Evləndikdən sonra kişilər qadınlara nisbətən daha çox kökəlirlər

Evləndikdən sonra kişilər qadınlara nisbətən daha çox kökəlirlərEvləndikdən sonra kişilər qadınlara nisbətən daha çox kökəlməyə meyllidirlər. 
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, yeni araşdırmaya görə, evlilik kişilər arasında, xüsusən də evlilikdən sonrakı ilk beş il ərzində bədən kütləsi indeksinə (BKİ) əhəmiyyətli dərəcədə müsbət təsir göstərir.
Çin Sosial Elmlər Akademiyasının tədqiqatçıları 1989-2015-ci illəri əhatə edən Çinin Sağlamlıq və qidalanma araşdırmasının on turunun məlumatlarını təhlil edbilər. Evliliyin kişilər arasında artıq çəkinin 5,2, piylənmənin isə 2,5 faiz artması ilə əlaqələndirilir.
Ekspertlər qeyd ediblər ki, BKİ-də bu sıçrayış kişilərin evlilikləri irəlilədikcə daha çox yeməyə və daha az məşq etməyə meylli olması səbəbindən baş verib.
Çin Sosial Elmlər Akademiyasının sözçüsü Şiven Tsyuan deyib: "Kişilər yaşlandıqca əhəmiyyətli dərəcədə piylənmə riski ilə üzləşirlər, buna görə də evləndikdən sonra onların sağlam qidalanma vərdişlərini qoruyub saxlamaları və evləndikdən sonra müntəzəm olaraq məşq etmələri vacibdir".
Əvvəlki araşdırmalar göstərib ki, evli insanların bədən kütləsi indeksi subay insanlara nisbətən əhəmiyyətli dərəcədə yüksəkdir, yəni bir insan intim münasibətlərindən nə qədər çox razıdırsa, onların obez olma ehtimalı bir o qədər yüksəkdir".
Lakin Qərbdə yaşayaşanlar üçün bu nəticələr fərqli ola bilər. "Tərəfdaş seçmək standartları, evliliyin məqsədləri, toy mərasimlərinin adətləri və evləndikdən sonra məişət vəzifələrinin bölüşdürülməsi Qərb cəmiyyətlərində mövcud olan standartlardan xeyli fərqlənir. Buna görə də, evliliyin BKİ-yə təsiri Çin və Qərb populyasiyaları arasında fərqli ola bilər", - araşdırmada qeyd olunub.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 915   Tarix: 04 mart 2024
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş

Son illərdə xəstəliklərin artması ilə sağlam qidalanmaya maraq da yüksəlib. Ağ çörək yerini kəpəkli, çovdarlı çörəklərə versə də, "ən faydalı çörək hansıdır?" sualı tez-tez soruşulur. Mütəxəssislər ən sağlam çörə

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

.

Spirtli içki ürək sağlamlığına belə təsir edir

Alimlər alkoqolun ürəyə mümkün təsirlərini təhlil ediblər. . -ın məlumatına görə, onlar müəyyən ediblər ki, hətta orta dərəcədə içmək də ürək ritmində dəyişikliklərə səbəb ola bilər və müxtəlif ürək-damar xəstəliklərini

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Belə xasiyyətli insanlar getdikcə "dəli olur"

"Cəmiyyətdə çox vaxt keyfiyyət və təhlükəsizliklə əlaqələndirilən bu xüsusiyyət əslində vaxt itkisinə, emosional gərginliyə və gündəlik səhvlərin şəxsi faciə kimi qəbul edilməsinə gətirib çıxarır". xəbər verir ki

.

Orqanizm üçün ən "zərərsiz" spirtli içki

Nutrisioloqlar hesab edir ki, cin-tonik alkoqollu içkilər arasında orqanizm üçün ən "zərərsiz" içkidir. -a istinadən xəbər verir ki, ekspertlərın fikrincə, cin-tonik aşağıkalorili və asan həzm edilə bilən olmasın

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

turlar.az

geyim şəkilləri yemek reseptleri qadın geyimi psixoloji məsləhətlər evde manikur nece edilir badimcan murebbesi hazirlanmasi cennet almasinin hazirlanmasi kosmetika novruza aid hakistalar tərəzi tut ağacı tutdudu salam sperma