Gündə 1 dənəsini çeynəyin - Beyni sakitləşdirir, qoxunu aparır, xərçəngdən qoruyur

Gündə 1 dənəsini çeynəyin - Beyni sakitləşdirir, qoxunu aparır, xərçəngdən qoruyurGündə bir ədəd mixək çeynəmək sağlamlıq üçün bir çox fayda təmin edir. Bu təbii ədviyyatın faydaları çoxşaxəlidir və həm daxili, həm də xarici sağlamlığı dəstəkləyir.
Milli.Az xəbər verir ki, mixək çeynəməyin ən əsas faydalarından biri ağız sağlamlığına dəstək olmasıdır. Antibakterial xüsusiyyətləri ilə ağız içindəki mikrobları azaldaraq diş əti problemlərinin qarşısını alır, nəfəsi təmizləyir və xoş qoxu yaradır. Eyni zamanda, mixəyin tərkibindəki eugenol maddəsi diş ağrısını azaltmağa kömək edir.
Həzm sistemi üçün də faydalıdır. Mixək çeynəmək mədə turşuluğunu tənzimləyərək həzmi asanlaşdırır, şişkinlik və qaz problemini aradan qaldırır. Həmçinin ürək bulanmasını yüngülləşdirir.
Gündə 1 dənəsini çeynəyin - Beyni sakitləşdirir, qoxunu aparır, xərçəngdən qoruyurMixək immuniteti gücləndirir. Antibakterial və antioksidant xüsusiyyətləri sayəsində orqanizmi infeksiyalara qarşı qoruyur. Xüsusilə qrip və soyuqdəymə zamanı dəstək ola bilər.
Sinir sistemi üzərində sakitləşdirici təsir göstərir. Hətta gündəlik stressi azaltmağa və yuxu keyfiyyətini artırmağa kömək edə bilər.
Mixək çeynəmək tüpürcək istehsalını artırır ki, bu da ağız quruluğunu aradan qaldırır və həzm prosesini stimullaşdırır.
Ümumilikdə, gündə bir ədəd mixək çeynəmək, kiçik bir vərdiş olmasına baxmayaraq, sağlamlığınıza böyük təsirlər göstərə bilər.
Aparılan bəzi araşdırmalar mixəyin bəzi xərçəng növlərinə qarşı hüceyrə qoruyucu təsir göstərdiyini aşkarlayıb.
Mixək yaraları dezinfeksiya etmək və iltihabın yayılmasının qarşısını almaq üçün köməkçi vasitədir. Mixək hormon səviyyələrinin tənzimlənməsinə dəstəkçidir. Onun sakitləşdirici və ağrıkəsici xüsusiyyətləri əzələ ağrılarını yüngülləşdirə bilər.
İsmayıl
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 890   Tarix: 21 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Qarsız qış sağlamlığımıza zərər vurur - Psixiatr

Tutqun hava və qar örtüyünün olmaması insanın psixi sağlamlığı üçün zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı psixiatr Aleksandr Semçenkov deyib. O bildirib ki, bu hallar səbəbindən səhərlər oyanmaq çətinləşir, apatiya v

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

turlar.az

kosmetika mehsullari toy gecesi geymler 2025 makiyaj formalari hamilelikde qidalanma evim interyer qatiqli sirniyyat kosmetika baldiz burclerin uygunlugu azərbaycan arxadan olmag vicdan