Gündə bir qədəh qırmızı şərab içsəniz...

Gündə bir qədəh qırmızı şərab içsəniz...Alimlər bir stəkan qırmızı şərabın 1 saatlıq idmana bərabər olduğunu təsbit edib.

Xanim.az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, Alberta Kanada Universitetinin alimləri qırmızı şərabın bir saatlıq idmana bərabər olduğunu açıqlayıb. Son illərdə aparılan ən xoş tədqiqatın direktoru Ceyson Dayk iddia edir ki, bu araşdırma müəyyən səbəblərdən dolayı idman zalına gedə bilməyənlərə köməklik göstərə bilər.

Şərabın bədən üzərində müsbət təsirinin sirri mürəkkəb resveratrolda gizlənib. Bu təbii fitoaleksin performansı artırır, ürək döyüntülərini artırmaqla onun funksiyasını yaxşılaşdırır. Nəticə etibarı ilə məcburi olaraq əzələləri gücləndirir. Bu nəticələr idman zalında bir saatlıq məşqə bərabərdir. Yuxarıdakıların hamısına əlavə olaraq resveratrol qanda şəkərin səviyyəsini tənzimləyir və qocalma əleyhinə təsir göstərir. Gündə bir stəkan qırmızı şərab içən insanlarda demans, xərçəng və 2-ci tip diabet xəstəliklərinin yaranma ehtimalı çox aşağıdır. Əlbəttə ki, Kanada alimləri heç kimi alkoqolizmə təşviq etmir, yalnız üzüm şirəsinin qıcqırmasının faydalarını elmi nöqteyi-nəzərdən əsaslandırıblar.

"Hesab edirəm ki, şərabda olan resveratrol idman zalına getmək istəyən, lakin buna imkanı ola bilməyən insanlara kömək edə biləcək. Resveratrol fiziki hərəkətlərin nəticələrini imitasiya edə bilir, dolayısı ilə bədəni tonusa gətirir" , - deyə Ceyson Deyk müsahibəsində vurğulayıb.

Burada sizinlə son dərəcə dürüst olmaq lazımdır. Qeyd etməliyik ki, Kanada alimləri resveratrolun bədənə təsirini laboratoriya siçanlarının üzərində aparıb. Mütəmadi olaraq resveratrol qəbul edilməsi nəticəsində siçanlarda fiziki aktivliyin və əzələ gücünün artdığı müşahidə olunub.

Araşdırmanın növbəti mərhələsi diabet xəstəsi olan könüllülər üzərində aparılacaq. Qeyd etmək lazımdır ki, alimlərin bir qrupu şərabın faydalarını müdafiə edir, ikinci qrup isə bədənə zərərli təsirləri olduğunu iddia edir. Elm adamlarının bu qarşıdurması uzun illərdir davam edir. Hər ikisi də bizə inandırıcı faktlar təqdim edir. Odur ki, kimə qeyd-şərtsiz etibar etmək lazım olduğunu anlamaq çox çətindir.

Şərab 10.000 ildən çox tarixi olan alkoqollu içkidir. Dünyadakı digər faydalı məhsullarla olduğu kimi, onunla da ölçü hissini bilmək lazımdır. Yadda saxlayın ki, bu şərab çox quru olmalıdır. Təəssüf ki, bizdə nadir insanlar üzüm çeşidlərindən və şərabın keyfiyyətindən yaxşı anlayır. Yeri gəlmişkən, bizdə çox məşhur olan kəmşirin şərablar dünyanın qalan hissəsində şərab kimi qəbul edilmir.

Şəkər ilə bir çox istehsalçı uğursuz üzüm məhsullarının dadını maskalayır. Həmçinin şəkərin özünün də insan orqanizmi üçün faydalı hesab edilə bilməyəcəyini nəzərə alınmalıdır. Ən keyfiyyətli və sağlamı - quru qırmızı şərabdır. Ağ quru şərab da içə bilərsiniz, ancaq onda resveratrolun tərkibi sıfırdır. Yeri gəlmişkən, resveratrol yerfıstığı yağı, qırmızı üzüm və tünd şokoladın da tərkibində var.

Xəbərlər     Baxılıb: 1996   Tarix: 18 yanvar 2019
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır

Havaların soyuması ilə insanlar bədəni isidən içkilərə xüsusilə çaya daha çox üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, soyuq günlərdə çay əvəzinə su içmək orqanizm üçün daha faydalıdır. xəbər verir ki

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Hamiləlik testinin səhv göstərdiyi saatlar açıqlandı

Hamiləlik testinin hansı vaxtda edilməsi nəticənin dəqiqliyinə təsir edir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı ginekoloq Yuliya Lobaçeva deyib. O bildirib ki, testin axşam edilməsi yalnış nəticə ehtimalını artıra bilər. "Mayalanmada

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Orqanlara bənzəyən qidalar

Təbiətdə elə qidalar var ki, həm forması ilə müəyyən orqanı xatırladır həm də həmin orqan üçün faydalı təsirə malikdir. xəbər verir ki, bu oxşarlıq təsadüfi sayıla bilər amma bir çox araşdırmalar bu uyğunluğun sağlamlığ

turlar.az

yay kolleksiyasi hamilelikde qidalanma geyim necə seçməli vaginal quruluq ev dekorasiyası qaraqoyunlu dərəsi qazan katleti kosmetika qaynanaya aid qiz adlari gəncə meseller qiz evi