Ərəblərin uzunömürlülük SİRRİ: Xurmanı belə yeyin
Kərə yağı ilə xurma əcnəbiləri təəccübləndirsə də, bu dərin mənası olan klassik ərəb birləşməsidir.
Milli.Az xəbər verir ki, bu sadə, lakin qidalandırıcı desert və ya qəlyanaltı Səudiyyə Ərəbistanı və BƏƏ-də məşhurdur.
Xurmanın tərkibində kalium, maqnezium və lif var. Kərə yağı isə yağda həll olunan vitaminlərlə zəngindir. Duz elektrolit balansını bərpa edir.
Xurma karbohidratlarla zəngindir (təxminən 70%), kərə yağı isə yağ əlavə edir. Birlikdə onlar isti iqlimlərdə və tez-tez oruc tutmaqda (məsələn, Ramazanda) xüsusilə vacib olan güclü enerji artımını təmin edirlər.
Şirin xurma və duzlu yağ xoş kontrast yaradır. Himalay duzu (və ya adi dəniz duzu) xurmanın karamel tərkibini vurğulayaraq bu effekti gücləndirir.
Bu birləşməni dadmaq üçün xurmanı uzununa kəsin və tumunu çıxarın. Yarıqları yumşaq kərə yağı ilə doldurun. Üzərinə də Himalay duzu səpin (və ya sadəcə bir çimdik duz əlavə edin). Çay və ya ərəb qəhvəsi ilə sərvis edin. (baku.ws)
Milli.Az