Ərik yeməyin faydaları

Ərik yeməyin faydalarıHəm meyvə, həm də qurudulmuş halda istehlak edilə bilən ərik sağlamlıq baxımından çoxlu faydalar təqdim edir. Ərik, qida dəyəri yüksək olan meyvədir.
Milli.Az baku.ws-ə istinadən əriyin faydalarını təqdim edir.
Ərik güclü antioksidant, o cümlədən beta karotin və A, C və E vitaminlərinin mənbəyidir. Bu şəkildə immuniteti gücləndirir, bədəni xəstəliklərdən və oksidləşdirici stressdən qoruyur. Ərik bağırsaqlara faydalı olmaqla yanaşı, dərini qidalandırır, göz sağlamlığını dəstəkləyir və təzyiqi tarazlaşdırır.
Gəlin, əriyin faydalarına nəzər salaq:
Tərkibində beta karotin olan güclü antioksidant mənbəyidir.
Ərik immunitetə ​​kömək edir.
Oksidləşdirici stresdən qoruyur.
Ərik həm də bağırsaqlara faydalıdır.
Anemiya riskini azaldır.
Dərini qidalandırır və parlaqlıq verir.
Göz sağlamlığını dəstəkləyir.
Ərik qan təzyiqini tarazlaşdırır.
Qanın laxtalanmasına imkan verir.
Bədənin su ehtiyacına töhfə verir.
Aşağı kalorili qidadır.
Əzələləri qidalandıran kalsium və kalium ehtiva edir.
Güclü C vitamini xüsusiyyəti ilə seçilən ərik immunitet sistemini dəstəkləyir. Güclü immun sistemi üçün yayda ərik istehlak etmək çox vacibdir.
Ərikin antioksidantlarla zəngin qida olaraq bilinir. Antioksidantlar bədəndə oksidləşdirici stresə səbəb olan sərbəst radikalları neytrallaşdırmağa kömək edir. Bu baxımdan ərik istehlak etməklə orqanizmi oksidləşdirici stressdən qorumuş olursunuz.
Yüksək lif tərkibi ilə seçilən ərik, bağırsaq mikrobiomuna faydası ilə bağırsaq dostu qidalar arasındadır. Bağırsaq sağlamlığı üçün faydaları qəbizliyi aradan qaldırmaqda da təsirlidir.
Ərik dəmirlə zəngin bir qida olduğundan, qan axını yaxşılaşdırmağa və anemiya riskini azaltmağa kömək edə bilər. Bununla belə, ərikdə olan mis tərkibi dəmirin udulmasına kömək edir.
Ərik, C vitamininin təsiri ilə dərini qidalandıraraq, parlaqlaşdıraraq qoruyur.
Ərik göz sağlamlığını dəstəkləyir və tərkibindəki beta karoten səbəbiylə korluğa səbəb ola biləcək katarakt riskini azaldır.
Ərik, qan təzyiqini aşağı salmağa kömək edən, təzyiqi tarazlaşdıran və ürək-damar xəstəlikləri riskinə qarşı qoruyucu rol oynayan bir meyvədir.
Tərkibində yüksək miqdarda su olan ərik orqanizmin sulu qalmasına kömək edir, su ehtiyacını ödəyir və orqanizmi nəmləndirir.
Ərik qurusunun faydalarından danışaq:
Bir porsiya ərik qurusu ərik gündəlik A vitamini və dəmir ehtiyacınızın çoxunu ödəyir. Quru ərikdə güclü antioksidan xüsusiyyətlərə malik kalium da var. Ərik qurusu xolesterolu azaltmağa kömək edir və həmçinin həzmi dəstəkləyir. Digər tərəfdən, ərik qurusu yağsız və aşağı kalorili qidadır.
Ərik qurusunun faydaları aşağıdakılardır:
Bədənin A vitamini və dəmirə olan ehtiyacını ödəyir.
Antioksidantlarla zəngin bir meyvədir.
Xolesterolu azaltmağa kömək edir.
Göz sağlamlığını qoruyur.
Əzələləri və sümükləri qidalandırır.
Bağırsaq dostudur.
Həzm sistemini dəstəkləyir.
Dərinin zədələnməsinin qarşısını alır.
Probiyotiklərin mənbəyidir.
Allergik reaksiyaların qarşısını alır.
Yağsız və aşağı kalorilidir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 701   Tarix: 24 may 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Kiflənmiş çörəyi yemək olar?

Standart vəziyyət: çörək alırsan, unudursan, bir neçə gün (həftə?) sonra xatırlayırsan, sendviç etmək istəyirsən, amma çörəyin üzərində artıq yaşıl ləkə yetişib. Bu xoşagəlməzdir - amma bəlkə kəssəniz, qalanını yemək olar?

.

Üzə qulluq haqqında yanlış bilinən 8 gerçək

Gözəl və sağlam dəriyə sahib olmaq bir çox insan üçün əhəmiyyətlidir, lakin üzə qulluqla bağlı bir çox yanlış inanclar mövcuddur. Bu mifləri doğru şəkildə anlamadan tətbiq etmək dərinizə zərər verə bilər. üzə qulluq haqqınd

.

Dərdlərin dərmanı olan narı bu insanlar qəti yeməsin

Nar (nar meyvəsi) ümumiyyətlə sağlamlıq üçün faydalı olsa da, bəzi hallarda müəyyən insanlar üçün problem yarada bilər. xəbər verir ki, aşağıdakı hallarda nar yeməkdən çəkinmək tövsiyə olunur:. Mədə-bağırsaq problemləri olanlar

.

Arıqlamaq istəyənlərin nəzərinə

Hər bir fəsildə süfrələrin bəzəyi olan limon sağlamlıq baxımından çox faydalıdır. C vitamini deposu sayılan bu meyvə bədəndən sərbəst radikalları xaric edərək, antioksidan vəzifəsini yerinə yetirir. Eyni zamanda immunitet

.

Dərmanları soyuducuda saxlamaq olmaz

Dərmanları vanna otağı və mətbəxdə saxlamaq tövsiyyə olunmur. xəbər verir ki, Biotexnologiya və Sənaye Əczaçılığı kafedrasının dosenti, kimya elmləri namizədi Aleksey Panov dərmanların düzgün saxlanmasının onların effektivliyin

.

Qadın sonsuzluğunun səbəbi AÇIQLANDI

Helsinki Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, qadınlarda hər iki valideyndən miras qalan TBPL2 genindəki mutasiyalar sonsuzluğa səbəb ola bilər. . -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat çərçivəsində alimlər sonsuzlu

.

Təhlükəli 8 çiçək - Bu çiçəkləri bağınızda əkməyin

Bağçanıza əkməkdən çəkinməli olduğunuz bəzi bitkilər müxtəlif səbəblərdən problem yarada bilər: zəhərli olmaları, invaziv davranışları, allergik reaksiyalara səbəb olmaları və ya bağçanıza zərər vermə potensialı ilə.  qaçınmal

.

Qış mövsümünə hazırlıq - Bədənin bu vitaminlərə ehtiyacı var

Qış mövsümünə keçid zamanı bədən immuniteti gücləndirmək və mövsümi xəstəliklərdən qorunmaq üçün müəyyən vitaminlərə daha çox ehtiyac duyur. əsas vitaminlər və onların faydaları haqqında sizə məlumat verir:. Vitamin C (Askorbi

.

Sumağın bilmədiyimiz faydaları

Mətbəxlərin vazkeçilməz ədviyyatlarından biri olan sumaq özünəməxsus dadı ilə tanınır. Bu ədviyyatın insan sağlamlığına bir çox faydası var. . qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, sumaq bir çox antioksidant birləşmələrl

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma qadin sayti geymler 2024 fantaziya varikosel tutma reseptleri sonsuzluq və onun müalicəsi rus dilini öyrənək narin faydasi bedii edebiyyat arxadan olmaq faydalı bilgilər