hacibeyli sac modelleri novruza aid hakisdalar olumu cinsi əlaqə