Gələcəkdə idman etmədən, yeyərək arıqlamaq mümkün ola bilər – Yeni araşdırma

Gələcəkdə idman etmədən, yeyərək arıqlamaq mümkün ola bilər – Yeni araşdırmaTədqiqat göstərir ki, müntəzəm olaraq günəş vannası qəbul etmək bədən yağlarını əridir və iştahı azaldır.
Günəşli, isti günlərdə bir çox insan daha az acdığını söyləyir, indi isə tədqiqatçılar bunun səbəbini izah edirlər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, UV şüaları orqanizmdə iştahı artıran aclıq hormonlarının səviyyəsini azaldır. Eyni zamanda stress hormonu noradrenalinin artması da piylərin parçalanmasını artıraraq çəki artımının qarşısını alır.
Siçanlar üzərində aparılan yeni bir araşdırmaya görə, günəş şüaları həm də enerji saxlayan ağ yağın enerji yandıran qəhvəyi yağa çevrilməsinə səbəb olur.
Tədqiqatçılar xərçəng riskini artırmadan piylənməni müalicə etmək üçün UV şüalarının faydalarından istifadə etməyin bir yolu ola biləcəyinə inanırlar.
Cənubi Koreyanın Seul Milli Universitet Xəstəxanasının dermatoloqları 12 həftə ərzində davamlı olaraq ultrabənövşəyi şüalara məruz qalan siçanların normal və ya yüksək yağlı qidalanmasından asılı olmayaraq kökəlmədiyini aşkar ediblər.
UV şüalanması bədənin "vur və ya qaç" reaksiyasında mühüm rol oynayan nörotransmitter norepinefrin səviyyəsinin artmasına səbəb olur.Norepinefrin həm də qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləməyə kömək edir.
Leptin hormonunun səviyyəsi artır, bu da aclığın artmasına səbəb ola bilər, çünki bədən bunu bədəndə yığılmış yağ şəklində kifayət qədər enerjiyə malik olmadığına dair bir siqnal kimi şərh edir. Ancaq tədqiqatçılar heyvanların kökəldiyini görmək əvəzinə, ultrabənövşəyi şüalara məruz qaldıqda norepinefrin və ya norepinefrin ifrazının artmasının bədənə enerji üçün yağ ehtiyatlarını parçalamağa və fiziki fəaliyyəti artırmadan daha çox kalori yandırmağa imkan verdiyini aşkar ediblər.
Baxmayaraq ki, siçanlar çox kalori istehlak ediblər, ancaq bədən ağ piyi dərinin altında yığılmazdan əvvəl qəhvəyi piyə, daha sonra isə istiliyə çevirib və bununla da çəki artımının qarşısı alınıb.
Seul Milli Universitet Xəstəxanasının baş tədqiqatçısı Dr. Jin Ho Çanq bildirib ki, bu kəşf çəki artımını azaltmaq, qan şəkərinin səviyyəsini idarə etmək və ağ piyi daha sağlam qəhvəyi yağa çevirmək üçün UV-yə məruz qalmanın faydalarından istifadə edən müalicələrə yol aça bilər.
Bununla belə, mütəxəssislər xəbərdarlıq ediblər ki, bu tapıntılar insanların günəşdən qoruyucu vasitələrdən istifadə etmədən saatlarla günəş altında uzana biləcəkləri mənasına gəlmir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 919   Tarix: 27 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid

Alzheimer xəstəliyi zamanı yaddaşı yaxşılaşdırmağın yolu tapılıb. xəbər verir ki, bunu Oslо Universitetinin alimləri müəyyən ediblər. Məlumata görə, NAD⁺ molekulunun səviyyəsinin artırılması Alzheimer xəstəliyinin inkişafınd

.

D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama

Yaşlı insanlarda vitamin D çatışmazlığı varsa, yağlı formasından deyil, suda həll olunan formadan istifadə etmək daha məqsədəuyğundur. xəbər verir ki, bunu qidalanma üzrə mütəxəssis və endokrinoloq Diana Erikenova açıqlamasınd

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey

89 yaşlı, hələ də aktiv işləyən və qida sənayesinə qarşı apardığı mübarizə ilə tanınan məşhur qidalanma professoru Marion Nestle uzun ömrünün sirrini paylaşıb.  xəbər verir ki, Nestle günə süd və şəkərsiz bir neçə finca

.

Kiflənmiş məhsulları yemək xərçəng yaradır

Kiflənmiş meyvələri qətiyyən yeməyin. xəbər verir ki, bu barədə ekspert Mariya Zolotaryova xəbərdarlıq edib. "Kif göbələkləri insan sağlamlığı üçün təhlükəli sayılır. Onlar təkcə məhsulların görünüşünü korlamır. Hə

.

"Bu qidaları yeyənlərin dərman atmağa ehtiyacı olmur"

Həkim qaraciyər xəstələri üçün ideal səhər yeməyi və nahar menyusunu açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı dietoloq-hepatoloq Nuriya Dianova qaraciyər xəstəliklərindən əziyyət çəkən şəxslərə düzgün qidalanma ilə bağlı tövsiyələ

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

.

Zərərli nə yeyirsinizsə yeyin - Bu meyvələr onların zəhərini bədəndən təmizləyir

Orqanizmdə toksinlərin təbii şəkildə xaric olunmasına yardım edən bir çox məhsul var. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı bioloq İrina Lyalina məlumat verib. Onun sözlərinə görə orqanizmi zərərli maddələrdən təmizləmək baxımında

.

50 yaşdan yuxarı insanlar bu vitamini İÇSİN

Ekspertlər bildirirlər ki, 50 yaşdan yuxarı şəxslər üçün D vitamini qəbul etmək sağlamlıq baxımından xüsusilə vacibdir. xəbər verir ki, D vitamini sümüklərin sağlamlığını qorumaq, əzələ gücünü artırmaq və immun sistemin

turlar.az

gozel gorunmek reseptler toy makiyaji sekilleri stil və moda gozalti qaralar ucun bas ortuleri yuxuyozmalar kosmetika gozellik uşaq şeirləri maraqli hakistalar salatlar opusme