Gündə nə qədər qarpız yemək olar?

Gündə nə qədər qarpız yemək olar?Qarpız yayın ən çox sevilən məhsullarından biri, bəlkə də birincisidir. Yayda demək olar ki, hər gün qarpız yeyilir. Və çoxları qarpızı çox miqdarda qəbul edir. Çoxlu miqdarda qarpız yemək düzgündürmü? Qarpızı məhdudiyyətsiz qəbul etmək olarmı?
Milli.Az Lent.az-a istinadla xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, qarpızı kim nə qədər istədi yeyə bilməz, qədərini bilmək, normada qəbul etmək lazımdır. Qarpız - beta-karoten, A, B5, B6 vitaminləri ilə, silisium (Yer kürəsində oksigendən sonra ən çox yayılmış ikinci element) habelə kalsium, maqnezium, kalium, natrium, dəmir və digər faydalı maddələri özündə ehtiva edir. Bundan başqa, qədərində istifadəsi aclıq hissini ələ almağa kömək edir və arrıqlamaq istəyənlər üçün köməkçi rolu oynaya bilər. Amma bir şərtlə, yeyiləndə miqdarı gözlənilsin.
Qarpızın hər 100 qramına 5-10 qrama qədər şəkər düşür. Bu, birincisi, mədəaltı vəzinin həddindən artıq yüklənməsi deməkdir. İkincisi, onun nəzarətsiz istifadəsi artıq çəkiyə gətirib çıxara bilər. Mütəxəssislər hesab edir ki, böyüklər gündə 400-500 qrama, uşaqlar isə 300-400 qrama qədər qarpız yeyə bilərlər.
Milli.Az  /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1259   Tarix: 08 avqust 2020
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Bunlar dəmir dərmanlarının təsirini azaldır

Dəmir preparatlarını qəhvə, çay, şərab və süd məhsulları ilə qəbul etmək onların mənimsənilmə effektivliyini azaldır. xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq Yelena Şafranskaya məlumat verib. Mütəxəssisin sözlərinə görə, qı

.

Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır

Gözlərinizi gündəlik ekran yorğunluğundan və yaşla bağlı problemlərdən dörd güclü meyvə ilə qoruyun. Bəzi meyvələr aydın görməni dəstəkləyən, yorğunluğu azaldan, katarakt və quru göz kimi xəstəliklərdən qoruyan antioksidantlar

.

Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR

Yüz il və daha artıq yaşayan adamlar uzunömürlülüklərinə görə həyat tərzlərindən daha çox genetik kodlarına minnətdar olmalıdırlar. -a istinadən xəbər verir ki, İtaliyada uzunömürlülərin genlərini araşdıran ekspertlərin kəşflər

.

Nazirlikdən əhaliyə çağırış - Uşaqlar risk altındadır, böyüklər isə

"Qrip infeksiyası ilə mübarizədə ən təsirli vasitə spesifik peyvəndin istifadə olunmasıdır. Peyvəndin tərkibində canlı virus olmadığından peyvənd olunmuş şəxs qriplə xəstələnə bilməz". xəbər verir ki, bunu canl

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu

Mütəxəssislər bildirirlər ki, boğaz ağrısı hər zaman dərman istifadəsi tələb etmir. Xüsusilə mövsüm dəyişiklikləri zamanı sadə və təbii üsullarla boğazı qorumaq mümkündür. . həmin yolları sizə təqdim edir:. İlıq duzlu s

.

Ayaqlarımız niyə üşüyür? - Əsas səbəb açıqlandı

Bir çox insan, xüsusilə soyuq havalarda və ya ev şəraitində belə ayaqlarının tez-tez üşüdüyündən şikayətlənir. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu vəziyyətin əsas səbəblərini açıqlayıb. Həkimlərin sözlərinə görə, ayaqların üşüməsini

.

Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır

Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırma çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini yüksəltdiyini göstərib. xəbər verir ki, 12 il müddətində 328 mindən çox insanın sağlamlı

turlar.az

toy makiyajlari geyim seçimi geyim dəbləri cinsi yaxinliq cinsi elaqe quymaq resepti gundelik burcler kosmetika paxlava qiz burcu vətənə aid bayatı lakonizm baldiza aid hakisda