Hamının zərərli bildiyi bu içki əslində xərçəng riskini 50% azaldır
Qəhvə polifenolları orqanizmdə iltihabi proseslərin intensivliyini 45%, qaraciyər xərçəngi riskini isə 50% azalda bilər.
Alimlər 472 min insanın vərdişləri və sağlamlığı ilə bağlı məlumatları öyrəndikdən sonra bu qənaətə gəliblər.
Bütün müşahidə müddəti ərzində 3,5 min xərçəng hadisəsi müəyyən edilib.
Müntəzəm olaraq qəhvə içənlər arasında qaraciyər xərçənginə ən az rast gəlinib. Üstəlik, təcrübə iştirakçıları siqaret çəksələr və alkoqol içsələr də təsir davam edib./BAKU.WS
Milli.Az









İşıqda yatanlara bəd xəbər
Gecə oyanmaların səbəbi açıqlandı - Problem əlamətidir?
Əzələ ağrısının səbəbi belə tərkibli dərmanlar imiş
Yaşıdlarım arasında ən çox çalışan müğənniyəm' - Kərim
"Matrix"in aktyoru vəfat etdi
Xalq artisti yeni doğulan nəvəsini paylaşdı - FOTO
Kral Harri və Meqanı saraya gətirmək istəyir
Sağlam bildiyimiz təhlükə - ÖLDÜRƏ BİLƏR
İşə qaranlıqda gedib-gələnlərin daim depressiyada olma səbəbi açıqlandı
Rusiyalı fenomeni sel apardı - Cəsədi borudan tapıldı
Təranə Səmədova amnistiyaya düşəcək? - AÇIQLAMA
Bayağılığa qaçmaq olmaz' - Eyyub Yaqubov