Ən təhlükəli yay ayaqqabıları AÇIQLANDI

Ən təhlükəli yay ayaqqabıları AÇIQLANDIÇoxlarımızın rahat hesab etdiyi ayaqqabılar əslində ayaqlarımıza zərər verir və yerişimizi korlayır.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bu dəfə həkimlər bizə hansı yay ayaqqabılarının təhlükəli olduğunu və davamlı geyildikdə ayaqlarınıza zərər verə biləcəyini açıqlayıblar.
"Vetnamka" deyə adlandırdığımız çəkələklər yay ayaqqabılarının ən təhlükəli növlərindən biri hesab olunur. Ayağın onlarda sabitlənməməsi səbəbindən yaralanma riski yüksəkdir. Üstəlik, mütəxəssislər ayaqların tez yorulmasına səbəb olan düz və sərt dabanların zərərini də vurğulayıblar. 
Bundan əlavə, bu çəkələklərin başqa çatışmazlıqları da var. Davamlı olaraq bu ayaqqabıları geyinmək ayaqların qayışlara sürtülməsi nəticəsində kallus yarada bilər. Bu ayaqqabılarda tamponlama olmaması oynaqlarınıza və onurğanızda daha çox stress yaradır. Bu da bel və ayaq ağrılarına səbəb ola bilər. Tez-tez bu çəkələklərin hazırlandığı aşağı keyfiyyətli materiallar allergik reaksiyalara və dərinin qıcıqlanmasına səbəb ola bilər.
Bundan əlavə, mütəxəssislər tez-tez düz sandalet və balet ayaqqabısı geyinməyi məsləhət görmürlər. Bu ayaqqabılar gəzinti zamanı zərbədən qorumur. Bu da oynaq ağrılarına səbəb ola bilər. Uzun müddətli aşınma nəticəsində kas-iskelet sistemi ilə bağlı ciddi problemlər yarana bilər.
Dörd santimetrdən hündür dabanlı ayaqqabılar da yayda ən təhlükəli ayaqqabılar siyahısına daxildir. Hündürdaban ayaqqabılar ayaqda düzgün olmayan yük paylanması yaradır ki, bu da birgə deformasiyaya və xroniki ağrıya gətirib çıxarır.
Bağlı ayaqqabılar arasında idman və yastı altlığı olan ayaqqabılar  təhlükəli hesab olunur. Onlar infeksiyaların inkişafı üçün əlverişli şərait yaradan ayaqların həddindən artıq istiləşməsinə səbəb olur. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1048   Tarix: 03 iyun 2024
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Siqaretin bu öldürücü ziyanlarını çox adam bilmir

Siqaret çəkmək dünyada qarşısı alına bilən ölüm səbəblərinin başında gələn ən təhlükəli vərdişlərdən biridir. Tütünün tərkibindəki minlərlə kimyəvi maddə insan sağlamlığına həm qısa, həm də uzunmüddətli ziyan vurur. xəbə

.

Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı

Kardioloq ürək sağlamlığı üçün sobada bişmiş qızılbalıq, noxud və tərəvəzləri tövsiyə edib. xəbər verir ki, Kardioloq Kunal Lal bildirib ki, düzgün qidalanma ürək sağlamlığını möhkəmləndirə bilər. O, "Infobae" nəşrin

.

Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL

Baş ağrısından əziyyət çəkənlər üçün həkimlər bir neçə sadə və sürətli üsul tövsiyə edirlər.  xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu metodlar dərman qəbul etmədən ağrını qısa zamanda yüngülləşdirə bilər. Tövsiy

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

turlar.az

geyim necə seçməli gelinlikler gozel gorunmek qan qruplari haqqinda melumat kabab reseptləri cennet almasinin murebbesi qabyuyan masin kosmetika cinsi elaqe qızlıq pərdəsi sirniyatlar mikayıl abdullayev hakışta