Əsl düyünü plastik düyüdən necə ayıraq?

Əsl düyünü plastik düyüdən necə ayıraq?Mətbuatda və sosial şəbəkələrdə Çin istehsalı olan plastik düyülərin hazırlanması haqqında məlumat yayılıb. Hətta həmin düyünün hazırlanması ilə bağlı da videoçarx yerləşdirilib. Məlumata görə, düyülər kartof kraxmalından hazırlanır, forma vermək üçün isə az miqdarda plastikdən istifadə olunur.

Aşpazların sözlərinə görə, belə düyüdən hazırlanmış bir boşqab sıyıq yemək polietilen paketi udmağa bərabərdir.

Videoçarx cəmiyyətdə rezonans doğurub. Həqiqətənmi plastikdən düyü hazırlamaq olarmı və bu, Azərbaycan bazarına nə qədər yol tapıb?

AzNews.az-ın əməkdaşları məsələ ilə bağlı Azad İstehlakçılar Birliyinin sədri Eyyub Hüseynovla əlaqə saxlayıb. Birlik sədri açıqlamasında bildirib ki, düyü ən çox şikayət olunan ərzaqlardandır:

"Düyü ən çox istifadə olunan ərzaqdır. Hər həftə düyülərlə əlaqədar 5-7 telefon zəngi gəlir. Əhali düyünün keyfiyyətindən, əvvəlki ətri verməməsindən, bişirilməsi zamanı ortaya çıxan problemlərdən narahatçılığını bildirir. Mən qətiyyətlə deyirəm, plastik materialdan düyü hazırlana bilməz. Süni düyü ancaq müxtəlif kraxmal qarışıqlarından hazırlana bilər".

Sədrin fikrincə belə düyülərin Azərbaycana gətirilməsi istisna olunmur: "Belə düyülər arzuolunmazdır. Əsl düyü ilə süni düyünün fərqini primitiv təcrübədə ayrıd etmək olur. Düyünü suya qoyandan 10 gün sonra cücərti verməlidir. Əgər düyü cücərmirsə deməli saxta yolla əldə istehsal olunub. Gərək bu məsələyə dövlət oqranları mövqeyni bildirsin, açıqlama versinlər".

E.Hüseynov qeyd edib ki, qırmızı, sarı düyülər geni modifikasiya olunmuş düyülər siyahısına əlavə edilib: "Rəngli düyülərdən uzaq olmaq lazımdır".

Xəbərlər     Baxılıb: 3236   Tarix: 30 sentyabr 2015
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Faydalı bilib hər gün içirik - Qaraciyəri məhv edirmiş

Qaraciyərin sağlamlığına ciddi təsir göstərən, lakin sağlam hesab edilərək gündəlik istehlak olunan bəzi qidalar əslində təhlükə saçır. xəbər verir ki, Harvard və Stanford universitetlərində təhsil almış gastroenteroloq Dr

.

Alçanı duzlayıb yeyənlərə vacib xəbərdarlıq

Alça yaz-yay aylarının əvəzolunmaz meyvələrindəndir. Bu meyvə daha çox duz ilə istehlak edilir. Bəs, alçanın duz ilə yeyilməsi orqanizmimizə necə təsir göstərir?. xəbər verir ki, bu meyvə duzla və həddindən artıq miqdard

.

Faydasını bilən yaşıl soğanın qoxusunu unudar

Mətbəxlərimizin ayrılmaz hissəsi olan yaşıl soğan bəzən kəskin qoxusuna görə ikinci plana atılsa da, sağlamlığa verdiyi saysız faydalarla diqqət çəkir. xəbər verir ki, yaşıl soğanın müntəzəm istifadəsi orqanizmi gücləndirir

.

Qısa müddətdə necə arıqlamaq olar - AÇIQLAMA

Müasir cəmiyyətdə gözəllik standartlarının və sürətli nəticə gözləntilərinin artması insanların qısa müddətdə arıqlamağa çalışmasına səbəb olur. Xüsusilə bayram və xüsusi günlər ərəfəsində insanlar ideal bədən formasına çatma

.

1 qaşıq yeyənlər 10 il xəstələnmir - Bəhməz deyil

Tarix boyu sağlamlığın simvolu sayılan bəhməz bu gün özünə güclü bir alternativ qazanıb. Söhbət son dövlər daha çox istifadə edilən üzüm marmeladından gedir. . xəbər verir ki, dəmir, antioksidant və vitaminlərlə zəngin ola

.

Ayağınızda bu izlər varsa, diqqət! - Beyinlə əlaqəsi üzə çıxdı

Varikozdan əziyyət çəkən insanlarda demans riskinin daha yüksək olduğu məlum olub. xəbər verir ki, yeni araşdırmada yarım milyon nəfərin sağlamlıq göstəriciləri öyrənilib və damar genişlənməsi (varikoz) olan şəxslərdə demensiy

.

Çayı belə içmək xərçəng yaradır

Səhər yuxudan oyanan kimi əlimizin uzandığı ilk şey adətən bir stəkan dəmli çay olur. Xüsusilə Azərbaycan mədəniyyətində çayın yeri ayrıdır; səhər yeməyində, qonaqlıqda, istirahətdə. Ancaq bir çoxumuz fərqinə varmadan sağlamlığımız

.

Ölümcül virus yayıldı - 9 milyon insan təhlükədə

"Aspergillus fumigatus" adlı ölümcül göbələk növü yayılır. xəbər verir ki, alimlər bu patogenin Afrika və Cənubi Amerikadan şimala doğru hərəkət edərək, milyonlarla insanın sağlamlığını təhlükə altına ata biləcəyin

.

Bu ət toyuqdan iki dəfə sağlamdır: Mütləq yeməlisiniz

Sağlam qidalanmaya gəldikdə, bir çox insanlar dərhal toyuq və ya hinduşka ağlına gəlir. xəbər verir ki, ördək ətində toyuq və hinduşka ətindən xeyli çox dəmir var. 100 qram ördəkdə təxminən 2,7 mq dəmir, hinduşka qaraciyərind

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim və ayaqqabılar donlar 2025 qadin dunyasi qalstukun baglanmasi kəpəyə qarşı geyim kombinləri elza seyidcahan hakışdalar hakista sozler maraqli hakistalar qogal burclerin uygunlugu