Ətin tərkibindəki mikrobların sayını təyin edən sensor hazırlandı

Ətin tərkibindəki mikrobların sayını təyin edən sensor hazırlandıAlimlər ətin tərkibindəki mikrobların sayını təyin edən sensor hazırlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, hazırda bu sensor ABŞ-da və İsrailin böyük müəssisələrindən birində sınaqdan keçirilir.
Mütəxəssislər ət parçasının tərkibində olan mikrobların sayını müəyyən etmək üçün istifadə oluna bilən startap yaradıblar. Onların sayı sürətlə artırsa, stiker rəngini dəyişir.
Startap dörd il əvvəl Aşkelonda yaradılıb və "BioTip" adlanır. Ətin xarab olub-olmadığını müəyyən edən sensor stiker şəklində təqdim olunur. Rənginə görə məhsulun istehlaka uyğun olub-olmadığını müəyyən edə bilərsiniz.
Tədqiqatçılar qeyd ediblər ki, hər il yüz minlərlə insan köhnəlmiş qidalar, xüsusilə də, istifadə müddəti qablaşdırmada göstəriləndən daha tez bitən ət səbəbindən qida zəhərlənməsindən əziyyət çəkir. Sensor bu problemi azaltmağa kömək edəcək. Məhsulda çoxlu bakteriya olduqda, stiker rəngini mavidən şəffafa və yaşıldan sarıya dəyişir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 761   Tarix: 16 may 2024
f Paylaş


Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Virusların "qorxulu yuxusu" - Antioksidant tərkibli 5 meyvə

C vitamini immun sistemini gücləndirən, dəri sağlamlığını yaxşılaşdıran və ümumi sağlamlığı dəstəkləyən ən təsirli antioksidantlardan biridir. Vücudumuz tərəfindən istehsal edilmədiyi üçün onu yalnız qida vasitəsilə əld

.

Qadın sonsuzluğunun səbəbi AÇIQLANDI

Helsinki Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, qadınlarda hər iki valideyndən miras qalan TBPL2 genindəki mutasiyalar sonsuzluğa səbəb ola bilər. . -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat çərçivəsində alimlər sonsuzlu

.

Kiflənmiş çörəyi yemək olar?

Standart vəziyyət: çörək alırsan, unudursan, bir neçə gün (həftə?) sonra xatırlayırsan, sendviç etmək istəyirsən, amma çörəyin üzərində artıq yaşıl ləkə yetişib. Bu xoşagəlməzdir - amma bəlkə kəssəniz, qalanını yemək olar?

.

Bu qidalar xərçəng yaradır - SİYAHI

Qırmızı ət və bəzi işlənmiş qidalar xərçəng riskini artırmaq potensialına malikdir. xəbər verir ki, xüsusilə, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatlarına görə, işlənmiş ətlər (kolbasa, sosiska, pastırma kimi) "kanserogen"

.

Qışda xəstəliklərdən qoruyur, həm də arıqladır

Qışda salatları bəzəyən turp tərkibindəki vitaminlər, minerallar və liflə tam sağlamlıq qaynağıdır. axşam.az-a istinadən bildirir ki, çoxsaylı araşdırmalar nəticəsində turp yeməyin immuniteti gücləndirdiyini sübut edib.

.

Arıqlamaq istəyənlərin nəzərinə

Hər bir fəsildə süfrələrin bəzəyi olan limon sağlamlıq baxımından çox faydalıdır. C vitamini deposu sayılan bu meyvə bədəndən sərbəst radikalları xaric edərək, antioksidan vəzifəsini yerinə yetirir. Eyni zamanda immunitet

.

Avadanlıqların uzun müddət fəaliyyət göstərməsi üçün VACİB MƏQAMLAR

Avadanlığın uzun müddət fəaliyyət göstərməsi üçün xüsusi qaydalara riayət etməlisiniz. bu qaydaları sizə təqdim edir:. Parça növü. Hansı parçanı ütüləyəcəyinizə görə temperaturu seçmək vacibdir. Əgər temperaturu çox yüksə

.

Qəfil ölüm bu qan qrupundan yan keçir

Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxır və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landtheiner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. -a istinadla xəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tib

.

İdeal səhər yeməyi necə olmalıdır?

İdeal səhər yeməyi, bədənin günə enerji ilə başlaması üçün lazımlı qida maddələrini təmin etməlidir. Bu yemək balanslı şəkildə karbohidratlar, zülallar, sağlam yağlar, liflər və mikroelementlərlə zəngin olmalıdır. ideal səhə

turlar.az

sonxeber.az kosmetika mehsullari geyim necə seçməli geyim şəkilləri faydalı bitkilər hicab modelleri atalar sözləri hamilelikde qidalanma ikizler qiz burcu vətənə aid hakışta seksler