Faydalı mətbəx bilgiləri
Qəhvə və çay ləkələrini fincandan təmizləmək üçün belə etmək lazımdır.
Bir dəsmala karbonat töküb fincanların içini ovmalısınız. Sonra bol su ilə fincanı yaxalayın, ləkələrin itdiyini görəcəksiniz.
Mətbəx şkaflarını təmizləmək üçün kiçik məhlul hazırlamalısınız. Bir qaşıq duru yağ və 2 qaşıq karbonatı qarışdırın. Əldə etdiyiniz məhlulu təmizləmək istədiyiniz hissələrə sürtüb diş fırçası və ya süngər ilə ovun. Sonra nəm bezlə silin. Fərqi görəcəksiniz.
Yumurtanın təzə olduğunu necə anlaya bilərsniz? Bunun üçün kasaya 4-5 barmaq yüksəkliyində su tökün. Yumurtaları suyun içinə qoyun. Əgər suyun üzərində üzürsə deməli, köhnədir.
Alüminiumdan olan qabyuyulan necə parıldaya bilər? Bunun üçün yumşaq bir təmizlik bezini ilıq sirkəli suya batıraraq qabyuyulanı silin. Sirkəli su ilə sildikdən sonra bol su ilə yaxalayın.
Qabyuyulanı parıldatmaq üçün süngərə bir çay qaşığı karbonat töküb onu silə bilərsiniz.
Çəngəl və bıçaqlarınızda yaranan ləkə izlərini zeytun yağı ilə ovaraq silə bilərsiniz.
f Paylaş