Gələcəkdə idman etmədən, yeyərək arıqlamaq mümkün ola bilər – Yeni araşdırma

Gələcəkdə idman etmədən, yeyərək arıqlamaq mümkün ola bilər – Yeni araşdırmaTədqiqat göstərir ki, müntəzəm olaraq günəş vannası qəbul etmək bədən yağlarını əridir və iştahı azaldır.
Günəşli, isti günlərdə bir çox insan daha az acdığını söyləyir, indi isə tədqiqatçılar bunun səbəbini izah edirlər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, UV şüaları orqanizmdə iştahı artıran aclıq hormonlarının səviyyəsini azaldır. Eyni zamanda stress hormonu noradrenalinin artması da piylərin parçalanmasını artıraraq çəki artımının qarşısını alır.
Siçanlar üzərində aparılan yeni bir araşdırmaya görə, günəş şüaları həm də enerji saxlayan ağ yağın enerji yandıran qəhvəyi yağa çevrilməsinə səbəb olur.
Tədqiqatçılar xərçəng riskini artırmadan piylənməni müalicə etmək üçün UV şüalarının faydalarından istifadə etməyin bir yolu ola biləcəyinə inanırlar.
Cənubi Koreyanın Seul Milli Universitet Xəstəxanasının dermatoloqları 12 həftə ərzində davamlı olaraq ultrabənövşəyi şüalara məruz qalan siçanların normal və ya yüksək yağlı qidalanmasından asılı olmayaraq kökəlmədiyini aşkar ediblər.
UV şüalanması bədənin "vur və ya qaç" reaksiyasında mühüm rol oynayan nörotransmitter norepinefrin səviyyəsinin artmasına səbəb olur.Norepinefrin həm də qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləməyə kömək edir.
Leptin hormonunun səviyyəsi artır, bu da aclığın artmasına səbəb ola bilər, çünki bədən bunu bədəndə yığılmış yağ şəklində kifayət qədər enerjiyə malik olmadığına dair bir siqnal kimi şərh edir. Ancaq tədqiqatçılar heyvanların kökəldiyini görmək əvəzinə, ultrabənövşəyi şüalara məruz qaldıqda norepinefrin və ya norepinefrin ifrazının artmasının bədənə enerji üçün yağ ehtiyatlarını parçalamağa və fiziki fəaliyyəti artırmadan daha çox kalori yandırmağa imkan verdiyini aşkar ediblər.
Baxmayaraq ki, siçanlar çox kalori istehlak ediblər, ancaq bədən ağ piyi dərinin altında yığılmazdan əvvəl qəhvəyi piyə, daha sonra isə istiliyə çevirib və bununla da çəki artımının qarşısı alınıb.
Seul Milli Universitet Xəstəxanasının baş tədqiqatçısı Dr. Jin Ho Çanq bildirib ki, bu kəşf çəki artımını azaltmaq, qan şəkərinin səviyyəsini idarə etmək və ağ piyi daha sağlam qəhvəyi yağa çevirmək üçün UV-yə məruz qalmanın faydalarından istifadə edən müalicələrə yol aça bilər.
Bununla belə, mütəxəssislər xəbərdarlıq ediblər ki, bu tapıntılar insanların günəşdən qoruyucu vasitələrdən istifadə etmədən saatlarla günəş altında uzana biləcəkləri mənasına gəlmir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 938   Tarix: 27 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var

Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğu

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU

Son dövlər vətəndaşların kosmetoloqlardan şikayət halları artmaqdadır. şikayətləri nəzərə alaraq sorğu keçirir. Razı və narazı qaldığınız kosmetoloqların adlarına "Facebook" səhifəmizdəki sorğuda qeyd edə bilərsiziniz.

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

turlar.az

kosmetoloq geyim şəkilləri gelinlikler feyxoanin faydalari xınayaxdı hakışta elm biliye aid atalar sözləri haxışta sözləri kosmetika nagillar toy gecesı aybawi xərçəng bürcü seksual