Gözləri getdikcə zəifləyənlər üçün DİETA – Gündəlik menyu

Gözləri getdikcə zəifləyənlər üçün DİETA – Gündəlik menyuGözlər də zamanla və zərərli həyat tərzində itiliyini azaldır, bəzən ciddi xəstəlik olmadan zəifləyir. Bütün orqanlar kimi gözlərimiz də qidalanmamızdan asılıdır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən gözü zəif olanlar və ya artıq zəifləməyə başlayanlar üçün dietanı təqdim edir.
Hər gün maye qəbulunu artırırsız. Azı 1,5 litr təmiz su içməlisiz.
Səhər: iki yumurtanın sarısı, kəsmik
Məhz yumurtada göz buynuz qişasını qoruyan A vitamini var. Eləcə də lyutein və zeaksantin sarı ləkə və kataraktanın qarşısını alır.
Həftədə bir dəfə bildirçin yumurtası yeyin. Onda sink və A, B1, B12 vitamini daha çoxdur.
Günorta yeməyində həftədə 4 dəfə yağlı balıq, balıq şorbası və ya kürüsü yeyin. Eləcə də gündəlik Omeqa 3, 6, balıq yağı için.
Gün ərzində 10 ədəd badam yeyin. Badamda göz hüceyrələri üçün vacib antioksidant və E vitamini vardır.
Gün ərzində itburnu dəmləməsi için. Günə 1 stəkan. İtburnuda olan askorbin turşusu gözün birləşdirici damar və toxumalarını qüvvətləndirir, sərbəst radikalları zərərsizləşdirir. C vitamini damarlarını elastiki edir.
Axşama:
Narıncı rəngdə olan tərəvəz və ya meyvələrdən təzə salat. Balqabaq şorbası, balqabaq sobada və s. ola bilər. Eləcə də kök salatı. Bunlar hətta artıq zəifləmiş gözləri də bərpa edə bilər. Məhz narıncı rəngdə meyvələrdə lyutein və beta karotin çoxdur.
Eləcə də axşam kükü, göyərtilərdən Şİ, borş, göyərti salatı yeməlisiz. Bu görmə sinirini qoruyur, atrofiya, konyuktivit, kataraktaya qarşıdır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1530   Tarix: 06 fevral 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Əzələ ağrısının səbəbi belə tərkibli dərmanlar imiş

Kolumbiya Universitetinin alimləri aşkar ediblər ki, xolesterini azaltmaq üçün geniş istifadə olunan statin dərmanları bəzi insanlarda əzələ ağrısına yol aça bilər. xəbər verir ki, araşdırma "Journal of Clinical Investigation"

.

"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur

Avropada sürətlə yayılan və H3N2 virusunun yeni mutasiyası ilə əlaqələndirilən "super qrip" hallarının artması ciddi narahatlıq yaradıb. Bir çox ölkədə xəstəxanalar yüksək hazırlıq vəziyyətinə gətirilib, hətta bəz

.

İşıqda yatanlara bəd xəbər

Yuxu və oyanma prosesləri melatonin və kortizol hormonları ilə tənzimlənir. xəbər verir ki, Piroqov Universitetinin tibb fakültəsinin mütəxəssisi Aleksandr Vrublevski bildirir ki, düzgün işıqlandırma bədənin yuxuya hazırlaşmasın

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Çox adam elə bilir ki, eyni xəstəlikdir, amma.. - Həkim fərqi açıqladı

Həkim soyuqdəymə və qrip simptomları arasındakı fərqləri açıqlayıb. xəbər verir ki, soyuqdəymə və qrip arasında əsas fərqlərdən biri simptomların inkişaf sürətidir. Bu barədə Puerto-del-Sur, Monteprinsipe və Torrelodone

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı

Kardioloq ürək sağlamlığı üçün sobada bişmiş qızılbalıq, noxud və tərəvəzləri tövsiyə edib. xəbər verir ki, Kardioloq Kunal Lal bildirib ki, düzgün qidalanma ürək sağlamlığını möhkəmləndirə bilər. O, "Infobae" nəşrin

.

Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır

Gündəlik həyatda çox insan meyvəni soyaraq yeməyi daha təmiz və praktik hesab edir. Lakin aparılan elmi tədqiqatlar göstərir ki, meyvənin əsas qida yükü onun qabığında toplanır.  xəbər verir ki, xüsusilə alma qabığında ola

turlar.az

qadin dunyasi donlar 2025 reseptler hind geyimləri saglamliq haqqinda kekslər kəpəklə mübarizə kosmetika birlik uşaq nece olur toy gecesı nizami gencevi sekis