sebet.az onlayn maqazin

Gənc qalmaq üçün yeməkləri necə bişirməli?

Gənc qalmaq üçün yeməkləri necə bişirməli?Sağlam həyat tərzi mövzusunda kitab müəllifləri yaşlanmanı ləngidən yeməklərin düzgün hazırlanma qaydası ilə bağlı məsləhətlər verib.
"Gəncliyi qidalanmanın hesabına uzatmaq olarmı?", "Aclıq zərərlidirmi?", "Fermentləri dosta çevirmək olar?" kimi bu və digər suallara "Radikal sağlam həyat tərzi" bloqunun müəllifləri Sergey və Milena İlyina cavab verib.
Publika.az xəbər verir ki, blogerlər "Gənclik boşqabı. Yemək, yaşamaq, sevmək və cavan qalmaq" kitabında oxucuları digər mövzularla yanaşı, çiy məhsulların yeyilməsi, aclıq barədə əfsanələri aradan qaldırıb, qida etiketlərini düzgün oxumağın, dadlı, sağlam desertlər və xəmir xörəklərin bişirilmə qaydaları haqqında vacib məlumatlarla tanış edib. Müəlliflər əmindir ki, 40 yaşdan sonra da gənc qalmaq mümkündür.
Kitabdakı bir neçə maraqlı faktları təqdim edirik:
1. Demək olar ki, bütün paxlalı bitkilər, kartof, ət məhsulları, balıq, dəniz məhsullarını bişirmədən yemək mümkün deyil, amma bu andan etibarən ən incə bişirmə üsullarından istifadə etməyi təklif edirəm. Onları aşağı temperaturda buxarda bişirin.
Gənc qalmaq üçün yeməkləri necə bişirməli?Kartof və düyünü süfrəyə soyuq halda vermək yaxşıdır. Bu vəziyyətdə nişasta dayanıqlı olur - həzm etmək çətindir, lakin bağırsaq mikroflorası üçün əla qidadır, təbii probiotikdir.
Sobada və ya buxarda bişirilmiş ət yeməkləri və balıq təhlükəsiz hesab olunur. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının mikrodalğalı sobalarla bağlı mənfi rəyi yoxdur. Lakin həmin sobalarda yeməyi plastik qabda qızdırmaq mümkün deyil.
2. Qarşısını ala biləcəyi yerlərə termo emalı tətbiq etməmək daha yaxşıdır. Termo emalı qida zülallarını amin turşularını fermentlərə qarşı davamlı olmaları üçün bağlayır. Belə zülallar insanlar üçün yararsız hala düşdüyü üçün əslində zəhərli olduğu ortaya çıxıb.
3. Bişmiş yeməkləri bir neçə dəfə qızdırmamağa çalışın.
4. Məhsulların ən yaxşı şəkildə sovrulması üçün onları üyütmək, islatmaq daha yaxşıdır.
5. Dərin yağda, açıq atəşdə, yalnız bir tavada müxtəlif növ yeməklər bişirmək kanserogenlərin meydana gəlməsinə səbəb olur (akrolein, karbohidrogen, nitrozamin, benzpiren) və məhsullar təkrar isitməyə məruz qalırsa, onların tərkibindəki faydalı elementlər sağlamlıq üçün ən təhlükəli tanınan trans yağ turşularına çevrilir.
Gözəlliyi qorumaq və uzunömürlü olmaq üçün başqa nə etmək lazımdır?
Şirniyyat istəyini təbii məhsullardan hazırladığınız yüngül desertlə öldürməyə çalışın.
Tərkibi: 1/2 fincan təbii fıstıq yağı pastası
1/4 stəkan əridilmiş kokos yağı
1/4 stəkan kakao tozu
4-5 xurma qabığı soyulur və tumu çıxarılır.
Bütün inqredientləri qarışana qədər blenderdən keçirin. Sonra silikon qəliblərə töküb soyuducuya qoyun. Zövqə görə bir neçə fıstıq əlavə edə bilərsiniz.
Aytən Məftun /publika.az

Sağlamlıq     Baxılıb: 588   Tarix: 27 fevral 2020
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

Koronaviruslu şəxsin Azərbaycandan keçməsi və ünsiyyətdə olduğu hər kəs... - Professordan ŞOK

"Koronavirusa yoluxmuş şəxsin ölkəmizdə olması çox təhlükəlidir". Bu sözləri -a açıqlamasında professor Adil Qeybulla deyib. Həkim bildirib ki, koronavirus digər viruslar kimi kontakt yolu ilə keçdiyinə görə yoluxmanı

Baş infeksionistdən koronavirusla bağlı VACİB TÖVSİYƏLƏR

Koronavirus ilk dəfə 1965-ci ildə ortaya çıxıb. Bu virusun dörd növü insanda xəstəlik törədir. Eyni zamanda dünyada mövcud olan kəskin respirator virus infeksiyalarının 4-9 faizi koronavirusun payına düşür. Bu sözləri -

Koronavirusla bağlı ŞOK AÇIQLAMA - Məşhur professor inanılmaz detalları ÜZƏ ÇIXARDI

Koronavirus epidemiyası dünyanı narahat etməyə davam etdiyi vaxtda məşhur professor Canan Karatay xəstəliklə bağlı mühüm açıqlama verib. O, bildirib ki, təşvişə düşməyə ehtiyac yoxdur, immun sistemini gücləndirmək kifayətdir

İnsanın sağlamlığını təmin edən 3 MÖCÜZƏVİ BİTKİ

Bəzi ərzaqlar kimi yulafın tərkibindəki lifli maddələr artıq çəkidən xilas olmağa kömək edir. Bu da qaraciyərin fəaliyyətinə müsbət təsir göstərir. tərkibində piylənmənin qarşısını alan maddələrin olduğu vasitələri təqdi

Ürək, böyrək, mədə.... - Bu xəstəlikləri yaradan SƏBƏB

Çox insan xörəkləri duzlu yeməyi xoşlayır. Hətta normal olmasına baxmayaraq, dadına belə baxmadan əlavə duz tökənlər var. Bu həm vərdiş, həm xoşlamaqla bağlıdır. xəbər verir ki, adi duzun tərkibində olan natrium və xlor orqanizmi

Azərbaycanlı həkimdən koronavirusla BAĞLI MÜHÜM AÇIQLAMA: Əgər burnunuz axırsa...

"Hazırda bir çox evlərdə burnu axan, qızdırmalı, boğazı ağrıyan, öskürən insanlar var, amma heç kim bunun koronavirus olduğuna şübhə etmir deyə həkimə müraciət etmir. Elə bilirlər ki, yeni tip virus ancaq xarici ölkələrdək

Yaddaşı pozan ləzzətli dadlar - SİYAHI

ABŞ, Avstraliya və Böyük Britaniyadan olan alimlər qrupu yağlı və karbohidratlarla zəngin qidaların beyinə zərərli təsir göstərdiyini sübut edib. Dadlı yeməklər hipokampusun xüsusiyyətlərini elə bir şəkildə dəyişir ki, insanı

Bu yeməkləri ikinci dəfə isidib yemək olmaz - Qastroenteroloq AÇIQLADI

Yeməyin ikinci dəfə qızdırılması qidanın keyfiyyətini pisləşdirə və bakteriyaların artmasına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bu barədə türkiyəli qastroenteroloq Merve İşeri Uzunoğlu məlumat verib. O, bildirib ki, bütün qidala

Öskürəyi anında kəsən təbii üsullar

Havaların soyuq keçməsi ilə əlaqədar soyuqdəymə, öskürək hallarında artım müşahidə olunur. öskürəyi anında kəsən üsulları təqdim edir. Heyva yarpağı və cökə. Hər ikisini isti suyun içərisində 5 dəqiqə qaynadıb için. Bu qarışığı




sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az