Ətin tərkibindəki mikrobların sayını təyin edən sensor hazırlandı
Alimlər ətin tərkibindəki mikrobların sayını təyin edən sensor hazırlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, hazırda bu sensor ABŞ-da və İsrailin böyük müəssisələrindən birində sınaqdan keçirilir.
Mütəxəssislər ət parçasının tərkibində olan mikrobların sayını müəyyən etmək üçün istifadə oluna bilən startap yaradıblar. Onların sayı sürətlə artırsa, stiker rəngini dəyişir.
Startap dörd il əvvəl Aşkelonda yaradılıb və "BioTip" adlanır. Ətin xarab olub-olmadığını müəyyən edən sensor stiker şəklində təqdim olunur. Rənginə görə məhsulun istehlaka uyğun olub-olmadığını müəyyən edə bilərsiniz.
Tədqiqatçılar qeyd ediblər ki, hər il yüz minlərlə insan köhnəlmiş qidalar, xüsusilə də, istifadə müddəti qablaşdırmada göstəriləndən daha tez bitən ət səbəbindən qida zəhərlənməsindən əziyyət çəkir. Sensor bu problemi azaltmağa kömək edəcək. Məhsulda çoxlu bakteriya olduqda, stiker rəngini mavidən şəffafa və yaşıldan sarıya dəyişir.
Milli.Az









Bengü onunla tərəf müqabili olmaq istəyir
AYRILIQ İDDİASI - İrem Derici nişanlısını sildi
Sofi Terner və Kris Martinin yeni eşqə başladığı məlum olub
Conni Depp 'Milad nəğməsi' filmində rol alacaq
Dikdaban geyinən qadınların nəzərinə! - Həkimdən xəbərdarlıq
Bu xəstəlik dünyada sadəcə 13 nəfərdə var
Səhər yeyilən bu yemək başdan ayağa "zəhər"dir
Diş məcunları saçdan hazırlanacaq
Tanınmış dondurma markasında təhlükəli bakteriyalar aşkarlandı
Azərbaycanın "Uşaq Avroviziya 2025" səhnəsini Mads Enggaard quracaq
Kasıblar varlılardan daha çox insult keçirirlər - ARAŞDIRMA
Bəzi səs rejissorları toyda mikrafonumuzun səsini azaldır' - Aynurdan iddia
Kipr 'Avroviziya' təmsilçisini açıqladı
Nərmindən növbəti qələbə nəğməsi - AUDİO